Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget nøttesjokoladepålegg


#2

Dixie Diner sa for siden:

Det har jeg også laget, i en litt annen versjon (la det på bloggen min), det er veldig godt. MÅ rise hasselnøttene, ellers blir det tamt, synes jeg. Ristede hasselnøtter er fantastisk godt.
Jeg har lyst å lage en sunnere versjon søtet med dadler (dadler er jo som karamell) i stedet for sukker.


#3

Njulaif sa for siden:

Kult! Jeg tror definitivt jeg skal prøve dette, men vente til jeg har spist opp Nugattiboksen vi har hjeme da. Det tar jo en stund, siden det er snakk om en halv dessert-frokostskive hver lørdag og søndag. Hehehe...

Hvor lang holdbarhet vil du si din versjon av pålegget har?


#4

Niobe sa for siden:

Det er omtrent samme oppskrift som jeg har brukt, men uten sukker og med usaltet smør. Det lages sjokoladepålegg til jul og påske her. :) Jeg har også laget med dadler, men barna foretrakk det andre.


#5

GydaG sa for siden:

Den bloggen var farlig. Nå koker jeg ikke daim til venninnelunsj i morgen, neida.:cool:


#6

Njulaif sa for siden:

:knegg:

Moren min lagde hjemmelaget daim og troika som julegodter i år. Begge deler var farlig godt, rett og slett.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes oppskriften til Margit Vea i Aftenposten Junior er kjempegod. Drn inneholder dadler. Og cocosa. Nydelig.


#8

Njulaif sa for siden:

Sjokoladepålegg med dadler og cocosa? Eller søtt pålegg med dadler og cocosa?


#9

Hyacinth sa for siden:

Sjokoladepålegg. Eller kakaopålegg. Du trenger ikke bruke cocosa heller. Jeg liker bare smaken. Det består av kokte dadler, malte mandler, kskao, vanilje og fett/ cocosa.


#10

Njulaif sa for siden:

Jeg skjønner at jeg har mange morsomme oppskrifter å prøve ut i fremtiden. Man bør jo prøve ut alt for å finne den beste. :nemlig: :glis:


#11

zinatara sa for siden:

Jeg lagde et med ristede hasselnøtter, sjokolade og søt kondensert melk. Det ble veldig godt. Men da kjørte jeg hasselnøttene i food prossesoren til det ble hasselnøttsmør, syns det ser ut som om det fortsatt er en del biter av hasselnøtter i oppskriften i HI. Brukte denne oppskriften theeccentriccook.blogspot.no/2011/07/homemade-nutella.html


#12

Dixie Diner sa for siden:

Litt usikker siden det alltid blir spist opp så jækla fort (unger!), men kanskje en ukes tid? Eller, sikkert mye lenger, det er jo ikke noe som blir fort ødelagt i det.


#13

Hyacinth sa for siden:

Fant det da jeg googlet. Har lsget det flere gsnger.

Sunt ”sjokolade” pålegg

Bruker dere rå kakao, vil pålegget inneholder enda flere antioksidanter.

Ca. 2 dl dadler (helst myke, litt store)
Ca. 1 dl mandler eller vel ½ dl solsikkefrø (ristet)
2 ss nøytral olje (solsikke–, peanøtt– eller maisolje)
3 ts kakao
1 ts hjemmelaget vaniljesukker eller fløtekaramelldråper (uten e-stoffer)

Slik gjør dere: Fjern stein fra dadlene og kok dem møre i litt vann. Bruk ikke for mye vann når de kokes da det kan gi litt vassen smak. Fjern eventuelt kokevann og sett til side. Mos dadlene med stavmikser eller kjør de i en kjøkkenmaskin. Bland inn finmalte mandler (eller solsikkefrø), kakao, melis eller hjemmelaget vaniljesukker og olje. Bland godt sammen. Tilsett eventuelt noe av kokevannet om blandingen virker for tykk. Ha pålegget på glass og sett det i kjøleskapet. Pålegget holder seg minst 3 uker i kjøleskapet.


#14

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager som sagt med cocosa, og jeg oppbevarer ikke i kjøleskap.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Mmm det skal jeg lage i helgen, Hya. Jeg har masse rått kakaopulver i skuffen (bestiller på iHerb). Nais! Har kokosfett og.


#16

Nooria sa for siden:

Jeg har laget den varianten med Cocosa, dadler, mandler og rått kakaopulver. Den falt veldig i smak hos mine barn.


#17

Benzo sa for siden:

Hm, skal prøve oppskriften i Aftenposten junior, men det spørs om mine ultrakresne unger liker det.


#18

Huldra sa for siden:

Oppskrift?


#19

Benzo sa for siden:

Det er den som Hyacinth har lagt inn over her, Huldra. :jupp:


#20

Huldra sa for siden:

Herlighet. Jo, takk for oppklaring :) :surrehue:


#21

Benzo sa for siden:

Da er det laget og som forventet likte ikke ungene det, men jeg synes det var kjempegodt!


#22

Daisy sa for siden:

Hva var det de ikke likte ved det? Vurderer å lage det til mine. Vi har aldri søtt pålegg i hus men de elsker Nugatti. Da blir de vel glad for noe a la denne tråden?


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det smakte overraskende godt, faktisk. Ungene mine likte det også.


#24

Benzo sa for siden:

De trodde vel det skulle smake som nugatti og det gjør det jo ikke. Hverken i konsistens eller smak. En nabounge fikk smake og hun synes det var greit nok. Ungene er mellom 6 og 8 år. Jeg synes som sagt det var veldig godt, særlig sammen med peanøttsmør. :knegg:


#25

Daisy sa for siden:

Jeg får la være å nevne nugatti og bare sette det frem hehe.


#26

Benzo sa for siden:

Ja, det er nok lurt å ikke presentere det som sjokoladepålegg i det hele tatt. Kakaopålegg er nok enn mer riktig betegnelse. :jupp:
Når det er sagt, så er det jo ikke dødsviktig at de liker sjokoladepålegg. :hehehe:


#27

Hyacinth sa for siden:

Hehe, men det ER jo et sunt pålegg? Jeg presenterte det som kakaopålegg. De var forresten med og laget det. Aftenposten junior kaller det også kakaopålegg.


#28

Benzo sa for siden:

Ja, det er sunt, men også høyt på kalorier. :jupp:


#29

Hyacinth sa for siden:

Joda, men det er snakk om barn. Jeg har alltid servert næringstett mat til dem, jeg har veldig tynne unger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.