Lagde ei sitronkake i ettermiddag, og den var fantastisk god!! Framgangsmåten var litt spesiell, så eg ville gjerne høyre kva de andre meiner om dette. F.eks er eggedosisen laga på berre eggeplommer - kva er grunnen til det? Er det for at kaka skal bli ekstra gul, eller er det andre ting? Vidare blei det rørt inn krem (av fløyte altså) - det har eg aldri vore ute for. Noko formeining om kvifor oppskrifta er slik? Det var uansett ei himmelsk god og saftig kake - og eg veit ikkje om det var kremen eller eggeplommene som gjorde det. Eg lagde kaka med glutenfritt mjøl, og vi fire i familien fortærte 3/4 av herligheten til dessert i kveld ;) Rakk ikkje å lage glasur til, men det gjorde ingenting. Var framleis lunken då vi åt - og det var deilig... trur ein godt kunne hatt vaniljeis til.
Edit: hugs at kaka kan bakast med gluten-mjøl også! (altså vanlig mjøl)
Det sto ikkje kor varm ovnen skulle vere, så eg sette den til 180 grader. Og eg steikte ein halv time, ikkje ein time som i oppskrifta.
Eggeplommen lager kanskje mer fyldig smak og litt annen konsistens enn eggehvitten? Og så blir den jo som du sier mer gul da.
Det med kremen - skulle du blande de andre ingrediensene forsiktig inn? Hvis det så tenker jeg at det har med luft å gjøre at kremen skulle piskes. Mer luftig kake, kanskje?
Jeg elsker sitron, og denne kaka både så og hørtes veldig god ut!
Jeg har en oppskrift på sitronkake med rømme i tilleggg til smør, det er en ekstra myk og saftig kake. Eggeplommer som du sier gir fin farge og i enkelte oppskrifter trenger man noe som emulgerer ingrediensene, eller får fete og vannholdige ingredienser til å gå sammen til en glatt røre. Det er ofte en av grunnene til ekstra med eggeplommer. Jeg har tenkt på dette en stund, for jeg har problemer med min sitronkake med rømme, men som er basert på sukker og smør rørt hvitt og ett og ett egg tilsatt mens maskienn går.
Takk for tips om Gullkake! Og det er jo det det er tydeligvis, men det er tilsatt sitron da. Må jo vere mulig å smaksette med mykje forskjellig dette her - krydder, kakao, nøtter m.m.
Det skal egentlig være skall i den oppskriften jeg har tatt utgangspunkt i også, men jeg er ikke veldig glad i sitronskall. Eller appelsinskall, for den saks skyld. :sparke:
Ja det må i så tilfelle være veldig finraspet, og man må jo like smaken. Selv synes jeg det lukter himmelsk når jeg rasper sitron. Jeg har også en oppskrift som er basert på eggehviter, eggeplommer, sukker og sitronsaft, (uten krem) men den smaker metall om det ikke lages med redskaper av metall, og det har gjort vispingen problematisk. Derfor gikk jeg over til noe uten sitronsaft.
Ja, den får ikke den samme syrlige smaken, men massevis av sitronskall. Kanskje jeg burde prøve med sitronsaft i tillegg, men jeg ble noe skeptisk etter den metallsmaken jeg fikk på en oppskrift med eggehviter og sitronsmak.
Jeg lagde denne sitronkaken idag, og imponerte mine foreldre. Den ble veldig saftig og god. Kommer sikkert til å lage den ved en senere anledning også. Takk for tips!
TAKK for denne oppskriften! Andre gangen jeg baker den på to uker. Denne skal dog i fryser til bursdag neste uke. Den er god, saftig og holder seg i flere dager i kjøleskapet. Nam! Had bare tre egg så brukte de hele, sikkert derfor kanskje denne ikke ble så gul.
Hmmmm mulig vi tar den med selv til påskefjellet, så baker jeg ny til bursdagen. Det var uansett bare en kake til foreldrene som er med i bursdagen... Til kaffen liksom.
Men vil ikke servere en tørr, ufrisk kake. Tror må bake ny. Tar uansett ikke så lang til!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.