Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge kan jeg la bacalao stå kaldt?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg antar svaret er 2-3 dager?

Jeg har laget bacalao til en gjeng som ikke ville ha. :tullerdu: Men ok, jeg spurte dem ikke heller.

Vi får ikke spist det selv, og vi reiser bort i morgen. Mandag da?


#2

safran sa for siden:

Jeg ville sagt inntil 5 dager. Det er jo klippfisk oppi, og den er jo holdbar i evigheter - i alle fall før den vannes ut.


#3

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg laget Thomas Giertsen-varianten. Med lettsaltet torsk.


#4

safran sa for siden:

Du kan i alle fall spise den mandag, sikkert helt til onsdag også. Kjøl den kjapt den og ha den kaldt helt til den skal spises. Når den da blir varmet nok opp, så er det ikke noe problem å spise den.


#5

Hyacinth sa for siden:

Enig, men jeg tenker i grunnen mest på fisken. Blir den ikke fort tørr og ekkel av å bli varmebehandlet på ny? Overkokt torsk er jo som viskelær..


#6

Fakse sa for siden:

Kok den opp, legg på lokk når det koker, og ikke rør oppi med redskaper eller annet som kan ta med seg bakterier etterpå. Kjøl raskt ned (veranda?) så kan sen stå i alle fall fire-fem dager. Tomater er jo fulle av syre og antioksydanter, så det hjelper godt på holdbarjeten.


#7

safran sa for siden:

Det har du jo rett i. :knegg: Mmmm - viskelær!


#8

millact sa for siden:

Jeg kommer svært gjerne på besøk altså!;) Bacalao er jo så godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.