Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bankekjøtt

#1

Filifjonka sa for siden:

Vi har kjøpt 25 kg oksekjøtt fra en lokal gård, av sånne fine okser med lange horn og lodden pels. :) Noe er kjøttdeig, og resten er ytrefilet, mørbrad, suppekjøtt med bein osv. Deriblant en pakke merket bankekjøtt. Det ser ut som et stort og pent stykke rent kjøtt, men jeg vet jo at det ikke er biffkjøtt.
Hva er det egentlig godt å bruke dette til? Jeg får 70-tallsbilder i hodet av å tygge på seige kjøttbiter i brun saus, men jeg antar dette er kjøtt som funker bra i en langkokt gryte?


#2

Niobe sa for siden:

Gryteretter og lapskaus, hvertfall.


#3

Señora sa for siden:

Dersom du kutter det i terninger, freser det på stekepanna og koker det i mange timer blir det så mørt at du kan dele det med skje. Derfra kan du lage en god Stroganoff eller lignende gryteretter. :nam:


#4

Røverdatter sa for siden:

Jeg bruker det vanligvis i lapskaus siden det er så rent og fint. Jeg er ikke glad i kjøtt med masse fett og slintrer. Det må koke lenge for å bli mørt. Gjerne opp mot to timer. Det er godt med bankekjøtt i brun saus også, men det må koke lenge som sagt. Jeg pleier å prøvetygge en bit hver halvtime for det kan være forskjell fra stykke til stykke hvor lenge det må koke for å bli mørt.


#5

Filifjonka sa for siden:

Lapskaus er bra, da har jeg en plan for bankekjøttet. :) Forrige gang vi fikk kjøtt derfra hadde ikke slakteren merket delene, så da ble det litt gjetting og testing. Men alt kjøttet var generelt veldig mørt og bra, så jeg tipper dette ikke er av det seigeste bankekjøttet som fins.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.