Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg kan ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"

#1

Trulte sa for siden:

Jeg har ALDRI bakt en kake i mitt liv. Og mannen skal være på jobb. Minsten blir ett år, og jeg tenkte jeg skulle prøve meg på mislykka sjokoladekake med is. For den er så sinnsykt god.

Er denne idiotsikker??

Tror dere en svært uerfaren og utolmodig person kan fikse den?

Hvordan ser eggedosis ut? (Jeg har aldri lagd eller fått servert det, så nei, jeg vet ikke hvordan det ser ut annet enn at det er noe med rått egg og sukker. Så det ville jeg aldri spist frivillig uansett ;) )


#2

Palmen sa for siden:

Kan du poste oppskriften? Jeg kan se om den ser grei ut.

Eggedosis er egg (uten skall ;)) og sukker i en bolle som mikses med en elektrisk mixer til du får en tykk men allikevel lett flytende lysegul masse. For å få eggedosis til kaker bør egg og sukker mixes i flere minutter, gjerne til den er så stiv at du kan skrive i den.


#3

Trulte sa for siden:

Tusen takk, her er oppskriften.

200 g kokesjokolade
200 gram smør eller margarin

smelt smøre og sjokolade på svak varme og avkjøl litt

4 egg
2 dl sukker
pisk til eggedosis

2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
alt piskes forsiktig i eggedosisen

Helles i ildfast form (feks paiform)
stekes på 225 c midt i ovnen 12-14 minutter (det skal bare være en stekt hinne ikke solid tvers igjennom)

Serveres varm med vanilje is.

PS vi er 10 personer, da burde jeg kanskje doble oppskriften?


#4

Palmen sa for siden:

Den ser overkommelig ut!

Så lenge du serverer is til, tror jeg nok at en kake skulle holde.

Begynn med sjokolade og smør. Jeg ville smeltet smøret først, ta det bort fra plata, brekt sjokoladen i småbiter og blandet den i smøret etterpå. Da vil varmen fra smøret smelte sjokoladen. Pass på at smøret smeltes, ikke brennes ;)

Når sjokoladesmørblandingen står på benken og kjøles, begynner du med eggedosisen.

Når du skal blande eggedosis, sjokoladeblanding og mel/bakepulver ville jeg brukt en slikkepott å blande med. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Hell i litt mel blandet med bakepulver (selvfølgelig målt opp i et desilitermål på forhånd). Rør. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Osv.

Hva slags form har du? Står det noe om at formen skal smøres? Når jeg baker kaker bruker jeg ofte en springform og legger bakepapir på bunnplata før jeg fester ringen rundt. Da er den lettere å løsne.

Kaka høres forresten digg ut! :D Minner litt om en sjokoladefondant?


#5

Trulte sa for siden:

Sjokoladefondant. Hm. du spør en svært uerfaren en som ikke har peiling på hva det er for noe engang... Det er ille.
Har keramikkformer


#6

Isolde sa for siden:

og ikke rør alt for lenge for å være sikker på at alle klumper er ute. Har en venn som rørte og rørte og rørte.. Det ødelegger eggedosisen. Rør litt og litt mel inn sånn at du unngår klumpene forhåpentlig vis.


#7

Palmen sa for siden:

Du har ikke tilfeldigvis 10 små porsjons-keramikkformer?


#8

Misteri sa for siden:

Noen små tips.

Gå aldri fra ting du varmer, som sjokoladen og smøret her. Rør hele tiden i den.

La alt være romteperert. Ta ut eggene et par timer før du baker.

Eggedosis: La den stå lenge i mikseren, regelen er at den skal kunne "skrives" i, da får du en luftig kake.

Må opp hvetemel og ha oppi bakepulver sammen med melet, bruk sil når du skal ha den i eggedosisen. Da unngår du klumper. Rør forsiktig inn hvetemelet, da klapper ikke eggedosisen sammen.

Har du gammel ovn så bruk max tid på stekingen, ny ovn det motsatte. Lykke til. :)


#9

Che sa for siden:

Kaka hørtes fantastisk ut...


