Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stryking

#1

Erica sa for siden:

Jeg er allergisk mot stryking. Det var nesten så jeg måtte ta meg en antihistamin 16. mai når jeg bare måtte til med strykebrett og strykejern. 5 skjorter måtte strykes, 4 av de bunadsskjorter som er vonde og vanskelige å stryke. Det ble bra, jeg kan stryke, og er til og med faktisk ganske flink til det - meg jeg fordrar det ikke!

Jeg vet at mange stryker sengetøy bl.a - i mine øyne er de gale.

Jeg kjøper konsekvent klær som ikke må strykes, men innimellom må det bli noen klesplagg som bør strykes allikevel. Noen som har noen gode tips til hvordan få tørket klærne så de ikke trenger å strykes kanskje? Jeg pleier å henge skjorter opp på henger, men syns de trenger stryking allikevel. (derfor blir det ikke ofte brukt slike skjorter her i gården...)


#2

amor sa for siden:

jeghateråstryke

Enkelt og greit! Usj! :nemlig:


#3

vimjer sa for siden:

Har valgt mann med omhu. Har ikke strøket et plagg på flere år.


#4

Erica sa for siden:

Lure deg!!:riktig: Min mann er ingen kløpper på stryking, han bruker uhorvelig lang tid, og resultatet er bare sånn passe. Skal det strykes her må jeg til pers. Kanskje jeg kan lære opp 12-åringen min? :utspekulert:


#5

Pelikan sa for siden:

Jeg stryker KUN når jeg MÅ. HATER,HATER,HATER å stryke:eek: . I dag er en av de dagene jeg MÅ. Velger som regel klær som ikke trenger å strykes, men noen ganger er det ikke til å unngå, desverre. Tror nok vi er mange i samme båt. Kanskje jeg skulle ansett en strykedame? Det hadde vært noe:riktig:


#6

Angelique sa for siden:

Jeg er gal, jeg syntes det er helt ok å stryke og stryker det meste, dvs glatter på det.
Hater skrukkete sengetøy, det blir nemlig ikke like glatt uansett om jeg strekker det aldri så mye før jeg heger det opp eller tørker det i trommel

En annen ting, klær nupper mye mindre om man gir de en omgang med strykejern etter vask, gjelder både t-skjorter og strikkeplagg (plagg som muligens de færreste stryker)
Skjorter og relaterte plagg regner jeg med at de fleste stryker

Jeg kan ikke fordra skrukkete klær rett og slett


#7

Toffskij sa for siden:

Jeg må aldri stryke.


#8

maribo sa for siden:

Jeg er heller ingen stryker, men synes det er greit en gang iblant - om jeg bare får være i fred!
Gubben skulle stryke sin egen bunadsskjorte for et par år siden, men han kikka på strykejernet, kikka på den skrukkete linskjorta - og konkluderte med at skjorte knapt ville synes under vesten og jakka, og dermed ikke trengte å strykes i det hele tatt! Da tok jeg over....

Ellers er det stort sett strykefrie skjorter her i huset, men noen finbukser og skjørt strykes noen ganger i året...


#9

Olympia sa for siden:

Her i huset strykes det aldri. Det er godt for sjelefreden og jeg driter i hvor sjuskete andre måtte mene at vi er.


#10

cilen sa for siden:

Mannen min er flinkere enn meg. Men jeg tror ikke han liker det han heller..


#11

Candy Darling sa for siden:

Jeg stryker ikke, og har ingen husmorære på min kjæres vegne heller. :slubbert:


#12

Erica sa for siden:

Veldig deilig å se at vi er flere "slubberter" her. Jeg føler meg av og til litt sjuskete når jeg tar på en linbukse med skrukker, og tanken: "Skrukkene blir sikkert borte innen jeg kommer på jobb" farer gjennom hodet mitt.


#13

Palmen sa for siden:

:hurra for vaskehjelp som stryker:


#14

Kaz sa for siden:

Jeg er heller ikke spsielt flink, har fått grundig opplæring av mor i sin tid, så resultatet blir stort sett bra. Problemet er at det tar så uendelig lang tid!
Da er det fint å ha en mann som er en kløpper med strykejernet og bruker halvparten av tiden. Ergo er det han som stryker det meste her i huset, inkludert bunadskjorter. :glis:


#15

Jinx sa for siden:

Hehe jeg er heller ikke "glad" i å stryke, emn stryker sengeklærne og det meste av lillens klær. Når jeg ser på tv`n står jeg og stryker klær. Effektivt...


#16

Kaktus sa for siden:

Vi setter bort strykinga til Blondie. :humre:

Liker ikke å stryke nei, men trår da til når gubben trenger en skjorte eller lignende.


#17

DM sa for siden:

Jeg liker å stryke jeg. :sparke: Men jeg gjør det ikke så ofte likevel. Ser for meg at det vil bli litt mer stryking når jeg får flyttet til egen bolig og har ordentlig lagringsplass og ikke "stapper" ting inni oppbevaringsplasser.


