Noen vil sikkert kalle det å kaste bort god laks, men jeg deler den i ca 10 cm lange stykker. Så skjærer jeg et snitt midt i slik at det blir en slags "lomme". Denne lomma fyller jeg med philadelfiaost blandet med sennep, salt og pepper. Dette puttes i et ildfast fat og stekes ved 220 grader i 10 minutter. Serveres med ris og wokede grønnsaker.
Jeg fikk salmalaks med hjertesalat, da var det brukt balsamico (bare bittelitt) over salaten, og ristede sesamfrø. I tillegg var det ingefær (den som er litt rosa i fargen er best), wasabi og soyasaus. På sida var det tomat og avokado, godt det og, men tomaten var malplassert.
Har også lagt sushiris uten å lage sushibiter, men servert den ved siden av salmalaks med wasabi, soyasaus, litt avokado og ingefær, det ble veldig godt.
Vi bruker gjerne salmalaks til middag, som vi bruker fisk ellers. Bakt eller stekt, i fidkesuppe eller til pasta. For oss er den lekre, garantert benfrie fileter. Supert for små og store. Vi liker varmebehandlet kjøtt og fisk, vi... :blånn: