Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vi skal få en kattunge snart

#1

Elis sa for siden:

Eldstemann har falt for en kattunge som kameraten til minsten har.

Er det noen som har noen tips om hva vi må anskaffe av ting til katten?
Jeg har null erfaring med katter.;)

Blir veldig glad for tips. :)


#2

Tuste sa for siden:

Du trenger nok mat-og vannskål, kattedo, kattesand, klorebrett hvis du vil spare møblene dine, kattemat, eventuelt en seng eller kasse hvor den kan få være i fred. Kattebur kan være kjekt hvis dere må transportere den til dyrlege. Ormekur, etterhvert så kan det være kjekt at den får sprøyte hos dyrlegen mot kattepest. hvis det er hannkatt så kan det være kjekt å kastrere den også. Det var det jeg kom på.


#3

Maverick sa for siden:

Vi skal også få kattunge(r) snart. Hvor mange vet jeg ikke, moderpusen har ikke vært på UL. Makan.

Noen snille og ansvarlige mennesker som kunne tenke seg en vakkerpus? :blafre:


#4

Isolde sa for siden:

Viktigeste i første omgang er et bur til å frakte lillepusen hjem i, om dere ikke låner et.

Så må dere ha god kattemat, jeg bruker aldri noe annet enn det fra dyrebutikk/dyrelege. Kan være greit med egen mat skål til pus men kan også bare bruke noen små skåler dere har i skapet.

Så må dere ha en kattedo, men små barn i hus vil jeg anbefale en med tak over som katten må gå inni, den avgir også mye mindre lukt.

Kattesand må dere ha, jeg liker best kiselsand som er hvite små perler. Denne klumper seg ikke men trekker til seg fuktigheten. Da må man bare fjerne avføringen. Jeg kjøpt 3 pakker for prisen av 2 på dyrebutikken. da kommer 1 måned på ca 50kr. Helt grei pris for så god sang.

Kattesand fra matbutikken er bare søppel spør du meg. lukter ekkelt og er vanskelig å bruke.

Prøvde og kattungesand men denne likte jeg ikke. og siden kiselsanden ikke klumper seg kan den brukes til kattunger og. (de kan spise sanden og bør derfor ikke ha klumpesand i begynnelsen) Veldig morsomt å se på når de stikker tungen borti og sanden henger seg fast på den våte overflaten :ler:

Leker og sånt kan man kjøpe etter hvert når man ser hvor mye man ønsker. Min liker best små bamser den finner rundt om i huset. De burde vært ganske død nå men de fyker veggimellom like vel. Og så lommelykt eller laserpeker kan brukes til å underholde med i lengre tid.


#5

Elis sa for siden:

Tusen takk for mange gode tips Tuste og Isolde. :blomster:

Skal legge tipsene på favoritter. :)


#6

Lykken sa for siden:

Skal det være utekatt og du ikke ønsker å bruke kattedo i all framtid, så hadde jeg ikke ventet for lenge med avvenning til å gjøre fra seg ute. Det krever litt konsekvent jobbing i en periode, men det er veldig deilig når de er blitt renslige. :)


#7

Maverick sa for siden:

For å komme med et konstruktivt råd også, :knegg: , når vi tidligere har hatt kattungekull har vi latt mammapusen ligge på et teppe som vi har latt hver kattunge få med en del av til det nye hjemmet. Det har vært en suksess!

Kanskje det går an å foreslå det for de som eier moren?


#8

Elis sa for siden:

Det var en god ide. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.