En velmenende gjest brukte stålkniv til å skjære opp lasagne i vår form med teflonbelegg. Den har nå striper på kryss og tvers.
Stemmer det at formen nå er ødelagt? Og hvorfor i så fall?
Tusen takk for svar. Håper den middagen ikke ble så dyr som det nå ser ut som....
Hva skal jeg si? Ja, og nei. Kommer litt ann på hvor dype riper der er.
Du kan fremdeles bruke den, men den vil jo ha en ødelagt teflon som gjør at det etter en stund vil begynne å ruste i ripene. Hvis du er heldig og det bare er overflaterisp, som ikke går gjennom teflonen, så klarer den seg nok.
Det er motstridende opplysninger; noen sier det er helt greit å bruke nostickformene på vanlige steketemperaturer opp til 220 grader, og en annen kilde sier Telflon vil være helt trygg i bruk opp til 280 C, da begynner det å løse seg opp og giftige stoffer frigjøres. I stekeovnen er dette skjelden et problem fordi man har full kontroll med temperaturen, men en stekepanne på en kokeplate overstiger lett denne temperaturen ved overoppheting. Belegg som skaller av og kommer i maten skal i teorien passere uendret gjennom fordøyelsen. Altså antakelivis ingen umiddelbar krise om du fortsetter å bruke formen. Telfon er veldig praktisk og det ser ikke ut til at vi har lyst å gi den opp med det første. Alle mine telfonbelagte former har fått slike riper, i hvert fall de som brukes til servering. Det er så lett å sette en skje, gaffel eller kniv i den, og de tåler ofte mye mindre enn de beste stekepannene. Det kommer an på kvaliteten. Om det er lasagneform du trenger, funker glass og stentøy med god emalje veldig bra. Man kan skjære i formen og de blir ren i oppvaskemaskin uten videre. Alle mine er byttet ut med noe annet, bortsett fra et par kakeformer.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.