Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"istedenfor"/ "i stedet for"


#2

Toffskij sa for siden:

Jeg pleier å særskrive, men det er fordi jeg er litt fobisk-allergisk mot idag og imorgen og slikt.


#3

Heilo sa for siden:

Jeg ville ha skrevet i stedet for. Det passer best med måten jeg ellers formulerer meg på, som er en smule mer konservativt enn jeg snakker. Hvis man derimot skriver mer radikal bokmål enn jeg gjør tenker jeg at istedenfor vil passe bedre.


#4

nokon sa for siden:

Eg er litt ambivalent, kjenner eg. I idag og imorgen liker eg ikkje, men eg liker istadenfor betre enn i stedet for. Men eg liker ikkje å vere inkonsekvent.


#5

Divine sa for siden:

Jeg liker best "istedenfor", men siden jeg vet at den formen blir litt uglesett (i alle fall på steder hvor jeg har jobbet), så har jeg gått over til å skrive "i stedet for", selv om jeg ikke vil. :trasser:


#6

Divine sa for siden:

Jeg liker heller ikke idag og imorgen.


#7

Heilo sa for siden:

Men, altså, nokon, skriver du bokmål? :tullerdu:


#8

nokon sa for siden:

Etter eit særdeles ublidt møte med ein sensor som var tilhengar av arkaiske nynorskformer og ei klage som likevel førte til ståkarakter, har eg vald å skrive bokmål i nokre samanhengar, ja. Det er lettare å skrive korrekt bokmål enn å skrive nynorsk på ein anna måte enn eg "alltid" skriv.


#9

Zulu sa for siden:

Ja, noe sånt.


#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg skriver "i stedet for", og tror ikke jeg bruker så mange andre i-sammensetninger heller. Kanskje bare engang iblant. :ja:


#11

Matilda sa for siden:

Jeg både skriver og sier i stedet for. (Egentlig skriver jeg mye mer radikalt bokmål enn jeg har lagt meg til på FP, så jeg veit ikke helt om jeg er med på slutninga til Heilo, heller.)


#12

Bluen sa for siden:

Nå gikk jeg inn her delvis fordi jeg visste jeg ville kunne kose meg med svar fra mange likesinnede språknerder. :hjerter:

Jeg skriver også "i stedet for", som er den formen jeg oppfatter som minst avstikkende. Mistenker at "istedenfor" fort kan bli ansett som feil av uopplyste sjeler. :skuffet: Ellers har jeg nok minst 3 forskjellige bokmålsvarianter: én når jeg skriver jobbpapirer (boken! :skremt: ), én mer moderat jobb-/halvoffentlig mailstil og én mer uformell (og ravende inkonsekvent) mail-/sosiale medier-stil.


#13

Divine sa for siden:

Nemlig. :neiognei: Det er derfor jeg også unngår den skrivemåten.


#14

Matilda sa for siden:

Ravende inkonsekvent, det er visst jeg og.

(Det gjør litt vondt i magen hver gang jeg må skrive perfektumsformen av å skrive. Den nydelige norsklæreren min på vgs lot meg skrive skrivi og ga meg toppkarakter likevel.)


#15

nokon sa for siden:

Eg slo opp i nynorskordboka og oppdaga at "istadenfor" ikkje står der. :skremt: Og eg som alltid har skrive det!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.