Me prøver å ha dessert kvar søndag og vil gjerne ha dei gode tradisjonsdessertane.
Så langt har me kosa oss med sjokoladepudding, riskrem og sitronfromasj. Har planar om sjokoladefondant på søndag. Ikkje tradisjon, men me lagar vel så gjerne våre eigne :knegg:
Kva andre desserter passar saman med den gode søndagsmiddagen ? Karamellpudding er vurdert, men den er helst noko som me lagar dagen før og det når me ikkje alltid. Så desserten må i utgangspunktet kunne lagast same dag som den skal fortært.
Himmelsk lapskaus (fruktsalat).
Mandelkjernepudding (det syns jeg å huske smakte godt, men da vi testet det igen var det i grunnen fælt).
Sviskekompott med melk.
Kirsebærkompott med melk.
Og nå kom jeg på en hysterisk historie. Svigerfar hadde nemlig oppdaget en fantastisk dessert, den var bare så god! Han tuta oss ørene fulle av denne oppdagelsen, og bare vent til vi kom, da skulle vi få smake! :hyper:
Ernie og jeg var skikkelig spente da vi kom dit til middag - hva kunne denne nye, og fantastisk spennende, desserten være for noe, tro?
Svigerfar holdt på å sprekke av stolthet, da han satte desserten på bordet.
Svigerfar ble tilsvarende pisse sur, da jeg tok et blikk på oppdagelsen hans og sa: "Å ja, Tilslørte bondepiker!"
Ja, om man bare passer på å ha i sukker og ikke tilsvarende mengde salt, that is. :nemlig: "Noen" skulle overaske med dessert forrige helg siden det sjeldent er noe som serveres, det ble det fint lite av kan man si.
Nei, ikke bruk griljermel. :skuffet: Har fått det servert en gang og det var bare ikke godt.
Jeg tenker at man må bruke enten smulet brød (kanskje ikke akkurat det danske rugbrødet dog), kjeks, småkaker eller kavring, blande det med sukker og kanel og steke i smør til det blir sprøtt/får en gylden farge. Så avkjøle før man bruker dette i desserten (tror det var det en eller annen tante brukte å gjøre i alle fall). :jupp: Tror heller ikke det er nødvendig å stekke dem i smør, man kan bare knuse feks kjeks/kavring og strø mellom lagene.
Vetlagraut er festdesserten i Hardanger der jeg er halvveis vokst opp. Alle spiser det i brylluper og på 17. mai for eksempel. Det er en slags pudding/tjukk graut laget med semulegryn, melk, sukker og fløte. Og rosiner for de som liker det (ikke jeg, urk). Det er foholdsvis enkelt å lage, men må stå kaldt en stund før servering, for den skal serveres kald.
Kjempegodt. Jeg har oppskrift om noen vil ha. :jupp:
Jeg må også slå et slag for russedessert. Aller best er den på hjemmelagd saft og med vaniljesaus (farmor lagde en annen type saus, mer som en mellomting av eggedosis og vaniljesaus. Noen som skjønner hva jeg mener?)
Jeg rister/bruner en blanding av knust kavring, sukker, smør og kanel. Det finnes ferdig bondepikestrø å få kjøpt (det smakte godt!), men jeg husker ikke hvor jeg kjøpte det sist. En eller annen dagligvareforretning, men jeg har ikke funnet det igjen, ergerlig nok.
Jeg lager veldig gode tilslørte bondepiker. I kremen blander jeg inn et beger med vaniljekesam. :nam:
Ellers ser jeg at det er lenge siden jeg lagde semulepudding med rød saus. Det lagde jeg masse av i tenårene. Og rabarbrapai må være noe av det beste jeg vet. Med tykk vaniljesaus til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.