Nå har jeg lovet datteren bløtekake til bursdagen. Jeg har laget sukkerbrød. Tenkte å fylle den med fløte/bringebærkrem og fersken. Kan jeg fylle den i dag eller blir den da ekkel før i morgen. Skal kle den med sukkerpasta.
Du kan fylle den dagen før, men jeg er ikke veldig sikker på om bløtkake er det beste å dekke med sukkerpasta. Fuktig krem under sukkerpasta "svetter" gjerne en del.
Fyll den i dag, men legg på sukkerpasta i morgen?
Jeg liker også bløtkaker best når de har fått stå og trekke litt og sette seg, men har ikke prøvd sukkerpasta på dem.
:nemlig: Det hjelper å legge på sukkerpastaen rett før kaken serveres, men sånn smaksmessig synes jeg ikke heller kombinasjonen bløtkake og sukkerpasta er den beste, så det er like greit å unngå.
Jeg er enig med de andre. Fyll den med hell dagen før, da blir den mer saftig og får satt seg litt.
Sukkerpasta bør ikke tas på før samme dagen, evnt må den stå ganske så kaldt, men uansett så vil det ikke bli best resultat er jeg redd.
Jeg tar alltid på marsipanlokket dagen før, for det er tykkere og holder bedre.
Men annen pynt bør ventes med til samme dagen.
Da fyller jeg i dag, pynter i morgen. Jeg kan godt bruke farget marsipan i stedet for sukkerpasta. Spiller egentlig ingen rolle, bare ungen får rød kake med hvite prikker...
Jeg blander alltid litt smørkrem i det øverste kremlaget. Da svetter den ikke. Gammlet triks, lært av mor.
Det trikset er nytt for meg, merker man noe til smak og slikt? Nesten så jeg baker kake bare for å prøve. Bander du det ut i vispet krem eller i fløten?
Marsipan eller ikke er jo smak og behag da. Her i huset er vi veldig glad i marsipankake, det er derfor jeg alltid har marsipanlokk på. :glis:
Jeg farger av og til lokket jeg også, men jeg syns det er vrient å få jevn farge på marsipanen, den blir ofte skjoldet. (Jeg er ingen konditor, det er sikkert.)
Du må legge ut bilde av resultatet ja. Høres fint ut. :jupp:
Bruk eltekloen i en foodprocessor eller vanlig kjøkkenmaskin når du blander inn fargen, da går det lettere. Jeg har i hvert fall ikke hatt noen problemer da. Ellers gjelder det å holde ut lenge nok når man knar for hånd, men marsipan er ofte litt hard, spesielt før hendene får varmet den litt opp.
Før kalte man den også falsk marsipan, og det ligner litt på det hvite stoffe som brukes i engelsk konfekt som "Big Ben" og "All Sorts". Det er ofte basert på planteolje, melis, glykosesirup, noen ganger også tilsatt gelantin, litt hvetemel eller annen stivelse. Det gir en konsistens som kan kjevles og formes til blomster, figurer; så og si alt tenkelig til kakedekor.
Jeg har forresten aldri sukker i kremen som skal være utenpå kaka, da unngår man at marsipanen begynner å svette. Vet ikke om det samme gjelder for sukkerpasta, men.
Blander smørkremen i ferdig krem. Jeg blander foresten fløtekrem og vaniljekrem til bløtekaker.
Planene ble endret. Det ble bløtekake uten lokk, pyntes med bær i morgen.
Laget en sjokoladekake i tilegg. Den skal pyntes med sukkerpasta i kveld, eller i morgen tidlig. Kommer an på hva jeg rekker i kveld.
Så fin kake Snuppa! Forstår godt at jentungen syntes den var topp. :glis:
Godt jobba!
Lager du sukkerpastaen selv? Eller kjøper du ferdig (og evnt hvor kjøper du det)? Jeg kunne tenkt meg å brukt det til pynt på marsipankakene jeg lager.
Jeg har laget det selv en gang før. Denne gangen kjøpte jeg bare ferdig på Panduro. Smakte og luktet ganske parfymert, men til litt pynt og bokstaver funker det nok ypperlig. Veldig lett å skjevle ut, satt ikke fast på bordet.