Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Underholdning på fly for en 2-åring?

#1

Mei sa for siden:

Vi skal ut å reise neste helg. Flyturen tar noe over 4 timer, og ztjerna er en liten propell. Han har ikke eget sete denne turen, noe som kompliserer ting en hel del. Etter planen skal flyet gå i 20-tida på kvelden, noe som gjør det hele litt lettere siden han sikkert sover et par timer av turen. Vi har lånt en bærbar DVD-spiller. Er de lov å ha med på fly?

Likevel. Vi trenger underholdning. Underholdning som ikke tar stor plass i håndbagasjen, som har stor underholdningsverdi i mer enn 5 minutter og som ikke bråker eller blir borte om det faller på gulvet.

Hva har dere hatt med i håndbagasjen når dere reiser med så små barn? Jeg vil gjerne høre andres flytips og triks.


#2

Irma sa for siden:

Jeg tenkte akkurat å spørre om noe av det samme. Vi hadde tenkt til å ha med en sånn liten dvd-spiller som vi bruker i bilen, men kom på at vi istedenfor kan ta med pc´n. Kan vi?

Vi har lagt til side en bok "Se og si" i et par uker, for at denne skal bli spennende igjen. Dette er den boka vi lengst mulig klarer å holde Nusken interessert. Lurer på om vi skal ta med et par tegnestifter og ark, et lite puslespill og et par små "yndlingsleker" (en liten buss og et lite fly). Vi har tatt opp barne-tv lørdag og søndags morgen + at vi tar med et par andre dvd.

I håndbagasjen pakker vi en tynn bukse, t-skjorte, sovebody og langermet body. (Forrige gang tok det over et døgn før bagasjen dukket opp, og Nusken sto så og si uten klær da vi kom fram. Heldigvis fikk vi låne av familien vi reiste med.) I tillegg pakker vi smokk, bleier, rumpetørk, engangs stellematte, et barnematglass (har man ikke lov til å pakke vanlig matpakke nå??), tutekopp, paracet, nesespray og antibacservietter.


#3

Irma sa for siden:

Forresten så pakker vi nå et skift til hver av oss inni en vacuumpose, slik at det tar liten plass i håndbagasjen. Det samme gjør vi for øvrig i kofferten.


#4

Irma sa for siden:

Snakket med søsteren min nå (flyvertinne), hun sier at det bare er å bruke pc på flyet. Ikke under take off og landing da.

Jeg kom på en annen aktivitet også. Det er å se på bilder, og å snakke om det som skjer på bildene. På pc´n har vi lagret en del bilder. Regner med at det går an å brenne dvd med bilder til disse små dvd-spillerne?


#5

Elin sa for siden:

DVD er fint! Det har vi alltid med og det hjelper i alle fall en times tid...;) Sist jeg fløy hadde jeg dessuten kjøpt et lite puslespill med bare 6 biter (ellers blir det for mange biter å lete etter hver gang de faller/kastes på gulvet. Det er av typen med en liten knott på slik at det er enklere å legge for små barnefingre. Har dessuten med en boks med oppskjært frukt som kan plukkes og spises innimellom lek, mat, soving.

I håndbagasjen ligger også bleier, våtservietter, pute (som oftest for få ombord i flyet på korte strekninger under 6 timer), plastposer (til bleier, søppel, skitne melkeflasker), kosedyret/smokken, skift til barnet og rene truser til meg og sambo (dersom mot formodning bagasjen skulle komme forsinket).

God tur! :)


#6

Syrin sa for siden:

Har to gonger tatt fly med barn i den alderen og kvar gong sverga til at det var siste gong :( Nå hadde ikkje vi bærbar den gongen då, men det hadde vore til stor hjelp. Nye leker held ei lita stund. Bøker og tegnesaker. Turane var vanvittig slitsomme syns eg, men det går jo. Forvent ikkje å få særlig tid til å lese avisa :knegg: Litt vandring i midtgangen hjelper litt, men er ofte komplisert på grunn av flyvertinner og vogner som skal fram. Dessutan gir det gjerne meirsmak og blir problematisk berre av den grunn. Det hjelper veldig om nokon i setet bak er barneglad og har lyst til å leke borte-bø over stolryggen! Det var forresten litt spennande med øyretelefonar og musikk frå stolen. Men berre sånn ca. 5 minutt.

