Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvitvin til forrett

#1

Ru sa for siden:

Hvilken hvitvin passer til en forrett av f.eks. spekeskinke og melon? Evt. serranoskinke og asparges? Det blir vel for såvidt samme saken.

Jeg er ikke god på hvitvin, jeg drikker det ytterst sjelden ...


#2

Lenam sa for siden:

En fruktig og frisk hvitvin skulle vel passe skulle jeg tro.
Frithjof Nicolaysens Viognier syns jeg er letrt og drikke og passer godt til forretter.

:stikker og titter i vinhylla:


#3

Alfa sa for siden:

Denne er nyoppdaga og nyyyydeleg!


#4

petra sa for siden:

Blue nun er en god hvitvin! Og den er ikke så veldig dyr heller. For en 2 liters kartong koster det 200 kr!


#5

Ru sa for siden:

Det blir ikke Blue Nun i hvert fall.

:been there, done that:

Men ellers mange bra forslag; må på polet og handle inn til prøvesmaking.


#6

Veronal sa for siden:

Hvilken prisklasse?

Til ca. 100 er den beste hvitvinen Hugel Gentil (en Alsace-vin) som vil fungerer strålende.


#7

scilla sa for siden:

Må bare signere Veronal - nydelig vin til hyggelig pris :jupp:


#8

~TM~ sa for siden:

Jeg er ikke noen vinkjenner, men av hvite viner er jeg meget glad i Sancerre og chablis + at jeg har kjøpt noen fra Alsace (franske, ikke tyske - Alsace er vel helt på grensen?) som har vært helt nydelige. ... men jeg drikker disse mest til skalldyr eller alene uten mat.

En rimelig, god og grei hvitvin som er litt allround etter min smak er en fra Lindemans som heter Bin 65.


#9

scilla sa for siden:

Jeg kom på en til som er min favoritt for tiden : Capitel Foscarino (Anselmi,Italia). Husker ikke prisen, men den er garantert verdt det;) .


#10

Esme sa for siden:

Skal testes! Synes det er veldig vanskelig å finne vin som passer til asparges, det er ett eller annet der som kræsjer med de fleste hvitviner. Takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.