Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kylling naturell - 34 % høne?

#1

Observatøren sa for siden:

En pakke med Kylling naturell fra Prior,
, ble innkjøpt forleden dag. Da jeg leste innholdsfortegnelsen, står det enkelt og greit:

"INGREDIENSER:
Kylling (43 %), høne (34 %), vann, salt, stabilisator E451, E452 og E450, fortykningsmiddel E407 og E415, sukker, dekstrose, antioksidant E301, krydder, konserveringsmiddel E250."

Hvordan kan de si at dette er naturell kylling? :skeptisk:


#2

Tallulah sa for siden:

Næh, jeg har alltid trodd at det var skiver av rent kylliingkjøtt jeg. :naiv:


#3

Maverick sa for siden:

Kanskje det er noen særs ungdommelige høner. :ja:


#4

Syrin sa for siden:

Sjølv er eg 50/50 barn/voksen :knegg:

Makan...


#5

bina sa for siden:

Naturell betyr bare at den ikke er krydret noe særlig. Altså at det smaker minimalt...

Forresten - heter den ikke bare "Prior Filet Naturell"? (altså ikke "Kylling naturell")?


#6

Veronal sa for siden:

Den heter Filet naturell, kylling. Den burde hete Filet naturell, kylling & høne. :knegg:

De har også en som heter Kalkun naturell. Den inneholder 85% kalkun.


#7

banana sa for siden:

Prior naturell :eek: .

Litt i stil med det syltetøyet som før het Nora "100% frukt" som inneholdt 50% frukt / bær og resten vann etc. De fikk vel påpakning for nå heter det "100% frisk og fruktig" :dåne:.


#8

banana sa for siden:

Forresten, nøyaktig når blir en kylling til høne?


#9

Veronal sa for siden:

Er ikke det når den legger sitt første egg? Dvs. når den blir kjønnsmoden?


#10

bina sa for siden:

Det har jeg alltid lurt på. Begynner hønene å legge egg helt automatisk?


#11

Senna sa for siden:

Stilig, fra Prior Naturell Kylling (og høne) til "hvem kom først ... høna eller egget" :fnise:


#12

Veronal sa for siden:

Det går vel like automatisk som for kvinner som får eggløsning når de kommer i puberteten.


#13

Skilpadda sa for siden:

Vi har et glass blåbærsyltetøy stående som det står "100% naturlig blåbærsyltetøy" på. Det består altså ikke av 100% blåbær, som man kanskje kunne tro, men av blåbær og sukker. Blåbærsyltetøy, altså - 100%. Ikke noen innblanding av majones eller geitost eller renset parafin eller andre unaturlige ingredienser, liksom, men 100% naturlig syltetøy. Ganske smart funnet på.


#14

Observatøren sa for siden:

Jeg synes dette hadde vært en videreutvikling. Da hadde jeg sluppet å høvle brunosten. :D


#15

Pia sa for siden:

Haha, snedig markedsføring.

Men hvem kom egentlig først? Høna eller egget?


#16

bina sa for siden:

Jammen det er jo logisk! Du må jo lese hva som står (du som er flisespikker og alt...). Står det 100 % Blåbærsyltetøy - ja så er det 100 % blåbærsyltetøy. Ikke 100 % blåbær! Hvor fikk du den ville ideen fra?

Blåbærsyltetøy er et produkt som er fremstilt av ulike ingredienser. Akkurat som brød.


#17

Skilpadda sa for siden:

Jeg hadde vel bare aldri tenkt på blåbærsyltetøy som noe naturlig. Godt man ikke er for gammel til å få utvidet horisonten sin.


#18

bina sa for siden:

Ja, det er jammen godt. :D

Naturlig - det kan jo være så mangt. Oftest brukt om "naturlige" råvarer i betydningen ikke kunstig framstilt. For eksempel er sukker naturlig, mens sucralose ikke er naturlig. Blåbær er definitivt naturlig.


#19

banana sa for siden:

Svovelsyre også, såvidt jeg vet.

Samt den giften som finnes i f.eks. spiss giftslørsopp, som to uker etter at du har inntatt soppen begynner å lamme sentralnervesystemet ditt sakte men sikkert.


#20

Elin sa for siden:

Dette spørsmålet er faktisk veldig interessant, banana! I f.eks. Nederland og Belgia finnes det egentlig ikke kyllingkjøtt. De venter med å ta livet av den til den er et sted mellom kylling og høne, egentlig mer høne enn kylling derfor er kyllingfiletene der akkurat dobbelt så store som i Norge. Slik er de i ganske mange land, men likelvel kaller de kjøttet for kylling... eller de har et felles ord for kylling og høne. I Nederland heter kylling og høne KIP, dvs. kip er kylling, kip er høne.....


#21

Elin sa for siden:

Skikkelig bra!

Jeg digger slik merking.... eller egentlig ikke kanskje. Det er akkurat som i USA (og forøvrig snart like ille i Norge), hvor alt snart merkes med 0% fett.... men at det inneholder f.eks. 50% sukker bryr produsenten seg ikke om å nevne.