Lykke til!


#7

Toffskij sa for siden:

Vi har hatt stort hell med mp3-spiller med elsket musikk og lydbøker, og øretelefoner som passer til toåring. Mini-magnettegnetavle er også morsomt og uhyre praktisk. Et par nye småleker, gjerne omhyggelig og spennende innpakket, har også slått an. (Bra i krisesituasjoner: "Næmmen OJ, der var det jo en pakke! Hvem er den til, tro?") Om dere tar med spiselige bestikkelser (lurt), sørg for at de ikke er altfor klissete. :erfaren: Ikke krisemaksimer på forhånd, jo mer avslappet man klarer å være, jo bedre går det!


#8

Miss Norway sa for siden:

Anbefaler bærbar DVD fremfor laptop. Fordi kaffe i fanget (les: i skjermen) blir mye billigere på en DVD enn en laptop. erfaren

Jeg pakker alltid en litt stor klut også (det er ALLTID noe som blir sølt) i tillegg til megapakke med våtservietter.

Hvis man ikke har DVDspiller kan iPod eller annen MP3-spiller med barnesanger være vellykket. Ellers er (nye) småleker pakket i masse gavepapir en hit. Tar lang tid å pakke ut, så er det overraskelsen, så kan man leke til man blir lei. Jeg hadde vanligvis en pakke pr. halvtime ombord. Små biler har vært en hit (selv blant jenter) - da kan man kjøre rundt på setet, på sidepassasjeren og man kan kræsje.

Ellers anbefaler jeg Vallergan for å sove godt. Men prøv en dose før avreise; noen barn blir gira og propell istedet for døsige.


#9

Java sa for siden:

DVD
Bøker, både til å bla i selv og til å bli lest for.
Tegnesaker, mine har like å tenge fra de var godt under to år.
MP3-spiller

Også storesøsken, men det er kanskje litt vanskelig å få til. :knegg: Det er veldig mye lettere å fly med lillesøster i en alder av 2 år, enn det var å ha med storesøster på 2 år alene. De har mye selskap i hverandre.


#10

Ru sa for siden:

Vi har pleid å pakke med noen biler, noe tegnesaker, noen bøker og litt ymse.
Et nytt blad, f.eks. Ole Brumm, som vi leser litt i, eller disse små Thomas-toget bladene.


#11

apan sa for siden:

Vi har nettopp reist 4.5 time tur retur med 2-åring uten DVD og det gikk da så det suste det. Han hadde riktignok eget sete og jeg må si at jeg ville kjøpt det hvis mulig selv om han bare hadde vært nesten to.
Vi gjorde det enkelt. Et klesskift, stelleeffekter, noen bøker, noen biler og litt kjeks. Det medbragte var uansett begrenset interessant. Kjeksen var det mest nyttige. Jeg ville ikke tatt med mye småting, det er forferdelig masete å plukke opp alt som faller på gulvet i det trange flyet.
Vanlig matpakke er lov.
Vi hadde også en del engangs våtservietter. Meget nyttig både der og på resten av ferien.

Signerer forøvrig Tinetoff, ikke krisemaksimer og ta med "hele livet" deres i håndbagasjen, det går helst bra. Og det er bedre jo mindre dere har å dra på.

God tur!


#12

Camomilla sa for siden:

Abbonerer på denne jeg.
Vi skal på flytur i sommerfeiren.

Irma: Hvor kjøper du vacuumposene?


