Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salmalaks - lær meg å like

#1

dharma sa for siden:

For det første, jeg åpnet pakken i går kveld, kan den fortsatt spises rå?
Hvor lang holdbarhet har den åpnet?

(Må kanskje si at jeg har smakt kun en bit sushi i mitt liv, synes det var godt da.)

Basert på en annen tråd om salmalaks her inne så har jeg nå prøvd dette:

Konklusjon, jeg likte ikke ingefær noe særlig og laksen var grei, men ikke mer enn det. Prøvde også wasabi og falt ikke for det heller.

Siden jeg fortsatt har igjen laks så vil jeg gjerne prøve mer.

Tenkte å prøve dette i dag om jeg fortsatt kan bruke laksen:

Flere forslag?



#3

Acsa sa for siden:

Jeg liker å steke "utsiden" på salmalaks, dvs at den fortsatt er rå inni men litt stekt på kantene.


#4

Tjorven sa for siden:

Noen vil sikkert kalle det å kaste bort god laks, men jeg deler den i ca 10 cm lange stykker. Så skjærer jeg et snitt midt i slik at det blir en slags "lomme". Denne lomma fyller jeg med philadelfiaost blandet med sennep, salt og pepper. Dette puttes i et ildfast fat og stekes ved 220 grader i 10 minutter. Serveres med ris og wokede grønnsaker.

Svært enkel og veldig god middag.

Eller var poenget ditt å spise den rå?



#6

dharma sa for siden:

Poenget er vel å få brukt opp den før den blir dårlig så alle oppskrifter mottas med stor takk:-)

Ollifant, det så godt ut, blir det helt feil med rømme istedet for creme fraiche tro? Det har jeg nemlig i kjøleskapet.


#7

Anne C sa for siden:

Nei det går fint, vi brukte rømme av samme grunn som deg.


#8

Syrin sa for siden:

Eg enig i at salma gjerne kan steikast lett. Den kan vere rå inni :)


#9

Olifant sa for siden:

Rømme funker fint. Og jeg pleierå bruke pasta, ikke poteter, som tilbehør.


#10

dharma sa for siden:

Æsj, det var for lite igjen til at det kan bli moddag på alle, men jeg skal definitivt prøve de oppskriftene en annen gang.

Får håpe jeg liker mango pg avocado miksen, så får det bli forrett.


#11

frksnupp sa for siden:

Jeg fikk salmalaks med hjertesalat, da var det brukt balsamico (bare bittelitt) over salaten, og ristede sesamfrø. I tillegg var det ingefær (den som er litt rosa i fargen er best), wasabi og soyasaus. På sida var det tomat og avokado, godt det og, men tomaten var malplassert.

Har også lagt sushiris uten å lage sushibiter, men servert den ved siden av salmalaks med wasabi, soyasaus, litt avokado og ingefær, det ble veldig godt.


#12

Charlie sa for siden:

Vi bruker gjerne salmalaks til middag, som vi bruker fisk ellers. Bakt eller stekt, i fidkesuppe eller til pasta. For oss er den lekre, garantert benfrie fileter. Supert for små og store. Vi liker varmebehandlet kjøtt og fisk, vi... :blånn:


#13

Njulaif sa for siden:

Samme her i huset. :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.