#10

Agent Scully sa for siden:

Kan anbefale Toros Brownies (posekake) for bakedysfunksjonelle. Den har kun 2 krav:

  • klare å kjøpe inn ingredienser: egg, smør/olje og posen, da
  • ikke steke den altfor lenge (For lite er ok :nam:)

#11

Trulte sa for siden:

Nei... det hadde jo faktisk vært genialt... Hvis jeg klarer det denne gangen, skal jeg kjøpe det.


#12

Møøse sa for siden:

Hvis du aldri har bakt i hele ditt liv ville jeg absolutt anbefale å kjøpe en ferdig-kakemmixpose, gjerne Møllerens langpannekake. Mixen blander du med olje (ikke oliven!) og vann (mengden står på posen) og steker til strikkepinnen er (nesten helt) tørr når du sjekker. Ca en halvtime eller så. Glasurmix finnes også. Mye tryggere ville jeg si. Lykke til!


#13

Trulte sa for siden:

Nå kom jeg på at jeg faktisk HAR bakt en kake. Jeg bakte en ferdig gulerotkake fra pose. Satt den i ovnen og glemte den (gikk ut på trilletur)

:nemlig:


#14

Schnuppa sa for siden:

Ja den kaken ble nok en slager kan jeg tenke meg. :knegg:
Du får skru på alarmen på mobilen i tilfelle lysten på trilletur eller shopping skulle overvinne bakerinstinktet.


#15

Filifjonka sa for siden:

En gang må jo være den første, hvis du følger oppskriften så går det nok bra. Men det kan være litt skummelt å begynne å doble oppskriften på kaker - da må man vite hva man gjør i forhold til størrelse på formen og steketiden.


#16

Trulte sa for siden:

Ja det var det jeg og tenkte...
Må jo prøve. Og klarer jeg det skal jeg bake den til syforeningen på torsdag..
Stakkars mennesker..
Kjøper noen hardanger lefser jeg legger i bløt så har jeg ihvertfall det og is, og si høyt og tydelig at det er tanken som teller (og engasjementet) hvis det er noen som sier at det mangler kake til slutt..


#17

Palmen sa for siden:

Når skal du bake?

Porsjonsformer ja,- denne type kake, som gjerne blir litt "flytende" i midten, er SÅ god på is, og om du bruker denne oppskriften og har i porsjonsformer med en liten teskje bringebærsyltetøy i bunnen vil imponere stort. Lover!


#18

Trulte sa for siden:

Jeg skal bake i morgen, så rekker ikke kjøpe inn porsjonsformer. Men hvis jeg mot formodning skulle få dette til, skal jeg jo bake igjen til torsdag og da er jo porsjonsformene genialt. Og det med bringebærsyltetøy skal jeg jammen prøve.


#19

Tjorven sa for siden:

Jeg er egentlig en dyktig kakebaker, men denne kaka er så god at den funker hvis vi har hastverk. Den klarer du ikke å bomme på i hvert fall.

Kan med fordel serveres varm/lunken og med is til.


#20

Hyacinth sa for siden:

:humre: Jeg kan ikke hjelpe for at jeg flirer litt... Jeg skal absolutt ikke skryte på meg å være noen kakebaker, men... :knegg:


#21

Trulte sa for siden:

Ja, men det er du hjertelig velkommen til. Klarer jeg ihvertfall sette smil på noen, har jeg jo gjort noe godt. Kanskje en mislykka mislykka sjokoladekake kan bringe litt latter ihvertfall.


#22

Hyacinth sa for siden:

;) Jeg håper du skjønte at det var en litt godmodig humring og ingen harselering! Som sagt kan jeg knapt bake selv, jeg syntes bare det var litt humoristisk med den eggedosisen...


#23

Palmen sa for siden:

Tjorven: enig med du! Selv om jeg baker det meste selv må jeg si at brownies fra pose smaker godt! Tilsett en plate hakka kokesjokolade og en neve pekan-nøtter så blir det ekstra godt.