#13

Irma sa for siden:

Kjøpte dem på ebay. 15 stk i en pakke. Har skrevet mer om dem her:

www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=15427

Vi har nå pakket 4 poser (hvorav en i håndbagasjen), og ser at vi sparer mye plass. :)


#14

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg lener meg på disse to tipsene her jeg. Så går det sikkert fint. :lalala:


#15

Acsa sa for siden:

Signerer magnettegnetavle, samt bøker og et par hånddukker, det er ustyrtelig morsomt når de plutselig dukker opp fra bak en sekk osv. Time etter time med moro... ;)


#16

Mei sa for siden:

Vallergan? Sånn helt seriøst?

Å pakke inn ting var en fantastisk ide. Pakker er fantastiske. Vi tar med DVD-spiller, det er PC der vi skal bo, så vi orker ikke ta med den store dingsen bare for flyturen. Å høre musikk på MP3 spiller elsker han også, hadde bare glemt at den kunne taes med på flyet. Er magnettavle morsomt for så små barn? Vi ville kjøpt eget sete til ztjerna hvis vi hadde tenkt oss om. Det er uansett siste gangen han flyr "på fanget".

Et par nye bøker. Et par nye leker.

...og vallergan!??


#17

apan sa for siden:

Ja, jeg tror nok et eget sete til nesten to-åringer er smart en annen gang. Men jeg forstår dere godt. Vi var altså nettopp på tur med S som ble to år i starten av april. Da vi bestilte turen (i november) var det litt sånn "søren, han har akkurat blitt to år, trenger eget sete". Da vi skulle dra var vi mer på "sannelig bra han hadde blitt to år så vi MÅTTE ha eget sete, ellers hadde vi ikke bestilt det" :knegg: .
Det hører med til historien at vi fløy trang charter, at S veier 15 kg og er 93 cm høy. Jeg er søren meg ikke sikker på om vi hadde fått plass til ham på fanget.


#18

Pamina sa for siden:

Abbonnerer på tråden! Vi flyr riktignok ikke mer enn et par-tre timer, men hypersnuppa skal sikkert gjennom en del aktiviteter før vi er framme.

Dere erfarne, Tinetoff og MissN - hva slags øretelefoner bruker dere til 2 åringene?


#19

Toffskij sa for siden:

Begge mine har elsket magnettegnetavler fra ettårsalderen. Og det er null søl med dem. Jeg har for øvrig ikke vært i nærheten av å vurdere vallergan på noen av våre flyturer, inkl. sånne på 12 timer med toogethalvtåring og seks måneder gammel baby.


#20

apan sa for siden:

Hva med sånn tegnebrett med penn som henger fast, som man bare "drar over" så viskes ting bort? Når jeg tenker meg om burde absolutt vi hatt det.


#21

Martis sa for siden:

Vi bruker å ha med en magnettavle med enten biler eller dyr som skal klistres på, noen småbiler eller tog, tegnesaker, bøker og blad. Ofte får man utdelt en pakke fra flyvertene og denne er svært spennende, varer ofte minst en time :erfaren: I tillegg har vi med noe kjeks,frukt og nok vann.

Ellers så bruker det morsomste å være å stå på fanget og se hva som skjer i flyet.

Vi skal kjøre til Kroatia i sommer og da skal vi kjøpe dvd til bilen!


#22

Toffskij sa for siden:

Helt vanlige med bøyle her, jeg passet bare på å få et par hvor bøylen kunne reguleres så den ble liten nok til frøkna. Kostet 99.


#23

Toffskij sa for siden:

Det er det jeg mener med magnettegnetavle. De finnes i små og lette versjoner også.


#24

IOA sa for siden:

Jeg startet denne tråden før jul, og fikk mange gode svar der: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=3146

Vi fløy til den Dominikanske republikk med Snuppa som da var 1,5 år, og gruet oss veldig til flyturen. Men det gikk kjempebra! Vi hadde med en del småting som vi pakket inn på forhånd. En liten pakke kjeks, en eske rosiner, trepuslespill med 5 biter, en kortstokk med bilder av dyr (gjør ingenting at noen blir borte!), en tavle man kan tegne på og viske ut igjen, og et album med bilder av familien. Alt sammen nytt for anledningen.


