Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er lykke?

#1

DM sa for siden:

På ett eller annet merkelig vis klarer jeg det kunststykket å være ulykkelig når jeg egentlig er lykkelig. Og innimellom lykkelig når jeg egentlig er ulykkelig. forvirret

Hva er egentlig lykke? Hva er lykke for deg? Hva består lykke av dersom man deler den opp? Biter av ting man ønsker seg? Helhet av et liv i harmoni med verdier?


#2

Pebbles sa for siden:

Det blir ofte sagt at lykke er noe man bare opplever sjeldent, og i veldig korte øyeblikk. Mer unntaket enn regelen.

Slik opplever ikke jeg det. Jeg opplever en intens hverdagslykke nesten hvar dag, jeg. Og den kan gjerne komme rett etter sinne og like før tristhet.
Jeg liker at følelsene mine varierer sånn i løpet av en dag ( mest inne i meg altså - jeg er ikke så ustabil som det kan høres ut!)

Jeg synes også lykke kan vare lengre enn et blaff. Hele dager kan være lykkelige, når jeg kjenner at jeg er i balanse, utvikling og glede.

Jeg vet at jeg har blitt veldig mye mer takknemlig for stunder fyllt av lykke etter en livskrise noen år tilbake i tid.
Jeg lar ikke bare hverdagene renne gjennom fingrene mine, men stopper ofte opp og kjenner på gleden, takknemligheten og lykken.
Det er jeg veldig glad for.

Samtidig vet jeg at det å jobbe for å få mer balanse og harmoni i livet, vil gi mer glede og lykkefølelse. Det er noe med den stille følelsen av lykke som jeg elsker. Det trenger ikke å være ballonger, raketter og lottopremie, liksom!

Jeg tror mange ville oppdage at de er lykkelige ganske ofte - om de bare var mer oppmerksom på å kjenne etter.

For det er sånn som du sier, Desembermamma - man kan faktisk kjenne blaff av lykke selv når man er lei seg.


#3

Minerva sa for siden:

Hm...denne har jeg gått å tenkt over. Takk for et dypt innlegg!

Savner tida fra ca. 12-19 år, hvor jeg syns jeg hadde mye tid til å filosofere over sånne ting. Nå går det i ett, og de dype tankene forsvinner litt for meg i hverdagen.

For meg er lykke en kombinasjon av små og store hendelser. Valg av kjæreste, det å ha fått et barn, være friske, alt dette er lykke.

Men også som i dag, og få være på et inspirerende kurs med jobben, tråkke et skritt til siden i hverdagen og føle takknemmelighet for en givende jobb. Det er også lykke for meg.

Komme hjem å bli møtt av en glad gutt på 2 år som synger Postmann Pat for meg. En kos av kjæresten som sier " gå å legg deg litt, og slapp av litt". Ja, så da ligger jeg her, og føler litt på hverdagslykken.


#4

Estrella sa for siden:

Lykke for meg er at jeg har familien min (mann og barn). At vi har det godt og trives. At jeg klarer å se det positive i den minste lille ting.
Man skal glede seg over det man har. Man vet aldri når ting kan snu seg drastisk. Det har vi fått oppleve.


#5

Garbella sa for siden:

Lykke er små varme blaff som gjør deg glad.

Det kan være noen som smiler til deg, en våt snørrete suss fra ungen din, at du har kontroll over livet, en ekstra blå himmel en dag, at du tenker på noen du er glad i osv.


#6

cilen sa for siden:

Lykke er fortiden og dens minner..


#7

Enhjørning sa for siden:

Jeg syntes Zoë beskrev det veldig godt, slik har jeg det også som regel.
Hverdagslykken, det å være elsket og ha min gode lille famile, eller rett og slett en varm og lodden hundekropp som sniker seg innunder armen min for å få kos.


