Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En kronikk om status"lek" for å øke bevisstheten om brystkreft

#1

Maverick sa for siden:

Denne synes jeg var så fin at jeg har lyst til å dele den med dere. :jupp:

Fra Dagsavisen:


#2

noen sa for siden:

Veldig bra kronikk. Og jeg er enig i det han skriver.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Helt enig. Bra kronikk. Det var nok noen som ble sure på meg sist det gikk en sånn runde med "jeg skal til Roma i 37 mnd" og jeg svarte med kontonummeret til kreftsaken. de følte seg kanskje litt avkledd og ble litt flaue, det er jo så synlig i statusfelt og sendte meldinger at de lot seg rive med. "Brasil i 12 mnd". Vi var mange som ikke fulgte opp, så kanskje det blir slutt på dette tøyset nå.


#4

Pøblis sa for siden:

Jeg er jo en surpomp og har linket til kreftforeningens nettbutikk hver gang kjedebrevgreienedukker opp i statusfeltene til folk.

Jeg er helt enig med forfatteren.


#5

Mirmell sa for siden:

Veldig bra kronikk!


#6

Pøblis sa for siden:

:dulte:


#7

Nessie sa for siden:

Veldig enig. Jeg har ikke kommentert eller gjort noe i anledning disse statusene, jeg har kun oversett i grunn. Men kjenner at jeg godt kan linke til denne kronikken. :nikker:


#8

nokon sa for siden:

:applaus: Eg er så einig i det han skriv!


#9

noen sa for siden:

Smart å svare med kontonummer eller lenke til nettbutikken til Kreftforeningen. Det skal jeg huske til neste runde - for jeg skal vedde på at det blir flere.


#10

Maverick sa for siden:

Jeg får ikke disse meldingene lenger, men irriterer meg fortsatt grønn hver gang det kommer sånne fnisemorsomme greier. "Ikke si noe til noen menn! Det er ulovlig!"

Pffft.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg har tydeligvis greid å renske ut de som legger ut slikt tull fra vennekretsen min, for i år har jeg bare fått de som lager statuser med kontonummer som tilsvar.

Hver gang noen legger ut slikt tull pleier jeg å linke til artikler om arm chair activism og snopes.com (der hvor det er tullete hoaxes folk sprer om seg).


#12

Angelique sa for siden:

Er så enig.
Kronikken var veldig god.

Har fått disse meldingene et par ganger for lenge siden, men har aldri skrevet noe slikt i statusen min.


#13

Ellisiv sa for siden:

Jeg kunne postet den som svar på de som skriver sånne "London i 2 måneder" status, men jeg tror den er for lang til at de leser den.

Uff, den var slem...... :rolleyes:


#14

Daisy sa for siden:

Flott kronikk!


#15

Obelix sa for siden:

Fin kronikk og jeg har både lagt ut på min egen status og som svar på tullereisene, link til nettbutikken og kontonummer til kreftforeningen. I år har jeg fått endel i innboksen :gal:


#16

Wix sa for siden:

Veldig bra! Jeg stjeler den!


#17

Darth sa for siden:

Enig! Og jeg får heller ikke de meldingene lenger - jeg er nemlig blant de 1% som faktisk ikke gidder å drive med meningsløse kjedebrev...

(Men, jeg må bare fortelle om mannen min i helga. Han er ikke så mye på facebook, og heldige han har tydeligvis ikke så mange venner som poster sånne statuser. Så han sa til meg: "Du, jeg lurer på om det kanskje ikke går så bra med Per og Lise for tiden?" Jeg: "Hvordan da?" Mannen: "Jeg så bare at Lise sa hun skulle dra til St. Petersburg og være der i 2,5 år." :knegg: )


#18

Madicken sa for siden:

Bra! Og jeg er enig.


#19

Njulaif sa for siden:

Hadde akkurat tenkt å poste den selv, for jeg ble så glad for at noen kom med et BRA tilsvar til disse kjedegreiene.



#21

Mrs. S sa for siden:

Mannen min følger ikke med på dustete kjedebrev. Han fikk en av disse "reise bort" meldingene og svarte på det i samme ånd. Så fikk han en Privat melding om at det gjaldt brystkreft. Noen vonde minutter trodde han at hans søster hadde fått brystkreft. Hun hiver seg på alt hun tror er trendy på FB. Veldig dårlig håndtert. Men IRL er hun snill og klok.


#22

nokon sa for siden:

:hmm: Her har eg posta lenke til kronikken, og jammen er det ikkje ei som skal til New York i 19 månadar som liker kronikken. Eg trur eg har fått stadfesta at ho liker alt som blir posta.


#23

Taien sa for siden:

Bobbelur her inne hadde skrevet et glimrende svar (jeg tror muligens hun hadde fått det av noen andre, muligens her inne) som jeg fikk stjele og sette på egen status.
Det inneholder bl.a. link til nettbutikken til Kreftforeningen.

Noen av de som allerede har delt det imbesile kjedebrevet har trykket 'liker' og noen er så idioter at de FREMDELES sender meg dette brevet i innboksen.
Og jeg er med Darth og er en av de såkalte 1% som ikke svarer/sender videre disse brevene.