#25

Billa sa for siden:

Synes kanskje det er i overkant å gi barn legemidler for at de skal sove på flyet (og ikke forstyrre foreldrene?)... Får du leger til å forskrive Vallergan for at barn skal fly?

4 timers flytur bør man kunne holde ut uten medikamentell behandling, og følger du alle de gode rådene du har fått, går det helt sikkert fint :nikker: Hvis du kan bestille seter med litt ekstra benplass, har det vært positivt på våre turer. Litt mulighet til å strekke bena "foran" setene liksom.

God tur!


#26

Mei sa for siden:

Jeg trodde dere mente tavle til å sette magnetbokstaver og andre magneter på. Sånn tegnetavle som man lett visker av har vi her hjemme. Det er ingen suksess hos ztjerna. Når han hører på MP3-spilleren bruker han våre 500 kroners høretelefoner med bøyle. Far i huset er veldig opptatt av at sønnen ikke skal utsettes for dårlig lydkvalitet :knegg:


#27

Martis sa for siden:

Jeg trodde også det var en magnettavle/bord.Vi har 2 forskjellige som vi har fått i bokklubben, en med biler, tog, båter og fly og tavlen er et landskap der disse delene skal plasseres rundt på. Den andre med dyr. De er ikke større enn et A4 ark og veldig morsomme :)


#28

My sa for siden:

Jeg er veldig glad for denne tråden og abonnerer veldig intenst.

Sånne små magnettavler (for å tegne) skal jeg prøve å få tak i (skal sågar pakke den inn), for jenta mi er glad i den kjempestore hun har. MP3-spiller går greit når hun skal sove, men ikke ellers. Hun bare river av seg headsetet. Skal høre med samboer ang bærbar dvd-spiller. Ikke dumt.

Ellers er min erfaring at det alltid går bedre enn jeg tror, til tross for at jenta mi er ganske vill og hater å sitte i ro på fanget. Det er som om hun godtar mer når vi er i en så spesiell situasjon. Litt protester regner vi med, men med iherdig innsats fra oss på underholdningsfronten går det som regel på et vis (har ingen ambisjoner om å slappe av og lese på flyet likevel). Vi skal fly fire timer uten mellomlanding, og den dekkes delvis av totimersduppen hennes. Vi har reist mer komplisert enn som så, så det skal nok gå greit denne også. Men jeg er stadig takknemlig for gode tips for å gjøre turen så behagelig som mulig for alle tre!

Noe som har virket bra her er en eller annen boks/pung/beholder, som kan åpnes og lukkes (med litt strev, gjerne en slags låsemekanisme, glidelås e.l.), som inneholder noe som kan puttes oppi og tas ut igjen (kan også godt være litt vanskelig å få oppi og ut igjen), for det kan hun sitte med ganske lenge. Sist gang vi kjørte langt med bil hadde jeg med en gammel sminkepung i fine farger, som lukkes med glidelås, og oppi den putta jeg en tre-fire legofigurer som også kunne settes sammen med litt konsentrasjon. Det klarte å fange oppmerksomheten hennes ganske lenge. Ellers er det bøker som gjelder her.

Festesnor til smokken er et must hvis han bruker smokk, det er slitsomt å måtte bøye seg og ta den opp hver gang den fyker avgårde.

Å gi ungen sovemedisin på en fire timers flytur hadde aldri falt meg inn.


#29

Mei sa for siden:

Dette minner meg på at ztjerna elsker hengelåser. Nøkkel inn, nøkkel ut. Prøve å åpne. Mase på mamma for å lukke. Alt som kan åpnes og lukkes er stas. Jeg tror jammen han skal få låne sminkepungen min på flyet. Supert tips!


