Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny kjøkkenmaskin

#1

Madicken sa for siden:

Jeg vurderer det. Den må kunne gjøre "alt" fra å piske krem til å kverne fiskefarse, være enkel å betjene og rengjøre, og må helst ikke alt for stor plass. Så hva velger jeg?


#2

arrow sa for siden:

De tre store merkene er muligens Kenwood, Assistent og KitchenAid, alle gjør en god jobb. Det er omtrent det samme i tilleggsutstyret å få køpt til dem; kjøtt-/fiskekvern, mandelkvern, kornmølle... Alle tre er gode pålitelige maskiner, og har man noe å utsette på dem vil det i praksis ikke være noe stort problem å tilpasse bruken til en hver situasjon. Alle er lett å rengjøre, med gjennomtenkt design, og nesten alle deler går i oppvaskmaskin uavhening produsent. Når man blir kjent med maskinen er de alle lett å bruke, og bruksvennligheten er omtrent den samme. Om man ikke har veldig liten benkeplass har man dem gjerne fast stående fremme hele tiden, og alle får fint plass i den høyeste hyllenen i et standard kjøkkenskap.

Jeg holder en knapp på Assistent på grunn av at jeg liker måten den elter gjærdeig og den takler store deiger. Den har en bolle med dobbel balongvisp som visper eggedosis og krem helt fint, det gjør alle disse maskinene. Den produseres fremdeles i Sverige på samme sted som den første maskinene ble laget på 40-tallet (om jeg husker rett), og holder pålitelig kvalitet. Stor god bolle, og praktisk hevelokk for gjærdeiger, og har oppdatert design og tillegsutstyr.

KitchenAid Artisan er begrenset til deiger av maksimalt 1 kg mel, det er standardmodellen man oftest ser i butikkene; der er en større modell tilgjengelig. Det er et utall varianter av tilleggsutstyr tilgjengelig, litt mer enn de ande modellene. Den største attraksjonen er nok utseende, den har en ikke ubetydelig trendfaktor og man ser den i så og si alle matprogrammer på TV, beste salgstriks av de alle. En god maskin, og standard Artisan-modellen tar litt mindre plass en de to andre. Den virker ikke fullt så solid når man elter tyngre deiger som mørdeig og fullt kvanta med gjærdeig. Gjærdeig av 1 kg mel må man regne med at hever over bollen, men som oftest går det greit om man tar bollen av maskinen under heving.

Den største fordelen med Kenwood-modellene er de gode tilbudene som gjevnlig dukker opp og ofte inklusive en god del tilleggsutstyr. Man får mye for pengene. Solide og gode maskiner som gjøre det aller meste og fullt på høyde med de to andre. Det eneste jeg har å utsette på Chef / Major -modellene er at den bråker vel mye når det går på topp hastighet. Størrelsen er avhening av modellen.

Der er sikkert andre gode maskiner fra for eksempel Bosch, men jeg kjenner ikke til dem i praksis og har ikke brukt dem.


#3

Madicken sa for siden:

Takk for fyldig og fint svar! Jeg vurderer videre, og tar gjerne flere innspill.


#4

Esme sa for siden:

Jeg valgte Kitchen Aid fordi den er stor nok for meg, den er fin og kan stå på benken. Jeg er sånn at om det står en kjøkkenmaskin nede i et skap så blir terskelen for høy til å bruke den. Den må kunne stå fremme.


#5

Tjorven sa for siden:

Vi har Kitchen Aid. Vi kjøpte den fordi den var så fin, men den gjør virkelig nytten sin også.

Vi har ikke så mye benkeplass, men den får allikevel stå fremme hele tiden. Den tar ikke så mye plass, og det var også et poeng for oss.


#6

Gaia sa for siden:

Jeg elsker min Kenwood Major og når jeg først har en skikkelig kjøkkenmaskin er jeg glad for at jeg har en som har såpass stor kapasitet. KitchenAid er absolutt fin, men standardmodellen er litt liten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.