Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smuldrebrød

#1

Fnissa sa for siden:

Hvorfor blir brødet så smuldrete når jeg baker? Det går greit å spise samme dag, men dagen etter er det smuldrete. Og hvis jeg har fryst det kan jeg bare glemme det, da detter det fra hverandre når jeg prøver å skjære det opp. Noen som kan hjelpe? :confused:


#2

zinatara sa for siden:

Elter du lenge nok? Ellers blir ikke glutentrådene lange nok. Når jeg baker kjører jeg deigen 2x 10 minutter i kjøkkenmaskinen.


#3

Fnissa sa for siden:

Hvor lang pause har du mellom de to øktene? Jeg har bare pleid å elte dem i 10 min.


#4

zinatara sa for siden:

Kanskje 5 minutter?

Ellers kan vel ingrediensene også ha noe å si. Jeg bruker kesam i brødene, da blir de veldig saftige og er gode også etter frysing.


#5

Myria sa for siden:

Det kan være flere grunner til at brødet smuldrer. Grove brød smuldrer lettere enn fine brød fordi grove kornsorter lettere trekker til seg væsken i brøddeigen. Det er derfor lurt å bløtlegge alt av frø, kli, havregryn e.l. i vann 10 min eller så før du tilsetter det i deigen (bløtevæsken kommer da utenom væsken som skal i deigen og væske som ikke har trukket inn i frøene kan du bare sile av).
Det er også viktig å kna godt, og det hjelper å tilsette yoghurt, kesam e.l. eller bytte ut noe av vannet med melk.


#6

Fnissa sa for siden:

Takk for svar. Tror nok det kan være at brødet er for grovt. Skal virkelig prøve tipset med å legge frøene i bløt først., :) Og mye mulig jeg elter i to omganger også bare for å gjøre det skikkelig bankers.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.