#30

Gaia sa for siden:

abonnerer


#31

Guava sa for siden:

Vi skal snart fly med vår 2 åring. Jeg er veldig spent.
Jeg tror vi tar med en bærbar DVD-spiller. Han er veldig urolig vanligvis.
Hadde vi hatt noe hjelp av Vallergan hadde jeg gitt ham det. Jeg fikk anbefalt å gi antihistamin til mitt ørebarn før flytur, ikke for å sovne men for å gjøre reisen mer behagelig for ørene.
Siden toåringen min allerede er full av antihistamin pga allergi når vi reiser og ikke lenger blir trøtt av dem kan vi ikke gi vallergan i tillegg.

Mange gir Postafen på reise... Er det så veldig annerledes enn å gi Vallergan? (spørsmål til Missa)

For meg som er vant med å gi ungene allergimedisiner titt og ofte virker en dose Vallergan ganske så uskyldig.


#32

konemor sa for siden:

[quote=Irma;399777]Kjøpte dem på ebay. 15 stk i en pakke.
Hva søkte du på når du skulle kjøpe på ebay?


#33

Irma sa for siden:

Vacuum storage bag. :)

Da har jeg vært en tur på lekebutikken. Kjøpte en sånn mini magnet-tegne-tavle til 15,- og en pakke med klistremerker (som kan taes av og på?) med tilhørende ark hvor klistremerkene kan settes på. Denne kostet 25,- tror jeg. Tar minimalt med plass. Ba damen bak disken om å pakke inn også, hvert minutt teller. :knegg:


#34

Guava sa for siden:

Samme her.
Ungene her er veldig glad i kjeks med salt eller kryddersmak.
Jeg tror vi satser på det på flyturen.

Jeg bomma da jeg reiste med tog sist. Ungene slurpa i seg smoothie og kjeks på Oslo S. På minstemann var det som å putte en rakettmotor i ham.


#35

Irma sa for siden:

noterer Rosiner er kanskje heller ikke så smart da.


#36

Pepper Lemon sa for siden:

Hm. Mitt barn er også ørebarn. Hvorfor hjelper det med antihistamin? Er Vallergan allergimedisin som ikke er antihistaminer?


#37

Billa sa for siden:

Sånn umiddelbart, med tanke på antihistaminer (allergi, kvalme/reisesyke, søvn), så tenker jeg at nesedråper som virker slimhinneavsvellende (kun lokalt i nesen) er et bedre alternativ for barn (og voksne) som plages med ørene når de flyr (nedstigning særlig). Det er lettere å utligne trykket når det er bedre plass i neseganger og bihuler. Å drikke ved oppstigning og nedstigning har også funket bra når vi har reist.


#38

HSJ73 sa for siden:

Abonnerer. Hva med ettåringer? Vi skal til vestkysten av USA, og minstemor vil være 12 mnd når vi reiser. Klarer liksom ikke å se forbi flyturen, for hvordan aktiviserer man en ettåring som aller helst skal krabbe/stabbe rundt hele tiden?


#39

Camomilla sa for siden:

Mannen har vært på Clas Ohlson i dag og kjøpt MP3 spiller til Propellen i dag. Den skal få være med på sommerferie :ja:


#40

Tjorven sa for siden:

Vi har gitt postafen tidligere. Dette gjør vi nok nå også. Det strider egentlig i mot min overbevisning, men det er så uendelig godt for alle parter når hun sover så godt.

Denne gangen får hun eget sete; ganske deilig. Det koster oss dyrt, men siden hun har fyllt 2, så er det jo ikke noe alternativ.

Vi pakker nok inn en del småting. Hun er ikke særlig flink til å holde på med en og samme ting over lengre tid. Men hun kan høre på iPod overraskende lenge. Vi kan jo legge inn noe barnemusikk også, men egentlig funker Ravi også greit.


