Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Da snakker vi om damp!

#1

Kanutte sa for siden:

Dette er seriøst pinlig...:flau:

Knøtta elsker kokte gulerøtter og brokkoli, men det er sikkert mye lettere/ bedre å dampe enn å koke dem? Jeg skjærer gulerøtter i staver. Hvor lang tid vil det ta før de er ferdige, og hvordan merker man dette?

Vil smørdamping si at man har smør i vannet under risten, eller at man bare har smør, og ikke vann (dom som et brø og hjerteskjærende blond)?

Takknemlig for alle velmenende svar:blafre:


#2

DM sa for siden:

Jeg har pleid å ha både vann og masse smør når jeg har smørdampet. Men noe tidsangivelse kan jeg ikke gi deg, jeg bare setter det på, og kjenner på det innimellom til jeg er fornøyd.


#3

Ru sa for siden:

Vi har gått til innkjøp av sånn bambus(?)dampting.
Toetasjers sådan. Den er bare å sette over en kjele med kokende vann, det være seg med smør eller ei, og slik gjør det seg selv!
Passer ypperlig til å plassere oppå potetkjelen blant annet.

Vi har blitt mye flinkere til å spise grønnsaker etter vi fikk denne, og Knotten elsker nydampet brokkoli!


#4

Kanutte sa for siden:

Takk for svar! En sånn bambusting høres ut som en god idé.


#5

Ru sa for siden:

En venninne av meg sier forøvrig at det kan være lurt å huske på å ha brokkolien underst om man har flere etasjer. Ellers kan blomkålen blir grønn.
Har jeg hørt...
Jeg har aldri gjort det selv... liksom...


#6

amylin sa for siden:

Bare ikke legg brokkolien underst hvis du skal dampe gulrøtter også. Gulrøttene trenger litt mer tid, mens brokkolien trenger kun et oppkok. Tror ikke du trenger å dampe gulrøtter så lenge, hvis de er skåret i tynne staver, 4-6 minutter, kanskje. Jeg liker grønnsakene litt harde og ikke ihjelkokt, da.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker ikke babmusting eller annen type rist, jeg har et par cm vann i kjelen, en klatt smør og salt, og når det koker heftig hiver jeg oppi gulrøttene skåret i skiver, venter litt, og tar oppi ting etter hvert som de trenger mindre tid, og etter par minutter er alt ferdig.


#8

Toffskij sa for siden:

Jeg gjør som Mim, kjapt og enkelt! Det er forresten ikke noe nytte i smøret hvis det ligger under en rist. ;)


#9

Blå sa for siden:

Med kål så gir jeg den et raskt oppkok i lettsaltet vann. Så heller jeg av vannet og tar noen smørklumper oppi og lar kjelen stå på den varme (avslåtte) platen

Med brokkoli gir jeg den et raskt oppkok i lettsaltet vann og så steker jeg den i wok med olivenolje og hvitløk.


#10

Acsa sa for siden:

Frosne erter tar jeg bare smør i, de gir fra seg en del fuktighet selv.

Ellers bruker jeg sånn gammeldags metallrist som har "foldbare" plater ytterst, sånn at den passer i alle gryter. Vann til oppunder risten, grønnsaker på, lokk på, stikker i grønsakene og sjekker om de er klare. Men jeg må innrømme at det er mest poteter jeg damper (alltid, ikke koker!), fordi ingen her liker kokte grønnsaker noe særlig, bortsett fra en og annen brokkolikvast.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.