Jeg har aldri hatt annen fryser enn to små hyller over kjøleskapet og er ikke vant til å lagre noe særlig mat via frysing.
Nå lurer jeg på å kjøpe nytt kjøleskap og et fryseskap ved siden av i stedet for kombiskap som vi altså har hatt til nå. Da får jeg tre eller fire ganger så mye fryseplass som før og derfor lurer jeg på hva som er lurt og vanlig å ha i fryseren?
Hjort, hjort, hjort og hjort. Mellom hjortekjøttet er det så vidt plass til litt hakkede urter, bær, grønnsaker, isbiter og ispinner. Vi har fryseskap.
Beholder til ismaskin.
Skavise. Tok akkurat en gjennomgang etter handling:
-tre(!) bokser/ beholdere til ismaskin
-tre brød
-noen rundstykker
-en del frosne bær og bananer
-isbiter
-spinat
-en god del oksekjøtt
-kyllingfileter
-biffdeig
-mye laks
-torsk
-en pakke kjøttpølser
-et hg kyllingfilet, blir nok aldri spist
Det var det jeg kom på i farten, det er nok mer av kjøtt og fisk. Vi har fryseskap og jeg er sjeleglad for det.
Gjærbakst (brød, to sorter rundstykker og tre sorter boller :sparke:), kyllingfilet, frossenfisk, karbonadedeig, pølser, rørt syltetøy, is, kake, sodd (trønder, sjø), middagsrester, frosne bær, bollen til ismaskina ... Har et stappfullt fryseskap, og tre skuffer i kombiskapet.
Vi har ikke stor fryser, men har som regel en del kjøtt og fisk der, noen frossengrønnsaker, risrester (til stekt ris), litt is og og flere brød (ukehandler, men insisterer på ferskt brød). Og fryseelementet til ismaskinen.
Vi har en frittstående fryseboks. Jeg pleier å kjøpe f.eks. karbonadedeig, kylling og frossen fisk når det er gode tilbud, men det er jo ikke sånn at vi bare spiser mat som har vært frossen. :) I fjor kjøpte vi 25 kg kjøtt av skotsk høylandsfe, både kjøttdeig og forskjellige stykker, og det har vi fortsatt litt igjen av. Ellers har jeg ikke pleid å kjøpe halve dyr og sånt. Ellers så syns jeg det er greit å ha god plass til ting jeg baker, frosne bær til smoothies, tomatsaus etc som er greit å lage i store porsjoner og fryse ned. Nå er det også en diger kalkun oppi der. Og is. Og ismaskinen.
Jeg syntes det var for lite å ha tre sånne skuffer, altså halve kjøleskapet, som vi hadde en stund. Ikke plass til stor kalkun, for eksempel.
I hovedsak så er det mye elgkjøtt, is i forskjellige varianter, gjærbakst, brød og frossne grønnsaker i vår fryser. Og mengder av frossen frukt i biter til å bruke i smoothie. :nam:
Vi har ekstra kombiskap og fryseboks. I kombiskapet har vi drikkevarer og kjølevarer som ikke er i daglig bruk. I frysedelen er det blant annet småis, middagsrester o.l.
I den store fryseren er det litt av hvert. Jeg kjøper fiskefilet når det er tilbud i ferskvaredisken, deler i passelige middagsporsjoner, og fryser i pakker. Laks, lettsaltet torsk, røkt torsk, sei, osv. Gjærbakst, og særlig rundtstykker, baker jeg alltid mye av og har i fryseren. Brød fryser vi ned ferdig oppskåret og i pakker på ca. halve brød. Store kjøttstykker har vi gjerne litt av, og ting som karbonader og fiskekaker. Og poser med frosne bært osv.
Vi har fryseskap ved siden av kjøleskapet, og er veldig fornøyd med det.
Har alltid brød der, får fnatt om det ikke er brød i frysern.
Som regel har vi også kjøttdeig, kyllingfilet, rundstykker og grønnsaker.
Fiskmat, svigerfar er fisker og svigermor lager mye fiskmat selv, og hun er så snill å gi mye videre til oss.
Med baby i huset er det ofte bokser med middagsrester som er kjekt å ta opp.
Fiskepinner, 2 pakker frossen Findus Kapteinens fyllte, fiskekaker og steinbitfilet, en kjøttdeigpakke, en Grandis, 2 brød, to pakker hvitløksbaguetter, et glass med hakket gressløk, et glass med tomatpurè, en halvfull pakke med PinUp, 2 halvfulle isbokser og et glass med hjemmelaget bringebærsyltetøy. Pluss isbitbeholderen.