#41

Macky sa for siden:

Vi reiste til vestkysten da snuppa vår var 14 mnder, det gikk knallfint! På vei bort sov hun omtrent hele turen, vi slet litt på vei hjem da (da sov hun nesten ikke i det hele tatt :rolleyes: ), men rosiner, kjeks, bøker, og vandring i midtgangen løste det. Litt slitsomt er det jo, men så er det jo en veldig lang flytur også da ;)


#42

LilleLeo sa for siden:

Denne tråden kunne ikke passet bedre, da vi reiser til Hellas og Rhodos om to uker! Vi har nett bestilt turen. :D


#43

Karamell sa for siden:

Vi skal ha med dvdspiller, noen nye lekebiler som han (de - 5-åringen får også) ikke har sett før, kjeks, bøker. Tror vi bestiller noe på forhånd som vi får på flyet, flyselskapene selger ofte lekefly e.l.

Våtservietter er et must ;)


#44

Nicki sa for siden:

Hvordan gir du postafen til små barn? Jeg regner med det ikke er tabeletter? :sparke:


#45

Billa sa for siden:

Postafentabletter kan fint knuses og gis på/i mat/drikke. Mengde til barn av ulik alder (antall kilo) står på esken.

Hvis det er reisesyke som skal bekjempes går det an å forsøke ingefærkapsler også (kan åpnes og drysses over mat). De virker imidlertid ikke søvndyssende, hvis det er litt av poenget ;)


#46

Karamell sa for siden:

Er prostafen og Valergan reseptfritt?


#47

Mei sa for siden:

Nå har jeg forberedt meg så mye til flyturen at jeg omtrent gleder meg :D. Det blir nok uansett en tøff natt-til-mandag. Flyet går halv ni, vi er fremme halv to lokal tid, også skal vi kjøre en time i bil.

Vi har nå bærbar DVD-spiller, et lite tog med vogner innpakket i deler, tørket frukt, bøker, et puslespill, en liten sminkepung jeg skal fylle med noe smart i løpet av morgendagen, MP3 spiller med barne- og voksenmusikk og 10mg Vallergan dersom det blir fullstendig krise. Noe jeg ikke tror det blir. Ztjerna er imidlertid ingen tett-inntil-gutt. Jeg ser for meg at han får til å sove en times lur på magen min, men dersom han våkner klokka 2300 og ikke får sove igjen før 0300 når senga er slått opp i huset vi skal bo... Ai ai. Da kan det bli tøft å være han.

Ja også våtservietter selvfølgelig :riktig: holde seg til saken


#48

Acsa sa for siden:

Postafen er, Vallergan er ikke.


#49

Irma sa for siden:

Svipper innom fra Mallorca for aa si at mini-tegne-magnet-tavlen til 15,- paa Brio leker var en stor hit hos vaar 2-aaring. Han brukte den masse paa flyet, og har fortsatt aa bruke den i bilen her nede. Den var mye mer verdt enn pc med filmer. Tenkte vi skulle bruke tid paa vei tilbake for aa se paa bildene vi har tatt her nede, kanskje det kan friste. God tur til alle som skal ut og reise. (Mallorca er forresten herlig naa. :glis: )


#50

Karamell sa for siden:

Da må jeg på jakt etter sånn tavle. Vi har en stor, men det blir ja - for stort :)


#51

Apple sa for siden:

Å, tråden som bestilt. Lillegutt er helt propell på fly. Mange gode tips her. Spesielt det med å pakke inn ting. Han har nettopp hatt bursdag, og er nå veldig klar over hva det innebærer å få en pakke. :D

Men hva koster en bærbar dvd-spiller?


#52

Obelix sa for siden:

Har desverre ingen tips til deg. Har reist til Kreta med 2,5 åring og underholdningen hans var å krype over og under flysetet sånn ca. hele flyturen.

Ang. Postafen så er det vel slik at noen unger kan reagere omvendt av forventet reaksjon; altså bli "hypre". Kanskje en ide og prøve en gang hjemme før man gir det på fly første gang.


