Jeg har ALDRI bakt en kake i mitt liv. Og mannen skal være på jobb. Minsten blir ett år, og jeg tenkte jeg skulle prøve meg på mislykka sjokoladekake med is. For den er så sinnsykt god.
Er denne idiotsikker??
Tror dere en svært uerfaren og utolmodig person kan fikse den?
Hvordan ser eggedosis ut? (Jeg har aldri lagd eller fått servert det, så nei, jeg vet ikke hvordan det ser ut annet enn at det er noe med rått egg og sukker. Så det ville jeg aldri spist frivillig uansett ;) )
Kan du poste oppskriften? Jeg kan se om den ser grei ut.
Eggedosis er egg (uten skall ;)) og sukker i en bolle som mikses med en elektrisk mixer til du får en tykk men allikevel lett flytende lysegul masse. For å få eggedosis til kaker bør egg og sukker mixes i flere minutter, gjerne til den er så stiv at du kan skrive i den.
Så lenge du serverer is til, tror jeg nok at en kake skulle holde.
Begynn med sjokolade og smør. Jeg ville smeltet smøret først, ta det bort fra plata, brekt sjokoladen i småbiter og blandet den i smøret etterpå. Da vil varmen fra smøret smelte sjokoladen. Pass på at smøret smeltes, ikke brennes ;)
Når sjokoladesmørblandingen står på benken og kjøles, begynner du med eggedosisen.
Når du skal blande eggedosis, sjokoladeblanding og mel/bakepulver ville jeg brukt en slikkepott å blande med. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Hell i litt mel blandet med bakepulver (selvfølgelig målt opp i et desilitermål på forhånd). Rør. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Osv.
Hva slags form har du? Står det noe om at formen skal smøres? Når jeg baker kaker bruker jeg ofte en springform og legger bakepapir på bunnplata før jeg fester ringen rundt. Da er den lettere å løsne.
Kaka høres forresten digg ut! :D Minner litt om en sjokoladefondant?
og ikke rør alt for lenge for å være sikker på at alle klumper er ute. Har en venn som rørte og rørte og rørte.. Det ødelegger eggedosisen. Rør litt og litt mel inn sånn at du unngår klumpene forhåpentlig vis.
Gå aldri fra ting du varmer, som sjokoladen og smøret her. Rør hele tiden i den.
La alt være romteperert. Ta ut eggene et par timer før du baker.
Eggedosis: La den stå lenge i mikseren, regelen er at den skal kunne "skrives" i, da får du en luftig kake.
Må opp hvetemel og ha oppi bakepulver sammen med melet, bruk sil når du skal ha den i eggedosisen. Da unngår du klumper. Rør forsiktig inn hvetemelet, da klapper ikke eggedosisen sammen.
Har du gammel ovn så bruk max tid på stekingen, ny ovn det motsatte. Lykke til. :)
Hvis du aldri har bakt i hele ditt liv ville jeg absolutt anbefale å kjøpe en ferdig-kakemmixpose, gjerne Møllerens langpannekake. Mixen blander du med olje (ikke oliven!) og vann (mengden står på posen) og steker til strikkepinnen er (nesten helt) tørr når du sjekker. Ca en halvtime eller så. Glasurmix finnes også. Mye tryggere ville jeg si. Lykke til!
Ja den kaken ble nok en slager kan jeg tenke meg. :knegg:
Du får skru på alarmen på mobilen i tilfelle lysten på trilletur eller shopping skulle overvinne bakerinstinktet.
En gang må jo være den første, hvis du følger oppskriften så går det nok bra. Men det kan være litt skummelt å begynne å doble oppskriften på kaker - da må man vite hva man gjør i forhold til størrelse på formen og steketiden.
Ja det var det jeg og tenkte...
Må jo prøve. Og klarer jeg det skal jeg bake den til syforeningen på torsdag..
Stakkars mennesker..
Kjøper noen hardanger lefser jeg legger i bløt så har jeg ihvertfall det og is, og si høyt og tydelig at det er tanken som teller (og engasjementet) hvis det er noen som sier at det mangler kake til slutt..
Porsjonsformer ja,- denne type kake, som gjerne blir litt "flytende" i midten, er SÅ god på is, og om du bruker denne oppskriften og har i porsjonsformer med en liten teskje bringebærsyltetøy i bunnen vil imponere stort. Lover!
Jeg skal bake i morgen, så rekker ikke kjøpe inn porsjonsformer. Men hvis jeg mot formodning skulle få dette til, skal jeg jo bake igjen til torsdag og da er jo porsjonsformene genialt. Og det med bringebærsyltetøy skal jeg jammen prøve.
Ja, men det er du hjertelig velkommen til. Klarer jeg ihvertfall sette smil på noen, har jeg jo gjort noe godt. Kanskje en mislykka mislykka sjokoladekake kan bringe litt latter ihvertfall.
;) Jeg håper du skjønte at det var en litt godmodig humring og ingen harselering! Som sagt kan jeg knapt bake selv, jeg syntes bare det var litt humoristisk med den eggedosisen...
Tjorven: enig med du! Selv om jeg baker det meste selv må jeg si at brownies fra pose smaker godt! Tilsett en plate hakka kokesjokolade og en neve pekan-nøtter så blir det ekstra godt.
