Vil pynte kransekake med rosa roser. Kan jeg bruke ekte eller er det giftig eller ekkelt? Hva med kunstige rosa roser, er det bare teit og stygt eller helt ok? Kaken skal stå på kakebordet til en konfirmant som ønsker seg mest mulig rosa.
Roser er i prinsippet spiselige (vanlige i mat fra midtøsten), men roser kjøpt i blomsterbutikk er vel som regel fulle av sprøytemidler, og ergo ikke ideelle å putte på maten.
Det er mulig med ekte, det sikreste er om du få tak i økologiskproduserte roser, eller i hvert fall usprøytede om det skal være direkte kontakt med mat. Det er å få tak i, men etter de siste norske produsentene opphørte er jeg ikke sikker på hvem som kan ha. En mulighet er miniatyrroser i potte, de kommer an på hvordan du skal bruke dem, hvordan du binde dem opp. (klippe dem av selvsagt) Der er norksprodusete potteroser å få tak på,tror Finstad kan garantere usprøytede. Ulempen er at man må pynte like før man setter kaken frem, eller bruke oasis, vannbeholder (som små reagensrør i plast med gummilokk), eventuelt andre lure triks.
Marsipan, sukkerblomster eller kunstig er utvilsomt det enkleste.