#53

My sa for siden:

Nå har jeg shoppet til flyturen. :riktig:

Kom hjem med en pappkoffert med Barbapappamotiv (jenta elsker bøkene) med følgende innhold: 3 nye småbøker: Laban spøkelse, Ludde + "Beibi Jobber" (hun elsker den som heter "Beibi lei seg" som er i samme serie, som jeg kjøpte etter anbefaling fra noen her inne), 1 liten magnettavle til å å tegne på, + noe annet småtteri. Skal legge oppi noe mer som hun liker å holde på med, og en rosineske, en liten juicepakke eller noe sånt. Så tenker jeg vi holder henne opptatt på flyturen. Den tar heldigvis bare fire timer.


#54

malena sa for siden:

Vi var i Egypt i januar, 5 1/2 times flytur.
Jeg kjøpte klistremerker og tilhørende hefter på Nille (mye billigere men ikke like bra kvalitet som på bokhandelen).
Begge guttene var sysselsatt i lange tider. Pass bare på å kjøpe klistremerker som kan taes av/på da de med omhu også vil bli plassert alle andre steder enn i klistremerkeboka. :jupp:


#55

Karamell sa for siden:

Storebor på 5 skal få et lite elektronisk Bilerspill. Har ikke funnet noe til 2-åringen... Har lett etter liten magnettavle, men fant ikke. Om jeg ikke finner noe tar jeg med et Thomastog en Biler-bil og noen bøker. Samt kjeks og noe knask.

Synes det er vakselig å finne noe som sysselsetter ham over tid.


#56

Mei sa for siden:

Da er de fleste tipsene i tråden testet og evaluert :)

Flyet nedover var forsinket, og da vi kom ombord i flyet rundt 2200 var ztjerna helt ute av seg av trøtthet. Han ville ikke roe seg, og slet skikkelig. Vi fisket dermed frem en liten blå vallergan, som ikke virket nevneverdig verken den ene eller den andre veien. Han sov tre timer på flyturen, våknet når vi landet, sov 45 minutter i bilen på vei til der vi skulle bo og deretter 3 timer i senga si i huset vårt. Ikke tyngre søvn enn vanlig, og ikke synlig hangover dagen etter.

På flyturen hjemover i dag var det derimot frem med tørket frukt, DVDspiller, en spennende pung fylt med målebånd, biler, lekemobiler og andre spennende duppeditter. Samt et innpakket tog med tilhørende vogner, innpakket hver for seg. Alt i alt gikk flyturen over all forventning. Godt humør og god tilgang på is for hjalp på for store og små. Da vi landet i Oslo hadde ztjerna vært våken i 11 timer i strekk - fortsatt like facinert over det fantastiske toget. Ja også over alt han så fra flyvinduet. Han skjønte for første gang at vi flydde, og syntes det var litt skummelt å se ut vinduet. Gulvet på flyet var han livredd - trodde nok han kunne falle ned der.

Jeg gleder meg til neste flytur. Da har han eget sete. Og bærbar DVD-spiller er kjekt å ha, den tror jeg vi skal låne flere ganger.


#57

Guttemammis sa for siden:

Fikk du vallergan til flyturen av legen, eller bruker dere dette ellers?


#58

Mei sa for siden:

Vi fikk det av en lege til flyturen.


#59

Guttemammis sa for siden:

...fikk dere det for å bruke det på flyet?
Tenkte å høre med legen om minsten(nesten 3 år) kunne få,
for i fjor tror jeg vi irriterte hele flyet med hyl og vræl fra vi lettet
til landing:(

Tenkte å høre om jeg kunne få også, får ikke sove kvelden før avreise
når jeg vet vi skal opp på natten og det resulterer i migrene
(funker vallergan på voksene?)


#60

Mei sa for siden:

Snakk med legen om bekymringene dine, og hør hva han/hun mener. Det er svært ulik praksis på hvem som gir hva til hvem.


#61

Karamell sa for siden:

Flott at turen gikk greit Zol.

Jeg har kjøpt lynet gjenbruksklistremerker og en liten traktor. I tillegg skal han få en Biler-bil. Ellerss tørket frukt og kjeks + matpakke. Har ikke fått tak i sånn magnettavle.

