Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Avocado!

#1

Syrin sa for siden:

har to fine avocado. Kva brukar de avocado til? eg kan lage guacamole, men vil gjerne prøve noko anna. Har brukt det som tilbehør til reker, og det var godt, men kva anna? :) I salat visstnok? Meir? Forslag takk! :)


#2

Skilpadda sa for siden:

Brød med avocado og blåmuggost er veldig godt. Særlig hvis man kverner litt salt og pepper over.


#3

Angelique sa for siden:

Kjempegodt til reker og rogn også


#4

Alfa sa for siden:

Veldig godt til provance-skinke eller som pålegg på Ryvita knekkebrød (med kvarna salt og peppar på).


#5

allium sa for siden:

Avocado er godt!

Idag skal jeg ha lunch med to skiver toast, kylling og avocado. Kanskje et ruccola-blad eller to?

Ellers er den god i salat. Tomat, ruccola og avocado for eksempel. Eller i pastasalat med kylling. Jeg liker også å mose den og blande med litt limesaft, salt og hvitløk, og smøre på brødskiven.

Jeg så forresten en gang oppskrift på sjokoladekake med avocadokrem.


#6

Bluen sa for siden:

:nikker: Del avocadoen i to, og ta ut steinen. I hullet etter steinen fyller du opp med litt rømme e.l. og legger rogn på toppen, gjerne sammen med finhakket rødløk. Klem litt sitronsaft over, og vips, så har du en kjempeenkel og god forrett.


#7

Angelique sa for siden:

Lager forrett slik ja...kjempesnadder (kveldssnadder til meg også)

Pynter med reker eller krepsehaler


#8

Muskat sa for siden:

Brød med pepperskinke eller lignende, tomatskiver og avocado med litt salt på toppen er kjempegodt. :nam:


#9

Pamina sa for siden:

Avocado er utrolig godt sammen med bacon og tomat.

Sandwich med bacon, avocado, grovmalt pepper og tomat er knakende godt.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg spiser ofte en halv avokado fylt med rømme, fetaost og kanskje litt kylling eller reker. Nydelig!

Guacamole er jo spiselig orgasme da, det kan brukes til alt.


#11

My sa for siden:

Jeg synes det er veldig godt på brød, Med spekeskinke og ridderost på :nam:


#12

apan sa for siden:

Veldig god til både brød og knekkebrød, alene eller med reker, røkelaks eller noe slikt.


#13

Syrin sa for siden:

mums.. nå eg eg brød med pepperskinke, tomat og avocado. Ei skive med blåmuggost og avocado står klar.

Den siste avocadoen skal brukast saman med nokre reker i frysaren trur eg. Det er plan i morgon :D

Takker, og tar gjerne imot meir!


#14

LaBanga sa for siden:

Jeg pleier å lage en avokadosalat til reker. Har da grønn salat med avokadobiter i, og lager dressing av olivenolje, balsamicoeddik, majones og sennep. :nam:

Ellers så så jeg en oppskrift i et fransk blad her om dagen som så skikkelig god ut. Det var avokado mikset med kokosmelk og litt sitronsaft og salt og pepper.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.