Og Trulte: lykke til i dag, vi heier på deg! Søta! :)


#24

cilen sa for siden:

Jeg er egentlig flink til å bake.. Men ovnen vi har er bare helt ubrukelig. Gjærbakst og brød går fint, men den varmer litt ujevnt.. Og har jeg på varmlufta, piper det nede på kjøkkenet i kjelleren. (hos leieboeren), tror det er noe galt en plass ja. hihi Men jeg håper den snart kan byttes ut, vi har bytta ut toppen til gass, og jeg vil gjerne ha en bredere ovn også! + 2 gassblusser, så vi får 6 plater. Svigermor lager sukkerbrød i gryte, har fått forklart hvordan, men har ikke prøvd det. De blir kjempefine og veldig høye!


#25

Dixie Diner sa for siden:

Man trenger ikke keramikkformer til sjokoladefondant, jeg har alltid laget dem i store papirformer.

Lykke til med kaken. Jeg har forresten en oppskrift på idiotsikre brownies, som er noe av det beste jeg har smakt. Alt skal røres for hånd, trenger ingen maskin. Nyyydelig.


#26

Lykken sa for siden:

Sånne kjøpekakeposer der det skal være med olje har jeg god erfaring med å erstatte oljen med smeltet smør…det smaker mye bedre. :)
Ellers har jeg en superlett sjokoladekakeoppskrift, den er bare å røre alt sammen i en bolle, den heter Sjokoladekake for de LATE. :humre:
Den er veldig god, gjerne med is eller pisket krem med sjokosausstriper oppå kaken. Desverre har jeg oppskriften hjemme og husker ikke eksakte mål, ellers skulle jeg lagt den ut nå.


#27

Palmen sa for siden:

De har jeg hørt om også, og har veldig lyst til å prøve. Poster du oppskriften, om du får tak i den?


#28

cilen sa for siden:

Det skal jeg gjøre! Får spørre igjen, og huske å skrive det ned..


#29

Trulte sa for siden:

Jeg har feiget ut...
Jeg ble helt kvalm og dårlig (prestasjonsangst)
Så jeg har kjøpt en pakke toro brownies, og en pakke vaffelrøre... og vaniljeis og jordbær og rømme og bringebærsyltetøy.
DET må jo selv en idiot på kjøkkenet som meg klare..

MEN: SKal brownies avkjøles? Gjestene kommer kl. fem i dag, og lurer på om jeg må steke dem akkurat før de kommer?

Men, jeg har ikke gitt opp mislykka sjokoladekake. Neste gang vi skal ha planlagte gjester og mannen skal være hjemme, skal jeg lage den sammen med ham.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Jeg serverer browniesene avkjølte. Husk bare å steke dem såpass lite at de er litt rå i midten. De skal være "rå", da er de best.


#31

Trulte sa for siden:

Det står 25 minutter på pakka på 175 grader, er det for mye?
Har en to års gammel vanlig stekeovn.


#32

Adrienne sa for siden:

Og jeg som trodde jeg var surrete når det gjaldt kakebaking. Lykke til Trulte, dette går nok bra.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Temperaturen er helt fin, men jeg tror kanskje 25 minutter er litt lenge. Men bare stikk en kakenål/kniv nedi når det er gått et kvarter. Det skal henge igjen på kniven som en litt seig masse, men ikke flytende.


#34

Candy Darling sa for siden:

Det går så fint, trulte, og jeg skjønner deg godt. Neste gang! Men husk hva Iset sier, knekkebrød-brownies er ikke særlig godt. :erfaren: :flau:


#35

Adrienne sa for siden:

Jeg er en svoren tilhenger av Toro og alt annet som kan gjøre kakebakingen enklere for meg.


#36

cilen sa for siden:

hihi, den hadde jeg ikke lest.


#37

Hyacinth sa for siden:

Trulte, mannen min skulle lage brownies en gang. Toro og alt. Den stekte ikke spesielt lenge, men den kom ut av ovnen hard som en murstein. Det hjalp ikke engang å legge formen i bløt, den måtte rett og slett kastes.


#38

gnuri sa for siden:

Trulte- hvordan gikk det ? Håper det ble vellykket :)


#39

Tjorven sa for siden:

Nå begynner vi å bli veldig spente på hvordan det har gått. Man kan ikke starte en slik tråd uten å fortelle oss om utgangen.


#40

Trulte sa for siden:

Ja jeg har jo ikke akkurat overkommet angsten min etter denne gangen. Vaflene ble helt ok.

