Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.
Jeg må bare fnise hver gang denne kommer på banen, selv om jeg egentlig vet at det er skummelt med mulige medisinrester i maten.
For det er jo ikke sånn at hestekjøtt fra friske dyr er farlig, men det høres jo ut som om de har puttet ren gift i denne lasagnaen
Hest er vel ikke problemet nei, men nettopp det at "ingen helt kan garantere hva der er og ikke er" siden de tross alt er sneket oppi uregistrert slakt, og DET like jeg ikke, uavhengig av hva slags dyr.
Lasagne lager jeg selv, forresten, antatt uten hestekjøtt. Jeg maler dog ikke kjøttdeigen min selv, der stoler jeg på Gilde, så sikker kan man vel aldri være, sånnsett.
Eg reagerer mest på at veterinæren har stempla det som storfekjøtt. Når eg leser varedeklarasjonen så forventer eg å finna akkurat desse tinga i varen eg har kjøpt. Eg ville nok følt meg lurt om eg hadde kjøpt lasagne, og funnet ut at det var hestekjøtt.
Ferdiglaget lasagne er rett og slett ikke godt, uansett hva slags kjøtt de har puttet oppi.
Jeg har ingen kvaler mot å spise hest, bortsett fra at jeg, personlig, syns kjøttet smaker litt for søtt til at det er førstevalget mitt.
At jeg reagerer på at Findus putter hest i lasagnen er av prinsippårsaker, at de ikke oppgir type kjøtt de bruker, og at de ikke har full kontroll, tydeligvis, på hvor kjøttet kommer fra.
Jeg har aldri laget lasagne fra bunnen av. :sparke:
Kan noen fortelle meg steg for steg hvordan det gjøres? For hjemmelaget lasagne er tusen ganger bedre en halvfabrikat i hvertfall.
Vi bruker heller ikke lasagne fra Findus da. Det skal sies.
Vi bruker Toro eller knorr sin. Husker ikke helt hvilken.
Det gjør vi også en del, men det er ikke vanskelig å lage egen. Det enkleste er å lage vanlig tomat- og kjøttsaus, og blande melk og ost i denne. Plater får du kjøpt, også fordeler du plater og saus på vanlig vis. Da blir smak og konsistens ganske lik Toro sin.
Eller så kan kan du legge kjøttsaus og bechamelsaus (hvit ostesaus) lagvis også. Det er mer "korrekt".
Å ja, bechamelsaus må det være! Med godt med muskat i.
Jeg husker jeg smakte Findus sin i ungdoms-/studietida. Den er jo veldig vassen..? Den var i hvert fall det, kanskje den har blitt bedre på konsistens. Tydeligvis ikke på råvarene. :hehehe:
Eldste her har pleid å få frist price lasagne hos mormoren sin. Han elsker den. Jeg synes det stort sett er tomat og kjip hvit saus i den, så selv om jeg fleiper med han nå om at han kanskje har spist hest så er det forsvinnende lite kjøtt i slik ferdiglaga lasagne synes jeg.
Jeg liker best den jeg lager fra bunnen selv. Med salat og evt focaccia er det det beste jeg får tror jeg.
First Price har trukket sin fra butikkene av muligheter for hestekjøtt i sitt produkt.
Er glad vi bare spiser hjemmelaget lasagne med kjøttdeig kvernet hos bonden vår;-) men hestekjøtt smaker godt, men ikke når det er fullt av stoffer man helst ikke skal ha i seg;-)
Mine også, de elsker ferdigmat som Spaghetti á la Capri, frossenlasagne, Grandiosasnurrer og annen mikromat ... :gal: Jeg trøster meg med at de spiser veldig godt av min hjemmelagde tomatsuppe, om ikke annet. :knegg:
Jeg synes bare det er veldig lite kontroll på bruken av hest som ernæringsmiddel. Etter finanskrisen er det slaktet utrolig mange flere hester enn tidligere og det går litt hakkete for seg med dyrevelferden. I Danmark oppfordres hesteeiere som skal slakte sin hest til å være med hesten helt inn til den er avlivet. Av den enkle grunn at det er overhengende fare for at hesten blir sendt videre på kjipe transportvilkår sørover i Europa om man ikke gjør det.
Av den grunn kan jeg godt tro at det i Europa slaktes mange flere hester enn vi spiser men jeg synes kvlitetskontrollen med hele greia stinker..
Hest i mat i seg selv synes jeg ikke er noe problem. Men jeg vil gjerne vite at jeg faktisk spiser hest, og synes det er greit at jeg har en viss ide om hvor hesten kommer fra.
Om man ser bort fra den humoristiske delen av dette, så er det en ganske stor skandale og med et uant omfang. Som Mani sier er det veldig mye hestekjøtt som "forsvinner". Å spise hest er bra, det skulle vært spist mye mer hest, men da må det tilkjennegis hva det er og det må være kontroll med medisinbruken. Man må kunne stole på at dyra har hatt det bra hele veien og at de er trygge å bruke som menneskemat.
At det trikses mye med mat er det liten tvil om. Denne skandalen tror jeg bare er å skrape litt i overflaten. For det er store penger å hente på å svindle med mat.
Kjøp norskt :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.