#18

Elin sa for siden:

Kan du komme hjem til meg og stryke litt er du snill? Jeg har en bunke som tilsvarer 4-5 timers stryking, så vær så god :værsågod:

Jeg haaaaaaaaaaaaaater å stryke OG jeg haaaaaaaaaater skrukkete klær. Med andre ord en elendig kombinasjon. Dessuten er jeg altfor nøye da jeg stryker slik at de færreste gjør det bra nok, og jeg ender opp med å gjøre det selv eller på nytt dersom noen andre (les svigermor) tilbyr seg å hjelpe.


#19

alphaMale sa for siden:

Jeg stryker klær hver eneste morgen :flink: Hater det, men gjør det av nødvendighet. (Gidder ikke å gjøre det på kvelden, og må ha nystrøket skjorte hver morgen, ellers blir jeg gal.)

Kunne selvsagt spurt min kjære fru, men jeg antar svaret hadde blitt noe i nærheten av: :grineler: ... Eller hva kjære?


#20

Maverick sa for siden:

Du har nok rett, kjære. Jeg kan jo si at det er rødstrømpen i meg som forbyr meg å stryke min manns skjorter, men det er nok heller latskapen. Det er veldig snilt av deg å stryke mine klær, da. :suss:


#21

meisje sa for siden:

Få mennene deres til å kjøpe skjorter på Mark& Spencer, de skjortene er faktisk strykefrie, og henger man dem opp på en henger etter vask blir de helt fine. Desverre selger de ikke strykefrie bluser der ...


#22

KristinS sa for siden:

Her strykes det minst mulig!


#23

Fara sa for siden:

Jeg joiner klubben for de som hater å stryke klær:nikker:


#24

LilleT sa for siden:

Jeg ble så glad da jeg leste innlegget ditt. Jeg tok det bokstavelig: at du virkelig VAR allergisk for stryking. Jeg er nemlig det. Eller, dvs. kanskje ikke allergisk akkurat, men overfølsom for dampen eller noe. :vetikke: I alle fall blir jeg helt tett i halsen. Moren min har det på samme måte.

Så egentlig er et jo veldig flaks at jeg ikke elsker å stryke. :knegg: Vi stryker vel stort sett bare bunadskjorter og juleduken her i huset.


#25

Fluke sa for siden:

Stryking tar mannen seg av. :nemlig:


#26

Lykken sa for siden:

Jeg er i samme kategori, jeg hater å stryke, jeg ser alltid an stoffene i tøyet jeg kjøper, har lært meg hva som er passe strykefritt eller ikke.
Noen ganger må jeg til pers med sommertøyet mitt, men holder det på et minimum. Jeg er ikke et bluse/skjortemenneske, så der slipper jeg unna, men der også finnes det strykefritt.
Mannen har heldigvis noen års erfaring med skjortestryking og gjør dette selv. Han gjør dette mye bedre enn meg, så han får ta bunadskjortene og sånt til ungene også.
Et tips når man vasker klær, jeg rister de alltid kraftig og tar hendene nedi armer og bein og rister og strekker før jeg henger det opp. Samme med kjoler, det ristes og strekkes før jeg henger opp. Det fungerer ganske greit med det som ikke er fullstendig krøllete og MÅ strykes.


#27

Kula sa for siden:

Jeg hater også å stryke. Dypt og inderlig. MEN...jeg MÅ alikevel stryke det aller meste.


#28

Left sa for siden:

Stryker veldig mye mer om sommeren enn om vinteren. Jeg synes ikke noe om skrukkete t-skjorter f.eks, så stryker stort sett alt sommertøyet de har. Stryker også bomullsbukser og andre skjorter.
Har egentlig ikke så mye imot det faktisk :)


#29

Ekorn sa for siden:

Jeg kan ikke uttale meg på om jeg hater å stryke klær, for det har jeg aldri gjort. Men svigermor derimot, hun e steingal; hun stryker truser! Tøvkjærring.


#30

Polyanna sa for siden:

Vaskehjelpen stryker, gudsjelov! Nå har vi alltid en stabel strøkne duker i kista og jeg har skjorter/bluser som faktisk bare kan tas av hengeren når man il bruke dem.


#31

Erica sa for siden:

Det hørtes ut som en avtale jeg kunne like!


#32

Señora sa for siden:

Jeg hater å stryke jeg også. Jeg gjør det når jeg må, helst altfor sent i forhold til hvor vi skulle vært et visst klokkeslett :flau:.

Heldigvis har jeg en mor som liker å stryke. Hun får "neller" av å se sengetøyet etter behandling fra meg, så hun vasker og stryker det for meg.

Vaskedamen bytter sengetøy, mamma vasker og stryker det :lat:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.