#8

Tøtto sa for siden:

Lykke for meg er når jeg kjenner hvor glad jeg er. Når jeg ser den flotte lille jenten min som sitter å synger en sang, eller ser på meg med store øyne når jeg forteller en historie.
Jeg stopper ofte opp å kjenner på hvor bra jeg har det.


#9

Chanett sa for siden:

En av de tingene som er lykke for meg er å kunne ta med seg tiåringen på tur uten de andre ungene. Å bare ha tid til henne og diskutere små og store ting.

At det er vår, sol og at trærne har ferske blader er også lykke.


#10

Sitron sa for siden:

Jeg er temmelig jevn i følelsene mine og opplever sjeldent lykkestunder. Skulle tro jeg hadde implantert en lykkepille et sted, som i motsetning til hva navnet sier, holder deg temmelig jevn i humøret.


#11

Jessica sa for siden:

Lykke er å kjenne at man lever og er frisk.
Lykke er å ha en familie som jeg elsker og at vi er friske og har det bra.
Lykke er å gå tur med barna mine i skogen.
Lykke er å ha gode samtaler med barna mine.
Lykke er å slippe å ha dødsangst.
Lykke er å være kreftfri.
Lykke er å leve i harmoni med menneskene rundt en.
Lykke er å sanse de gode ting her i livet.
Lykke er alenetid med mannen min.
Lykke er å ha en avslappende jentekveld med god mat og vin.
Lykke er en fjelltur med familien.
Lykke er ..........

Ja, jeg kan nok fortsette i det uendelige. Det er lettere å se solen når man har vært i storm. Før jeg ble kreftsyk tok jeg mye som en selvfølge. Etter jeg var syk har jeg hatt en intens livslykke med meg i sekken. Etter å ha ligget i dødsangst tenkte jeg på hva jeg hadde gjort i livet som ga meg en god følelse. De sporene som var viktige var ikke bilen vi kjøpte, lekene barna fikk, den nye sofaen eller stereoen osv. Nei, det var stundene vi hadde hatt sammen. De stundene som jeg visste ville være minner mine to eldste barn kunne fortelle veslesøster, som var 3 år da, om jeg skulle dø. Det var det som var viktig. Jeg setter utrolig stor pris på livet.

LYKKEN ER Å LEVE!!!


#12

Kirsebær sa for siden:

Jeg kunne kastet meg på den filosofiske delen av lykkeligheten og diskutert indre harmoni og familieliv, men det er slike ting jeg tror vi alle mener,
Jeg regner med at alle faktisk blir en smule lykkelig når barnet gjør framgang, eller at partneren er eksepsjonelt romantisk/foståelsesfull/engasjert, you name it
så da vil jeg heller nevne andre ting som gjør meg lykkelig/ulykkelig.

Penger er viktig. Om de ikke gjør meg 100% lykkelig, så gjør de meg lykkeligere. De som mener noe annet kan aldri ha hatt lite penger.

Noen ganger kan jeg føle en ekstatisk lykkefølelse ved å høre en sang som treffer meg veldig. Treffer meg som om det var jeg som hadde skrevet den. Og hvis den sangen trigger noe trist og melankolsk i meg så føler jeg en syk følelse av lykke midt i det triste og såre.

Når jeg sitter på kaffe med en latte og en sigg, mann og barn er i en annen verden og jeg kan prate med venner om akkurat det som faller meg inn, da er lykkefølelsen min ganske stor.

Jeg kan føle meg helt knust av at brødet smuldrer når jeg skjærer i det, eller at hvitosten har kanter på sidene, så jeg skal ikke skrive om den der ulykkelige følelsen... :sparke:


#13

Gremli Skremli sa for siden:

Jeg tenker akkurat som deg! For meg er det lag på lag med sinnsstemninger. Jeg kan være lykkelig fordi det er nydelig vær, under det er jeg ulykkelig fordi jeg er bekymret for et eller annet med sønnen min, under det igjen er jeg innerst inne lykkelig fordi jeg er fornøyd med livet mitt generelt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.