Orginal oppskrift:
2 egg
7 dl lettmelk
2 dl biola
1 dl vann
2 ss rapsolje
100 g havregryn
100 g samalt hvete grov
100 g samalt hvete fin
250 g hvetemel
1/2 bakepulver
1/2 ts vaniljesukker og/eller kardemomme
Rør egg lett sammen, tilsett melk, vann og olje. Rør inn de tørre ingrediensene. La røren svelle i ca 30 min.
Mine tilpassinger:
Jeg hadde glemt å kjøpe biola, så jeg brukte lett kesam i stede. Hadde dessuten kun ekstra lett melk, så det ble det i stede for vanlig lettmelk. Min røre ble litt tykk (muligens pga. kesamen), så jeg hadde i litt ekstra melk. Brukte også både vaniljesukker og bittelitt kardemomme.
Skriv opp hva du putter i røra. Mat oppskriften inn i en kaloriutregner av noe slag, og del på antall plater. Husk, du må legge til for evt smør du pensler jernet med.
Jeg la den inn på min vektklubb, og fikk hele røra til å bli 2641 kcal.
Siden det ikke står noe om antall plater får jeg ikke pr plate.
Men det er jo fort gjort å regne ut om du steker opp røra.