Det har jeg også laget, i en litt annen versjon (la det på bloggen min), det er veldig godt. MÅ rise hasselnøttene, ellers blir det tamt, synes jeg. Ristede hasselnøtter er fantastisk godt.
Jeg har lyst å lage en sunnere versjon søtet med dadler (dadler er jo som karamell) i stedet for sukker.
Kult! Jeg tror definitivt jeg skal prøve dette, men vente til jeg har spist opp Nugattiboksen vi har hjeme da. Det tar jo en stund, siden det er snakk om en halv dessert-frokostskive hver lørdag og søndag. Hehehe...
Hvor lang holdbarhet vil du si din versjon av pålegget har?
Det er omtrent samme oppskrift som jeg har brukt, men uten sukker og med usaltet smør. Det lages sjokoladepålegg til jul og påske her. :) Jeg har også laget med dadler, men barna foretrakk det andre.
Sjokoladepålegg. Eller kakaopålegg. Du trenger ikke bruke cocosa heller. Jeg liker bare smaken. Det består av kokte dadler, malte mandler, kskao, vanilje og fett/ cocosa.
Jeg lagde et med ristede hasselnøtter, sjokolade og søt kondensert melk. Det ble veldig godt. Men da kjørte jeg hasselnøttene i food prossesoren til det ble hasselnøttsmør, syns det ser ut som om det fortsatt er en del biter av hasselnøtter i oppskriften i HI. Brukte denne oppskriften theeccentriccook.blogspot.no/2011/07/homemade-nutella.html
Litt usikker siden det alltid blir spist opp så jækla fort (unger!), men kanskje en ukes tid? Eller, sikkert mye lenger, det er jo ikke noe som blir fort ødelagt i det.
Fant det da jeg googlet. Har lsget det flere gsnger.
Sunt ”sjokolade” pålegg
Bruker dere rå kakao, vil pålegget inneholder enda flere antioksidanter.
Ca. 2 dl dadler (helst myke, litt store)
Ca. 1 dl mandler eller vel ½ dl solsikkefrø (ristet)
2 ss nøytral olje (solsikke–, peanøtt– eller maisolje)
3 ts kakao
1 ts hjemmelaget vaniljesukker eller fløtekaramelldråper (uten e-stoffer)
Slik gjør dere: Fjern stein fra dadlene og kok dem møre i litt vann. Bruk ikke for mye vann når de kokes da det kan gi litt vassen smak. Fjern eventuelt kokevann og sett til side. Mos dadlene med stavmikser eller kjør de i en kjøkkenmaskin. Bland inn finmalte mandler (eller solsikkefrø), kakao, melis eller hjemmelaget vaniljesukker og olje. Bland godt sammen. Tilsett eventuelt noe av kokevannet om blandingen virker for tykk. Ha pålegget på glass og sett det i kjøleskapet. Pålegget holder seg minst 3 uker i kjøleskapet.
Hva var det de ikke likte ved det? Vurderer å lage det til mine. Vi har aldri søtt pålegg i hus men de elsker Nugatti. Da blir de vel glad for noe a la denne tråden?
De trodde vel det skulle smake som nugatti og det gjør det jo ikke. Hverken i konsistens eller smak. En nabounge fikk smake og hun synes det var greit nok. Ungene er mellom 6 og 8 år. Jeg synes som sagt det var veldig godt, særlig sammen med peanøttsmør. :knegg:
Ja, det er nok lurt å ikke presentere det som sjokoladepålegg i det hele tatt. Kakaopålegg er nok enn mer riktig betegnelse. :jupp:
Når det er sagt, så er det jo ikke dødsviktig at de liker sjokoladepålegg. :hehehe:
Hehe, men det ER jo et sunt pålegg? Jeg presenterte det som kakaopålegg. De var forresten med og laget det. Aftenposten junior kaller det også kakaopålegg.