Ca 100 kg kjøttdeig
Ca 30 kg koteletter
Ca 20 kg ribbe og annet kjøtt av svin
Ca 40 kg div kjøtt av sau/lam
Ca 40 kg torsk (dvs akkurat nå er det tomt, men ny forsyning ventes inn i neste uke)
Ca 10 liter saft
Ca 5 kg blåbærsyltetøy
Ca 5 kg multer
Ca 6 l hjemmelaget is
Mellom 0 og 20 brød
Litt frosne matrester
Vi har en stor fryseboks og et lite skap under kjøleskapet. Vi er generelt dårlige på å bruke det vi har i fryseren, og har akkurat kastet masse idet vi måtte flytte fryseren. Det som er der nå er elg, kyllingfileter og karbonadedeig. Under kjøleskapet har vi litt grønnsaker, pommes, litt fisk og noe ferdigmat.
Brød, is, bær, spinat og kyllinglår. Noen ganger kake og boller. Frysedings til ismaskin og frysejakke til champagneflaske. Og masse annet som ikke blir spist og sikkert burde vært kastet for lengst. :gal:
Vi har en stor frysebok og et stort fryseskap og som regel er begge ganske fulle.
Fra hukommelsen:
Kjøttdeig av rådyr og hjort.
Karbonadedeig
Kyllingkjøttdeig
Elgsteik
Hjorte kjøtt i ulike varianter
Rådyrkjøtt i ulike varianter
Røkte rådyrlår :nam:
kyllingfileter
Fårikålkjøtt av lam
Pizzabunner (lager gjerne en ekstra hver gang og fryser ned)
Tacokjøttrester
Tomatsaus
Fiskepinner
Laks
Torsk
Sei
Hjemmelaga rundstykker og brød
Kjøpebrød
Skillingsboller
Spinat
Blanda grønnsaker
Sjølplukka blåbær og rips
Jordbær/bjørnebær
Revet ost
Koteletter
Vårruller
Hamburgere
Kyllingburgere
Roastbeef
Vi har fryseskap, synes det er genialt og vi aldri ha fryseboks igjen. Tror ikke vi hadde klart oss uten fryser. Nå har vi blant annet brød, is, frosne grønnsaker, kjøttboller, hakkebøff, kjøttpølser, julepølser, biff, strimlet storfe, indrefilet av svin, fiskegrateng, fiskepinner, kyllingnuggets, rørt jordbær, reinsdyrskarbonader, kyllingfilet, salatkylling..... Boller, pitabrød, konfekt fra jula...
Mange brød (kjøper mange når det er tilbud), noe kjøtt, og masse egenplukket eller egenprodusert sopp, bær og urter. Kantareller, molter, tyttebær, blåbær, rips, jordbær, gressløk, pesto, solbær osv. Endel bokser med base til saus, mannen bruker å koke opp mye når han først gjør det. Og ei flaske campari.
Brød for en uke av gangen. Kyllingfilet, frosne laksefileeter, koteletter, karbonadedeig, biff, is, frosne bær, hjemmelaget syltetøy, frosne rundstykker, boller, kjøttpølser, ferdigstekte hjemmelagete karbonader, en kalkun, bokser med hjemmelaget tomatsaus, ferdigraspet ost av osterester, bacon og masse annet rart. Fryseren er uunnværlig for oss som ønsker å spise mesteparten av maten laget fra bunn men samtidig ikke vil i butikken for ofte.
Har bare et par skuffer under kjøleskap, alt for lite. Men der har jeg som regel brød, rundstykker, gjerne is, bær, karbonadedeig, noen ganger fiskepinner og frosne grønnsaker.
Jeg har et lår, en bog, 12 lammekotteletter, x kg kjøtt, svang (skulle bli rull, kom aldri så langt og sikkert mer. :gal:
Nevnte jeg at det er lam fra Hallingdal som har beitet oppunder skarvet? Og at ungene ikke spiser lam? :himle:
Bær av alle slag: Det meste er bare renset, sukret litt og fryst i passende porsjonspakker. Noe er syltet. Bruker til pålegg, desserter o.l.
Fisk: Vi får gjerne fiskefilet, gratenger og kaker fra svigersene når de er på besøk. Og så har vi bittelitt kjøpefisk også.
Elgkjøtt: Også fra svigersene
Kyllingfilet, svinefilet, stek, karbonadedeig ++ Handler inn når det er tilbud, og evt. hvis vi er i Sverige
Frosne grønnsaker
Rundstykker, brødvarer, boller mm. Jeg baker gjerne masser av Nennes rundstykker.
Iskrem
Pinneis (Saftis er super medisin når ungene har falsk krupp)
Isbiter
Oster
Sjokoladekake (En vi "glemte" å ta frem til barnedåpen. Melkefri og grei, så jeg sparer den til noe slikt trengs)
Chilli
mandler, nøtter og kjerner (Inneholder mye fett. Greit å fryse, så det ikke blir harskt)
Noen middagsrester
Morsmelk
Porsjoner m. hjemmelaget babymat
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.