Niobe sa for siden:
Noen som har en veldig enkel sjokolademousseoppskrift? Fortrinnsvis uten gelatin. Moussen skal brukes i Oreokake.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Niobe sa for siden:
Noen som har en veldig enkel sjokolademousseoppskrift? Fortrinnsvis uten gelatin. Moussen skal brukes i Oreokake.
arrow sa for siden:
Problemet med moussetypene som er laget på eggehvite og /eller eggeplomme er at de trenger en time og stivne på, men så renner de opp om de står til dagen etter. De egner seg ikke derfor ikke alltid til kaker. Gelantin sikrer at den holder seg bedre.
Niobe sa for siden:
Ah. Det var jo et godt poeng. En veldig enkel oppskrift med gelatin, da? :knegg:
Toffskij sa for siden:
Jeg bruker den journalisten konkluderer med nederst her. (Har ikke prøvd den i kake, men veldig god er den i hvert fall.)
arrow sa for siden:
Jeg har dessverre ingen gjenomprøvd oppskrift på sjokolademousse for kake. Selv bruker jeg ofte bærmousse av frosne bjørnebær, bringebær eller jorbær med gelatin, men til sjokoladekaker har jeg gått for en rik trøffelkrem hvor man smelter sjokolade i fløte, avkjøler i minst et par timer før den vispes. Den er fin å smøre mellom kake lag, i rullekake, eventuelt som topping, men den er langt fra lett og luftig. Muligens har Manuela letet seg frem til en fin oppskrift.
Selv har jeg gjort tabben å la mousse stå til dagen etter, og det var en oppskrift basert på 100 gram sjokolade smeltet i saften av en halv appelsin, 1 ss melis, litt finrevet appelsinskall, eventuelt kaffe som smaks alternativt, så vispes 2 eggeplommer inn når det hele er passe varmt. Det hele avkjøles og blandes med 1/3 dl pisket krem. Den er super fin samme dag, men dagen etter er den ikke så fin lenger.
Niobe sa for siden:
Jeg bruker ofte trøfelkrem i sjokoladekaker, men jeg tror ikke det passe så godt i Oreokake.
Kanskje jeg bare må komme over gelatinfobien. :knegg:
zinatara sa for siden:
Jeg brukte denne oppå en nøttebunn nylig
www.nigella.com/recipes/view/instant-chocolate-mousse-4
Den ble veldig god iallefall og rask å lage. Og den bruker marshmallows i stedet for gelantin, men jeg syns ikke den smakte marshmallows.
Dixie Diner sa for siden:
Du kan bruke silketofu, da får den kjempefin konsistens og holder samme konsistens i dagesvis i kjøleskapet. Tofu er en skikkelig undervurdert matvare. Jeg pleier å lage denne moussen, med eller uten peanøtter. Veldig god på både smak og konsistens.
Nelly Nickers sa for siden:
Jeg har også gelatin-fobi. Hvorfor, egentlig? Tror det er fordi jeg innbiller meg at jeg vil finne sånne slintrer som er i eggehvitter, slimete tråder, midt i en munnfull. Og da mister jeg appetitten før jeg får begynt å lage maten.
Charlie sa for siden:
Hvorfor har du fobi for gelatin? Hvis det er et vegetar-alternativ du er ute etter, kan du bruke agar agar. Det er utvunnet av alger. Litt vanskeligere å få tak i, men en god helsekost bør kunne ha det/ skaffe det. Litt mer komplisert å jobbe mer, tips her:
arrow sa for siden:
Trikset med gelatin er å la den smelte fullstendig i den varme delen av oppskriften (løser seg lett), og man må passe på å ikke helle for kalde væsker i bladingen med oppløst gelantin, da kan de sjokkstivne før alt får blandet seg ordentlig. Så lenge alle ingredienser holder stuetemperatur går det greit.
Niobe sa for siden:
Gelatinfobien min skyldes at mousse jeg blir servert ofte har sånn ekle gelatinslintrer i. Det er så utrolig ekkelt... :sparke:
zinatara sa for siden:
Du kan jo kjøpe gelantin i pulverform også.
Kirsebær sa for siden:
:what: Jeg har aldri truffet på gelatin når jeg har spist noe som helst.
Enten så sluker jeg maten, eller så er mine folk flinkere bakere enn dine folk (:stolt:), eller så bruker mine folk kun slike halvferdige produkter som bare vispes sammen med melk. :gruble:
Sjansen er stor for at det er alternativ 1 eller 3. :knegg:
Niobe sa for siden:
:fnise:
arrow sa for siden:
Ja, det skjer om det helles for kalde væsker i blandingen hvor gelatinet er oppløst, eller man lar væsken (blandingen) hvor gelatinet er oppløst blir for kaldt før alle ingredienser blandes sammen. Rører man eggehvite og krem i for varm væske faller det hele sammen, så man må vente til alt er passe avkjølt. Aldri fall for fristelsen å avkjøle gelatingblandigen i vannbad, kjøleskap eller annet kaldt sted. Om gelatinet er i plater eller pulverform spiller ingen rolle.
Joy Stark sa for siden:
Jeg bruker denne oppskriften. Det er en lavkarbomousse så den må vel kanskje smakes til med litt melis/sukker i kremen for at den skal bli søt nok for dere som ikke spiser lavkarbo. Jeg bruker ikke noe ekstra søtning i den i det hele tatt og osten gjør at den blir ganske fast når den får stå litt. Jeg har brukt den i Oreokake selv.
200 gr sjokolade , jeg brukte Cavalier 70%
2 egg
3 dl fløte
1 pk Philadelphia sjokolade
Smelt sjokoladen på lav varme.
Del eggene, eggehvitene piskes stive og eggeplomene skal oppi sjokoladen når den er helt smeltet. Jeg hadde platen på 1 det tog tid før det smeltet men jeg kunne ha eggeplommene oppe med en gang for det var bare såvidt lunkent.
Pisk fløte til krem og pisk inn Philadelfiaen i kremen.
Bland sjokoladeost kremen i den smeltede sjokoladen og eggeplommene og så tilsettes de stive eggehvitene forsiktig. Settes kaldt noen timer før servering.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.