Ca 45 gjester, halvparten har spist treretters middag på forhånd (et annet lokale), halvparten er invitert spesiellt til "kaffe og kaker". Hvor mange kaker bør jeg da beregne? Jeg vil absolutt ikke ha for få, det gjør ikke noe om det er en del kake igjen etterpå. Noe forslag til antall?
Tja, sånn sett burde 7 være riktig for meg, men det høres veldig kjipt og tassent ut. Vestlending for en dag, tror jeg. 14 kaker - vidunderlig overveldende masse!
Jeg ville nok godt for en ca 10 ikke alt for små kaker.
1 kake pr person var normen i Hedmark også, minst, jeg husker jeg observerte forskjellene mellom konfirmasjoner Oslo og konfirmasjoner i Hedmark med undring når jeg var i den alderen. Jeg hadde venninner på begge plasser, og kakebordet var det nesten alltid stor forskjell på.
Og selv om jeg aldri har hørt det uttalt, så er jeg ganske sikker på at det var konkurranse mellom bygdas damer om hvilken kake det var spist mest av. :knegg: Ble jo ikke helt det samme der det meste var bestilt hos konditor.
Det kommer jo også an på størrelsen på kakene. Den gedigne langpannenøttekaka i flere lag teller som litt mer enn en liten rullekake f.eks. :) Vi var rundt 45 personer (inkludert endel barn) i siste konfirmasjon, og vi hadde to kransekaker, iskake, pavlova, en nøttebunn i langpannestørrelse med krem/gul krem/masse frukt og bær (virkelig en diger kake til mange), brownies, to ostekaker, en marsipankake, oppskåret frukt og sikkert enda noe mer. Det ble ikke tomt.
Vi hadde et stort og innholdsrikt koldtbord før kakene, ikke dessert.
Vår sønn konfirmerte seg i mai. Vi var 36 mann, hadde 7 kaker + kransekake, det var myyye kaka igjen. (Vestlandet.)
Men, da hadde alle spist middag først, så jeg tror i grunnen ingen var noe sultne da vi hadde kaker.
Hehe... Vi er ca 40 voksne og barn i barnas familie/vennebursdager. Da serverer vi enkel mat (type hamburgere, pastasalat, f eks) og kaker. Med 4-5 typer kaker/gjærbakst/muffins etc., så er det alltid mye igjen. Men et kakebord i en konfirmasjon skal selvsagt bugne mer, men mer enn 10 kaker må være ekstremt mye.
Det må absolutt bugne litt og være mye å velge i, men med 15 kaker er det 1/3 kake på hver. Hvis det er store kaker, som for eksempel langpannestørrelse eller stor marsipankake så er det ekstremt mye. SÅ mye rester er det greit å slippe syns jeg. :)
På en vanlig rund kake er det vel 12 gode kakestykker. 2 kaker for at alle får et stykke hver, 6 kaker for at alle får 3 kakestykker. Spiser man egentlig mer enn 3 "gode" stykker hver? Etter mat?
Jeg kan lage kake til deg, men det kan hende jeg er veldig langt unna den uken konfirmasjonen er og hvis så er tilfelle må det evt. bli en iskake jeg kan levere deg før jeg reiser.
Ikke jeg heller, men det er ikke til å stikke under en stol at det er vanlig med MANGE kaker der jeg kommer fra også. :nemlig:
Ser helt klart forskjellen på kakemengden i familiesammenkomster i min familie og i min manns familie (som er ekte Oslogutt).
Da jeg konfirmerte meg var vi 17 kaker/desserter på 19 gjester. Med en mor fra Romsdalen og en far fra Nord-Norge ble det litt av et kakebord.
Mine to tanterog farmor fra Nord-Norge ramla ut av toget med kaketiner og bokser så langt øyet kunne se. Jeg haddemed rester så det ble kakefest i klassen dagen etter.
Jeg tenker heller formye enn for lite, men erglad i å bake og synes kakebord med bugnende utvalg er skikkelig stas.
Eg har jo gifta meg inn i ein familie som har to etasjar på kakefatet sitt når dei forsyner seg. Eg har tilbydd dei serveringsfat. :knegg: Det er ein takknemmelig gjeng å bake til!