Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg få for dette pianoet?

#1

Dixie Diner sa for siden:

www.idmusikk.no/images/steinway_mod_118.jpg

Jeg har et piano som er helt likt dette. Det er et arvestykke, og er av merket Jacob Knudsen. Utstilt i Bergen i 1898, så det er altså eldre enn dette. Over 109 år gammelt. Det er mer utskjæringer på mitt piano, både på sidene, beina og fremme øverst. Pedalene er som løveføtter, og det har vært to digre kandelabre på fremsiden, en på hver side. De ble borte lenge før jeg fikk pianoet.

Nå må det selges, desverre (har ikke noe valg), men hva kan jeg få for det? Tenkte å legge det ut på Finn.no, men der så jeg et piano likt dette men mye nyere (fra 40-tallet tror jeg det var) til rundt 3000,- kr. Hva bør jeg ta for det? Det er i grei stand, men bør stemmes, og det å stemme slike pianoer er jo så dyrt at det nesten ikke er verdt det for mange.

:hmm:


#2

DM sa for siden:

Ta med deg bildet og ta turen innom en antikvitetshandler?


#3

Tuneland sa for siden:

Det er fort mere hvilken stand pianoet er i enn alderen som bestemmer prisen. Er det veldig lenge siden det ble stemt, kan det bli vanskelig å få det bra igjen, og da er det jo ikke verdt så mye.


#4

Observatøren sa for siden:

Det spørs også på selve pianorammen. Dersom den er av tre, er pianoet lite verdt, siden det er vanskelig å stemme, og lett blir ustemt. Dersom rammen er av metall, blir pianoet omtrent automatisk mer verdt.


#5

Rug sa for siden:

Jeg ville hørt med en forhandler. Ta gjerne en kikk inni for å se på rammen som Observatøren sier. Det spørs om du møter noen som vil ha det mest for utseendet og historiens skyld, eller for klang og innmat.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Takk. :D

Jeg fant litt info om det på nettet nå. Dette er et av de aller første pianoene Jacob Knudsen produserte, på 1800-tallet. Fant ut at dersom det er i god stand kan jeg få opptil 45-50.000,- kroner for det. Men jeg sendte en mail til et firma som restaurerer og selger slike gamle pianoer, og får høre hva de sier. :)


#7

LilleLeo sa for siden:

Et nydelig piano! Vi har et gammelt et i kjelleren, som har stått på DNS her i byen, bestefaren til sambo fikk det (han var vaktmester der i mange år).
Det har stått i vår kalde kjeller i mange herrens år nå, og i fjor var det en ute og så på det, og det er visst ikke noe å fikse. Til min store, store sorg.


#8

Polkadot sa for siden:

OI!!! lykke til! :)


#9

Dixie Diner sa for siden:

Åja, glemte å skrive at jeg fikk mail tilbake. De skrev at pianoet var virkelig flott, men de kunne ikke ta imot det siden det koster så mye å stemme det, dessuten er klangen litt annerledes enn det de fleste vil ha i dag. :(

Jeg får prøve å selge det på Finn for 4-5000,- kr.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.