Brownieskaka... Skrudde på ovnen, ventet til den ble varm, satte den inn, satte på tidsuret, sjekket etter 15 minutter.... Så at jeg hadde satt varmen til 125 grader istedetfor 175 grader.:rolleyes:

Så nå hadde jeg jo OVERHODET IKKE peiling på hvordan jeg skulle gjøre...! Satte opp varmen og tok den ut etterhvert.. Den var nok litt mer rennende enn den burde være.

Mannen min hadde ikke fått med seg at jeg hadde skiftet kake fra "mislykka sjokoladekake" til brownies. Så han satt og fortalte sin mor at jeg hadde bakt mislykka sjokoladekake. Hun responderte med at ja, den var jo det, men den gikk jo an å spise likevel....

Neste gang går jeg på bakeri.

Og de som sa at brownies fra Toro var bankers. TULLBALL ;) Dere har aldri møtt på en kakeidiot som meg.
(Jeg er rimelig flink på varmretter men det er på kakefronten jeg sliter).


#41

Pamina sa for siden:

Trulte :klem:

Synes du skal bake når det ikke er noen anledning, da får du øvd deg uten at skuldrene blir sittende opp under ørene. Det sitter nok mer i psyken, disse "bakeproblemene", enn i evnene.


#42

Schnuppa sa for siden:

Nå smiler jeg litt MED deg og ikke AV deg ;)
Syntes du gjorde en fin fin innsats jeg! Tror rådet om å bake uten anledning et par ganger er bra. Eneste grunnen til at du feilstilte termostaten var prestasjonsangst og stress.
Masse lykke til neste gang.


#43

Tjorven sa for siden:

OK. Kakebaking er visst ikke helt din greie. Forslaget til Pamina var kanskje ikke så dumt ...... å gjøre noen forsøk når det ikke er noen anledning.

Eller så kan du rett og slett kjøpe kake. :)


#44

gnuri sa for siden:

Huff- stakkars deg :klem:
Henger meg på rådet om å bake en gang uten at det er noe spesielt, slik at du slipper å få prestasjonsangst :nikker:

:klemme:


#45

Inagh sa for siden:

Da sier det nok aldri så lite om meg... for den som rett og slett ikke engang klarer å bake denne kaka, det er jeg... :sparke:


#46

Trulte sa for siden:

TAKK!!


#47

Lykken sa for siden:

Okay, her kommer SJOKOLADEKAKEN FOR DE LATE (Ja, den heter det...:humre:)

Ta fram en stor bolle og ha oppi følgende:

2 egg
3 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
1 1/2 dl hvetemel
100 gram smeltet smør

Røres helt glatt og helles oppi en 22-24 cm liten rund form. Smør formen først, evnt ha bakepapir oppi. Stekes i ca 35-40 min ved 175 grader. Stikk evn en tynn pinne i midten for å se hvor flytende det er inni. Den skal bli helt vanlig fast, men kan godt være litt "seig".

Krem oppå kaka:
3 dl kremfløte piskes til krem
rør forsiktig inn striper av ferdig, butikkkjøpt sjokoladesaus på tube/flaske og dekke toppen av kaken med et tykt lag.
Evnt kan vanlig sjokoladeglasur brukes (smelt kokesjokolade og smør og gjør den passe tykk med noen ts sterk kaffe og melis).

Jeg er HELT sikker på at du klarer denne!


#48

Mams sa for siden:

De sjokoladekakene som er "vanskelige" å få til er de som skal være litt seige i midten. De kan fort bli enten for våte elelr for harde.
SYnes du var flink som i allefall prøvde jeg Trulte.


#49

Karamell sa for siden:

Prøv deg på den hjemmelagete nestegang :trøster: Den smaker bedre enn Toro også.


#50

Bayone sa for siden:

Jeg baker mange kaker og har aldri noe problem med noen bortsett fra Brownies fra Toro. Den får jeg aldri til, den bare detter sammen og blir flat :rolleyes: Så du er nok ikke alene om den.


#51

Hyacinth sa for siden:

Jeg bare gjentar: Spør mannen min om brownies fra Toro. :hehehe:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.