Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Diverse spørsmål om pinnekjøtt

#1

IzziCreo sa for siden:

Idag skal vi lage pinnekjøtt for første gang :humre: Og da melder det seg noen spørsmål...

Det står at det skal koke i 2-3 timer. Det synes jeg var ganske så ca. liksom. Vi vil gjerne spise rundt kl 17, men en time fra eller til har jo litt å si... Det er snakk om to kg kjøtt.

Hvor mye vann bør vi ha oppi? Står det skal dampkokes, men hvor mye vann vil det egentlig tilsi? Skal koke det på bjørkepinner.

Vi skal ha kålrotmos som tilbehør. Kommer til å tilsette noe poteter også. Kan søtpotet være en idé å tilsette? Bruker dere gulrot i? Bruker dere fløte eller kraft evt begge deler? Hvor mye pr person regner dere?

:neie:


#2

Fluke sa for siden:

Jeg pleier ha søtpotetmos i stedet for kålrabistappe. Jeg koker søtpotet og moser den med melk/fløte og smør. :nam:


#3

IzziCreo sa for siden:

Å, så bra! Har ikke nok søtpotet til det, men da tenker jeg jeg tilsetter det jeg har ihvertfall :) Lurte på om det var litt som å banne i kirken å foreslå søtpotet til pinnekjøttet :knegg:


#4

Filifjonka sa for siden:

Det er en kjempelang tråd om kålrabistappe her inne. :)

Pleier å holde med 2 timer, men du kan jo beregne 2,5.


#5

Acino sa for siden:

Selve kjøttet skal ikke koke nedi vann, det skal dampe oppå vann. Type legge rist eller bjørkepinner nederst i kjelen og så fylle vann til toppen av rist/pinner. Kjøtt på toppen av dette, lokk på. Dampes til kjøttet løsner fra beina. Bedre å beregne lengre enn kortere tid. Husk å etterfylle med vann om nødvendig.

Vil du ha ting mer nøyaktig så bruker du heller trykk-kokeren; vann til rista(ikke bruk bjørkepinner, de kan ta fyr har jeg hørt :nemlig:), oppå med kjøttet, på med lokket. Ta tiden fra trykket er kommet opp. Står gjerne i lokket eller i bruksanvisningen ca-tid. Vår trykk-koker bruker ca 40-45minutter på pinnekjøtt.

Kålrabistapp er veldig individuelt, der tror jeg du vil få veldig mange ulike svar; noen bruker det og noen bruker det osv. Jeg bruker kålrabi som jeg kutter i små biter, koker og moser. Tilsetter noen kokte poteter(i krisefall fungerer det med potetmospulver men det er som å banne i kirka for enkelte). Salt, pepper og masse, masse smør. Bruker litt av kokekrafta om den blir for tykk.


#6

IzziCreo sa for siden:

Takker og bukker :blomster:


#7

Interference sa for siden:

Pinnekjøttet blir knallgodt om en koker det og så skjerper det i 10 minutter under grillen altså. :nam:


#8

Odelia sa for siden:

Min erfaring er at vi gjerne beregner minst 3 timer når vi damper pinnekjøtt, gjerne litt lenger tid også. Men vi lager som regel av 2 pakker så da er det jo snakk om store porsjoner.

Kålrotstappen lages her av kålrot, krydder (salt, pepper, ingefær og muskatnøtt), litt fløte og/eller kraft og litt meierismør. Synes ikke det skal være andre grønnsaker oppi, men her er jo smaken som baken :)

Synes det er ekstra godt med "hvit" saus laget på kraften fra pinnekjøttet fremfor kraften over potetene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.