Min svigermor hevder at en s.k. nederlandsk frokostkake (ontbijtkoek for de som har smakt det) er kjempesunt for barn fordi den inneholder så mye jern, samt at den er helt fettfri!! Oj, så bra liksom.... den inneholder i tillegg 46% sukker, men det hadde hun visst ikke lest. Da jeg foreslo at vi tar makrell i tomat på brødskiven til Amanda slik at hun får i seg jern, så bare rynket hun på nesen..... :knegg:


#22

Skilpadda sa for siden:

Eller som yoghurten som var merket med "95% fat free!!", noe som jo faktisk betyr at det er 5% fett i den og at den ikke er spesielt mager i det hele tatt.


#23

Toffskij sa for siden:

Hva, ikke noe parafin engang? :skuffet:


#24

banana sa for siden:

Kylling heter faktisk "kuiken", men da snakker vi om de små gule nøstene. Kip betyr høne såvidt jeg har forstått, og dette førte til en del latter samt rynker på nesa da mannen hadde kjøpt en høne og skulle lage middag. Høne tilberedet som kylling er ikke særlig godt, høne egner seg best når den er kokt lenge og vel. Nå vet han at kylling og høne er like store i Norge - når de er pakket i plast og ligger i kjøttdisken. :knegg: Det vi kaller høne i Norge heter forresten "soupkip" i Nederland - suppehøne :ler:. De spiser jo bare sukker og syltetøy på lys kavring (beschuit) til frokost også, intet annet. Jeg blir helt frynsete etter to frokoster der, null næring og masse sukker.

Men dette blir jo egentlig en kulturkræsjtråd kupper ... Kanskje bør vi ta den et annet sted.


#25

banana sa for siden:

Mer om merking: "46% mindre sukker" (et eller annet syltetøy det reklameres for på P4 for tida). Mindre enn hva? Enn før (når da?)? Enn andre syltetøy (hvilket?)? Enn i rent sukker (da blir det 54% sukker igjen)?


#26

Tallulah sa for siden:

Eller som det står på bokstavkjeksen om dagen "28% mindre sukker*".
*Enn Tom og Jerry-kjeksen! :rofl:


#27

Hyacinth sa for siden:

Ja, for de sier da vitterlig ikke at det inneholder 100% blåbær, det er bare 100% naturlig! :knegg:


#28

Hyacinth sa for siden:

Ja, Tom og Jerry-kjeksen er målestokk for de fleste kjekstyper, ser det ut til..
Det burde da vi som forbrukere vite.


#29

banana sa for siden:

Det er i det minste konkret, da :knegg:. Men den eneste måten det påvirker meg som forbruker er jo at jeg bestemmer meg for ALDRI å kjøpe T&J-kjeks.

#30

AprilRyan sa for siden:

Hvis det er Nora sitt syltetøy du mener, "100% frisk og fruktig", så er det vel ikke sukker i det. Bringebærsyltetøyet vi har i hus inneholder 50% bringebær og er søtet med eplekonsentrat, en slags konsentrert eplejuice, antar jeg. Synes ikke det er så veldig villedende egentlig.


#31

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Jeg trodde egentlig ikke det var lov å skrive sånt, jeg. :undrer:


#32

Tallulah sa for siden:

Veldig konkret, bare at det at de ikke mener 28 % mindre sukker enn før, slik man lett kan tro, men 28% mindre sukker enn en helt annen kjeks står ikke akkurat rett under, men med bitteliten skrift på siden. Godt gjemt.


#33

banana sa for siden:

Det er sikkert greitt hvis de sammenligner med sin egen vare, altså hvis det er samme produsent som har begge typene kjeks. Vil jeg tro.


#34

banana sa for siden:

Sant nok. Da kjøper jeg ingen av dem :knegg:. Men det gjorde jeg ikke før heller.


#35

Elin sa for siden:

Kuikens spiser de ikke! Den er jo nærmest fredet i Nederland. De spiser høne,og det er det jeg ville frem til at i Norge spiser vi faktisk kyllingen (kuiken) men i utlandet får man som oftest servert høne da man bestiller det man tror er kylling (for de oversetter høne til kylling, f.eks. kip=chicken=kylling selv om det da altså er høne man får servert.).

Det har jeg aldri opplevd å få servert til frokost der, men jeg tviler ikke på at enkelte spiser det til frokost. De spiser jo ontbijtkoek, som de tror er sååå sunt! (krydderkake med masse sukker). Det er nok kulturforskjeller innad i Nederland også. Derimot spiser min svigerfamilie så og si bare søtt pålegg ja (syltetøy, hageslag, vruchtenhagel, choco-vlokken m.m). De har blitt bedre etter at jeg kom inn i familien, og krevde å få ost og kjøttpålegg til frokost. Det verste med kostholdet der synes imidlertid jeg er all snoepingen de holder på med i mellom måltidene. Fysj og æsj som de småspiser dritt hele dagen!


#36

Skilpadda sa for siden:

Det bringebærsyltetøyet har vi også, og jeg er enig med deg der. Men blåbærsyltetøyet jeg nevnte er fra Hervik, og der står det "100% naturlig blåbærsyltetøy", og et annet sted på etiketten står det "28% mindre sukker". (Nederst står det "Uten konserveringsmidler", som antagelig er argumentet for betegnelsen.) Innholdsfortegnelsen sier at syltetøyet inneholder blåbær, sukker, vann, fruktpektin og naturlig melkesyre, som alt sammen formodentlig er naturlig nok til at syltetøyet som helhet kan sies å være "100% naturlig".


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.