Og Trulte: lykke til i dag, vi heier på deg! Søta! :)
Jeg er egentlig flink til å bake.. Men ovnen vi har er bare helt ubrukelig. Gjærbakst og brød går fint, men den varmer litt ujevnt.. Og har jeg på varmlufta, piper det nede på kjøkkenet i kjelleren. (hos leieboeren), tror det er noe galt en plass ja. hihi Men jeg håper den snart kan byttes ut, vi har bytta ut toppen til gass, og jeg vil gjerne ha en bredere ovn også! + 2 gassblusser, så vi får 6 plater. Svigermor lager sukkerbrød i gryte, har fått forklart hvordan, men har ikke prøvd det. De blir kjempefine og veldig høye!
Man trenger ikke keramikkformer til sjokoladefondant, jeg har alltid laget dem i store papirformer.
Lykke til med kaken. Jeg har forresten en oppskrift på idiotsikre brownies, som er noe av det beste jeg har smakt. Alt skal røres for hånd, trenger ingen maskin. Nyyydelig.
Sånne kjøpekakeposer der det skal være med olje har jeg god erfaring med å erstatte oljen med smeltet smør…det smaker mye bedre. :)
Ellers har jeg en superlett sjokoladekakeoppskrift, den er bare å røre alt sammen i en bolle, den heter Sjokoladekake for de LATE. :humre:
Den er veldig god, gjerne med is eller pisket krem med sjokosausstriper oppå kaken. Desverre har jeg oppskriften hjemme og husker ikke eksakte mål, ellers skulle jeg lagt den ut nå.
Jeg har feiget ut...
Jeg ble helt kvalm og dårlig (prestasjonsangst)
Så jeg har kjøpt en pakke toro brownies, og en pakke vaffelrøre... og vaniljeis og jordbær og rømme og bringebærsyltetøy.
DET må jo selv en idiot på kjøkkenet som meg klare..
MEN: SKal brownies avkjøles? Gjestene kommer kl. fem i dag, og lurer på om jeg må steke dem akkurat før de kommer?
Men, jeg har ikke gitt opp mislykka sjokoladekake. Neste gang vi skal ha planlagte gjester og mannen skal være hjemme, skal jeg lage den sammen med ham.
Temperaturen er helt fin, men jeg tror kanskje 25 minutter er litt lenge. Men bare stikk en kakenål/kniv nedi når det er gått et kvarter. Det skal henge igjen på kniven som en litt seig masse, men ikke flytende.
Trulte, mannen min skulle lage brownies en gang. Toro og alt. Den stekte ikke spesielt lenge, men den kom ut av ovnen hard som en murstein. Det hjalp ikke engang å legge formen i bløt, den måtte rett og slett kastes.
Ja jeg har jo ikke akkurat overkommet angsten min etter denne gangen. Vaflene ble helt ok.
Brownieskaka... Skrudde på ovnen, ventet til den ble varm, satte den inn, satte på tidsuret, sjekket etter 15 minutter.... Så at jeg hadde satt varmen til 125 grader istedetfor 175 grader.:rolleyes:
Så nå hadde jeg jo OVERHODET IKKE peiling på hvordan jeg skulle gjøre...! Satte opp varmen og tok den ut etterhvert.. Den var nok litt mer rennende enn den burde være.
Mannen min hadde ikke fått med seg at jeg hadde skiftet kake fra "mislykka sjokoladekake" til brownies. Så han satt og fortalte sin mor at jeg hadde bakt mislykka sjokoladekake. Hun responderte med at ja, den var jo det, men den gikk jo an å spise likevel....
Neste gang går jeg på bakeri.
Og de som sa at brownies fra Toro var bankers. TULLBALL ;) Dere har aldri møtt på en kakeidiot som meg.
(Jeg er rimelig flink på varmretter men det er på kakefronten jeg sliter).
Synes du skal bake når det ikke er noen anledning, da får du øvd deg uten at skuldrene blir sittende opp under ørene. Det sitter nok mer i psyken, disse "bakeproblemene", enn i evnene.
Nå smiler jeg litt MED deg og ikke AV deg ;)
Syntes du gjorde en fin fin innsats jeg! Tror rådet om å bake uten anledning et par ganger er bra. Eneste grunnen til at du feilstilte termostaten var prestasjonsangst og stress.
Masse lykke til neste gang.
Røres helt glatt og helles oppi en 22-24 cm liten rund form. Smør formen først, evnt ha bakepapir oppi. Stekes i ca 35-40 min ved 175 grader. Stikk evn en tynn pinne i midten for å se hvor flytende det er inni. Den skal bli helt vanlig fast, men kan godt være litt "seig".
Krem oppå kaka:
3 dl kremfløte piskes til krem
rør forsiktig inn striper av ferdig, butikkkjøpt sjokoladesaus på tube/flaske og dekke toppen av kaken med et tykt lag.
Evnt kan vanlig sjokoladeglasur brukes (smelt kokesjokolade og smør og gjør den passe tykk med noen ts sterk kaffe og melis).
De sjokoladekakene som er "vanskelige" å få til er de som skal være litt seige i midten. De kan fort bli enten for våte elelr for harde.
SYnes du var flink som i allefall prøvde jeg Trulte.
Jeg baker mange kaker og har aldri noe problem med noen bortsett fra Brownies fra Toro. Den får jeg aldri til, den bare detter sammen og blir flat :rolleyes: Så du er nok ikke alene om den.