Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste panna cottaen?

#1

kokosbolle sa for siden:

Jepp, jeg trenger en idiotsikker oppskrift. Med bringebærsaus oppå. :vilha:



#3

kokosbolle sa for siden:

Har jo googlet, men det står jo forskjellige ting i de. :gal: Skjønner at jeg trenger vaniljestang, fløte og gelatin hvertfall, men derfra til ferdig panna cotta har jeg et stykke å gå.


#4

oslo78 sa for siden:

2 bokser kremfløte
2 vaniljestenger
2,5 dl sukker
4,5 gelatinplater
Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Kok opp fløte, vaniljestenger (og frø) og sukker. Ta ut vaniljestengene og tilsett gelatinplatene (press vannet ut først) og rør dem ut. Hell blandingen over i form (en stor eller porsjonsformer) og sett det kjølig i minst 3 timer.
1, 5 kurv bringebær
Melis
Noen dråper sitron
Bland alt sammen i en blender e.l., helles over før servering.


#5

Che sa for siden:

Det er forøvrig bedre å sile bringebærsausen gjennom en melsikt slik at man slipper unna steinene - pes, men utrolig mye bedre.


#6

kokosbolle sa for siden:

Takk! Da prøver jeg det. :)


#7

Nenne sa for siden:

Panna cotta til seks personer

[CENTER]INGREDIENSER:

6 plater gelatin
1 vaniljestang
7,5 dl kremfløte
100 g sukker

Bringebærsaus
Ca. 8 porsjoner

1 pk bringebær, ca 300 g
100 g melis
2 ss sitronsaft

FREMGANGSMÅTE:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
  2. Snitt vaniljestangen på midten, skrap ut frøene.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
  4. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær.
Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1-2 dager før servering.

Bringebærsaus
Ha bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
[/CENTER]

Jeg liker jordbær bedre enn bringebær, men det er smak og behag.


#8

Interference sa for siden:

Det er fantastisk godt med hvit sjokolade panna cotta altså. Så om du har mulighet til å lage det så er det verdt det.


#9

Odelia sa for siden:

Jeg bruker den fra matprat.no (både panna cotta og bringebærcoulis) og synes den er kjempegod! Pass på å røre i røren når du fordeler i formene slik at vaniljefrøene blir fordelt :)


#10

Pasta sa for siden:

Unnskyld at jeg kupper tråden.
Hvordan forhindrer man at vaniljefrøene synker til bunns når panna cottaen skal stivne?
Det så unektelig ganske uappetittelig ut den ene gangen jeg har laget dette.


#11

Che sa for siden:

De gjør det, men alt smaker vanilje.


#12

Pasta sa for siden:

Der fikk jeg jo svaret før jeg spurte. :knegg:


#13

Odelia sa for siden:

Pasta: De synker til bunns selv om du får dem jevnt fordelt i alle porsjonene. En venninne av meg bruker å røre litt i dem rett før de stivner slik at hun får de fordelt over hele porsjonen, men jeg har ikke prøvd dette.


#14

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lager nøyaktig denne:
5 dl fløte
100 g sukker
2,5 plater med gelatin
1 vaniljestang

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, varm opp fløte, sukker og splittet vaniljestang. Når fløten er skikkelig varm, vrir du opp gelatinen og har den oppi. Når gelatinen er oppløst tar du panna cottaen oppi former. Nam!

Jeg serverer med bringebær coulis, rabarbrasuppe, pasjonsfrukt ol.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.