#24

Njulaif sa for siden:

:knegg:

Eller kanskje hun faktisk SKAL til New York i 19 måneder...? :gruble: :fnis:


#25

nokon sa for siden:

Det kan jo hende...


#26

Isbjørn sa for siden:

Men, man øker jo bevisstheten om brystkreft, i alle fall de som leker leken og leser meldingen. Men, hjelper det? Påstår ei jeg kjenner.


#27

Polyanna sa for siden:

Jeg tenker at ironisk nok så ser det jo ut til at dette kjedebrevet for en gangs skyld faktisk HAR en positiv effekt. Med så mange som reagerer med å poste kontonummer og link til rosa sløyfe eller tips om hvordan undersøke egne bryster, så må det jo bli ganske mye riktig oppmerksomhet til slutt. :p


#28

Isbjørn sa for siden:

Ja, det er jo sant. Men, kjedebrevet i seg selv gjør liten nytte. Kanskje flere sjekker seg selv?


#29

MegaMie sa for siden:

Jeg likte den veldig godt og delte den så fort jeg så linken på FB. Det var selvfølgelig en FP`r som la den ut. :knegg:

En av de som kommenterte og likte den var min nylig brystkreftopererte kollega. Hun syntes ikke de reisestatusene hjelp henne stort, gitt.



#31

LilleLeo sa for siden:

Jeg har fått en pm i år, og svarte krasst. Jeg skrev også en status med kontonummeret til Kreftforeningen.


#32

mina sa for siden:

Jeg har sett et par-tre av disse "London i 15 mnd"-statusene i det siste. Jeg har skjønt at det må være noe kjedebrev/kodegreier, men jeg kan ikke si at jeg har fått økt min bevissthet om brystkreft av dette.

Av ren nysgjerrighet: Hvordan kommer de fram til by og varighet? Hemmelig?


#33

Pøblis sa for siden:

Man får et slikt brev i PM-boksen sin.

:snill:


#34

mosol sa for siden:

Den første statusen jeg så i år som var som dette lå hos en god venninne som bor på den andre siden av kloden for tiden. Hun har bodd mye i utlandet, og da hun skrev at hun skulle til Frankrike i ni måneder ble jeg helt :lykkelig: . Dit er det jo ikke så langt. Følte meg ganske dum da jeg kom på greia. :flau:

Men dere, irriterer dere dere like mye over movemberbartene som gutta holder på med?


#35

Maverick sa for siden:

Movemberbartene er ikke "hemlige for damer" og superfnisemorsomt, lissom. Så nei, det blir en helt annen liga.


#36

Pelle sa for siden:

Jeg har også gått på den, og skrev en lang greie på veggen hennes der jeg gratulerte osv. Følte meg bra teit da, og hjalp vel ikke nevneverdig på hvor kule jeg synes disse meldingene er...


#37

Nabojenta sa for siden:

Men jeg hadde ikke hatt noe imot å reise til Miami i 10 måneder.

Slike ting på FB er bare flaut og teit.


#38

Pøblis sa for siden:

Når den startet opp igjen posten en venninne at hun skulle fire måneder til NY - og hun er godt utdannet og har en jobb som fører henne til alle verdenshjørner, så jeg gratulerte selvsagt og syntes hun var en heldiggris som får nuligheter til slikt. Også var det bare tøys og jeg hadde glemt hele greia fra sist.


#39

nokon sa for siden:

Movember inneber jo og ei kronerulling. Venner gir penger medan barten gror og dei betaler inn når dei tar barten, til kreftsaka, så det er veldig annleis.


#40

Tangina sa for siden:

Jeg har nå delt huffington post-kronikken og den ble umiddelbart delt videre, blant annet av min venninne som mistet mannen sin i kreft for et par år siden.

Hvem er det egentlig som har startet disse kampanjene? Det er vel ikke kreftforeningen?


#41

Pøblis sa for siden:

Det er nok helt sikkert ikke kreftforeningen, nei. :nemlig:


#42

mosol sa for siden:

Jeg har hatt veldig mange barter i nær omkrets, men har aldri hørt at noen har betalt penger til kreftsaken av den grunn.


#43

Neket sa for siden:

Jeg har betalt ganske mange penger til kreftsaken gjennom Movember. :jupp: De på lista som bor i England er veldig flinke til å linke til innsamlingssiden sin, noen av de har samlet inn tusenvis av pund. Her hjemme er det kanskje litt mer ja,ja vi gror en bart - dagens gode gjerning, uten så mye fokus på selve innsamlingen. Men de har jo holdt på noen år der borte, her var det vel først i år det tok av.


#44

LilleRosin sa for siden:

De der greiene der har ikke jeg fått med meg i det hele tatt. Leste et godt stykke ut i artikkelen før jeg skjønte hva han snakket om.


#45

Charlie sa for siden:

..jeg er ikke så interessert i sånne statusoppdaterings-aksjoner generelt, men jeg klarer ikke hisse meg opp over det heller. Folk skriver ting. Rett som det er om ting som ikke interesserer meg. Det er sikkert gjensidig. :knegg:

Er ikke så opptatt av Kreftforeningen, og det er sikkert ikke de heller. Får lete etter "the common ground", her. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.