Zol: gikk det greit med innpakkete leker igjennom sikkerhetskontrollen?


#62

Irma sa for siden:

Vi pakket inn lekene vi kjøpte på Brio, og det gikk helt fint. De ser vel gjennom marg og bein med dingsen de scanner med regner jeg med.


#63

Mei sa for siden:

Jadda, det gikk så fint. De ser jo gjennom papiret med apparatene sine. Det eneste de syns var litt mystisk på Gardermoen var zappen. Den måtte bombesniffetestes med et papir. Mannen (som garantert hadde barn selv siden han reflekterte over noe slikt) påpekte at det var da en skikkelig snerten vogn som kom i egen pose og ble så liten. Og det har han jo rett i :kry:

Jeg likte zappen før Tyrkia. Nå elsker jeg den. Den sklir rett forbi sikkerhetskontrollen hvor andre vogner vinkes på og må sjekkes inn. Å ha vogn på hele flyplassområdet gir en utrolig frihet for oss - og komfort for ztjerna. Den tok heller ingen plass i leiebilen vår, og er bare å bære over skulderen dersom terrenget ble røf(f?)t. Den taklet både grusveier, brostein, høye fortauskanter, inn og ut av busser og tog. U name it.

Dagens reklame :flau:


#64

Irma sa for siden:

Deler zappgleden din zol. Vi får alltid beundrende blikk (samt spørsmål og kommentarer) av slitne og bærende småbarnsforeldre, når vi tryller fram zappen etter å ha gått av flyet.


#65

Pamina sa for siden:

zappen vår skal være med til England i sommer :D


#66

Maggie74 sa for siden:

Tusen takk for alle tips i denne tråden. Det kom kjempegodt med! Skal ut og reise til USA i neste uke og lurte på hva jeg skulle gjøre for å aktivisere Minstejenta. Nå har jeg en bunke med forslag. :D Vi drar på dagtid, så det å sove er ikke et så stort alternativ.


#67

Karamell sa for siden:

Skulle gjerne hatt en Zapp, men ryggen kan ikke legges ned så...


#68

Mei sa for siden:

Har ikke behov for at den skal kunne legges ned nå som ztjerna er så stor.


#69

My sa for siden:

Stor suksess med kofferten med boker og ting i, Johanne elsker det og turen har gaatt helt supert! Baade paa fly og tog (var i Roma i gaar, i dag tok vi tog til Napoli). Saerlig magnettavla har gjort lykke. Den har vi med i veska naar vi gaar ut, og hun tegner paa den hver gang vi setter oss ned for aa spise. :riktig:

Skjonner ellers ikke hvordan vi skulle greid oss paa reise med snart-toaaring uten baeresele. Har med patapum og den er absolutt uunnvaerlig. I tillegg har jeg en gaa-sele som vi bruker der hun vil gaa selv og det er uoversiktlig (hun nekter aa holde i haanda), det var en smart anskaffelse.

Ellers koser vi oss stort og gleder oss til resten av ferien!


#70

Maggie74 sa for siden:

Et tips fra meg til de som er så 'heldige' at de har astma barn. Eller.. jeg tror min datter i alle fall kunne være opptatt i mange timer med det. En ny bamse og pustemedisinkammeret. Det var bare å si: "Nå er det bamsen sin tur til å få pustemedisin", så gikk hun rundt med chamberet med babymaske og lot bamsen få 'puste' inn i hvert fall i 15 minutter før jeg måtte avbryte henne. :riktig:

Ellers så tror jeg at det stuntet med nye leker/bøker kan være lurt. Snuppa mi virker veldig interessert i nye ting i alle fall.


#71

Blåbær sa for siden:

Mitt tips er playstation portepol (skrives det slik tro? overtrøtt) med istid på...
Her demostrert av Jørgen på vei til Roma i april 07.


#72

Blåbær sa for siden:

Ser nå at jeg er altfor treigt ute i denne tråden...:sparke:


#73

Lilleville sa for siden:

:nikker: Samme her!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.