Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jippi - ny matserie rettet mot barn

#1

Candy Darling sa for siden:

Noen har betalt seriøst mye penger for å få inn den nye Jippi-serien i Ica. :knegg: Jeg jobber en del med point-of-sales-kampanjer selv, og blir litt våt i øynene.

Jeg er imidlertid bare sånn måtelig imponert over den kraftige, åpenbare markedsføringen mot barnet selv; jeg mener at det er voksne som skal bestemme hvilke matvarer barn skal ha. På den annen side er det jo bra hvis det virkelig er et steg i riktig retning for å lage sunnere, fristende alternativ for barna - litt sånn Michelle Obama-style.

Jeg har bare så vidt browset bakpå noen av produktene, og ser at det f.eks. er mindre sukker i frokostblandingen enn i de fleste alternativene. Smoothies har vi alltid vært ganske rause med, så lenge det er ren, usukret frukt, og disse ser like bra ut som alternativene.

Jeg kunne jo lest meg opp selv, men det er alltid enklere å være en bevisst forbruker gjennom FP. :p Er det noen som har satt seg noe inn i det og kan fortelle meg hva jeg bør mene om det?


#2

Pia sa for siden:

Er Jippi inne på ICA? :sjokk:


#3

Candy Darling sa for siden:

Meny? Meny, var det kanskje. :knegg:

:bevisst forbruker:


#4

Simone sa for siden:

Eg har kun sett det på Meny i alle fall.
Markedsføringa har eg ikkje satt meg inn i, men det ser i alle fall ut til at produkta er sunne alternativ!
Ungane mine har prøvd knekkebrøda, fullkornspasta og syltetøy. I følge ungane var ikkje pastaen og syltetøyet spesielt godt. Eg har ikkje smakt, så skal ikkje uttale meg. Men knekkebrødet var i alle fall godt! Det nekta prinsessen på erten å smake på etter den dårlige erfaringa med pastaen og syltetøyet. No boikotter ho alt som det står Jippi på :rolleyes:


#5

Millen sa for siden:

Jippi er på Meny, og ikke i Ica.

Mine liker jippi- idag har de fått Jippi fiskeboller og Jippi pasta.
Fiskekakene liker de også.


#6

Candy Darling sa for siden:

Men er det noen som har satt seg inn i næringsinnhold etc sammenlignet med alternativene? Andre problemstillinger?

Jeg får ganske tydelige tilbakemeldinger fra mine egne på akkurat smaken. :knegg: De er ikke akkurat sjenert sånn sett.


#7

Jålebeinet sa for siden:

Helseyndighetene har prøvd å komme med et lovforslag som skal forby markedsføring av usunne matvarer rettet mot barn. Jeg tror at dette er næringens svar på dette arbeidet.

Og så kjenner jeg at jeg ble veldig provosert da jeg så potetgull med Knerten-figuren utenpå. Jeg ønsker et forbud velkommen.


#8

Xian sa for siden:

Selv blir jeg dels provosert, dels matt over produkter (og ikke minst, den massive markedsføringen av dem) som signaliserer at voksne og barn ikke bare kan spise den samme maten.


#9

Candy Darling sa for siden:

Men her i huset er det bare barn som spiser fiskekaker. :skeptisk: Jeg spiser sushi.

Sånn ellers er jeg veldig enig med deg, og kan ikke tenke meg at jeg kjøper jippipasta.


#10

Simone sa for siden:

Det meste av det er nøkkehullmerka og det betyr jo at det skal vere sunt i forhold til andre produkt i samme kategori.


#11

Candy Darling sa for siden:

Nøkkelhullmerking synes jeg er en svæært begrenset anbefaling. Men jo.


#12

Simone sa for siden:

Eg har ingenting i mot å ete mat som det står Jippi på, så her i huset kan voksne og barn fint ete den samme maten sjølv om det står Jippi på den. Men det hjelper ikkje sålenge ungane ikkje er interessert.
Eg har ikkje sett reklame for desse produkta anna enn i butikken, men tvilar på om eg hadde latt meg provosere så veldig om eg hadde sett det. Syns det er heilt ok med Knerten-chips og, eg.


#13

Xian sa for siden:

Her spiser alle bare sushi, ikke fiskekaker, men jeg skjønner hva du mener. Synes dog slike produkter er så problematiske [1] at jeg prinsipielt ikke ville finne på å kjøpe dem uansett.

[1] De signailserer da at vanlig, sunn kost ikke er barnevennlig!


#14

Candy Darling sa for siden:

Jeg skjønner hva du mener. På den annen side, noe av det mest problematiske i samfunnet i dag er at all mat som markedsføres mot barn (ikke minst barnemenyer på restauranter) er usunn mat. Dette er i hvert fall (håper jeg) noe annet. Og hvis det gjør at mindre bevisste forbrukere enn de som er på FP velger noe sunnere fiskekaker og pasta til barna sine, så er det jo i seg selv en bra ting?


#15

Pia sa for siden:

:knegg: Det er Norgesgruppen sitt merke, det betyr Meny, Kiwi, Ultra og Centra Mat.


#16

Candy Darling sa for siden:

Jeg kjenner at jeg lurer på hvorfor Pia vet så mye om dette. :lupe:


#17

Tallulah sa for siden:

Jeg er uenig i at de signaliserer at vanlig mat er usunn eller barneuvennlig. Det ligger en annen tråd om jippiproduktene her inne, hvor noe av det du spør om blir diskutert, Candy.
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=149667

Så lenge det ikke er dyrere eller dårligere kjøper jeg gjerne pasta i dyrefasong.


#18

Mjau sa for siden:

Jeg syns personlig at det er litt tullete å dille så mye med mat ved å lage egne barneserier. Men innser at jeg ikke er innenfor målgruppen. :haraltetendeunge:
Uansett altetende unger eller ikke så syns jeg dyrefasong på pasta pg fiskekaker er tull.
Likeså former for å koke egg i osv osv. :negativ: :knegg:

Er det bra at mat alltid skal være morsomt og en lek da?


#19

Candy Darling sa for siden:

Ja, se der, ja! Diskutere mens jeg er nettlaus. Hmfp. :skuffet:


#20

Tallulah sa for siden:

Av og til tenker jeg at det bare er nordmenn som kan si noe slikt. Hvorfor skal ikke mat være estetisk?

Hvorfor er dyreformer mer tull enn skruer, macaroni eller spaghetti? Jeg syns ikke altetende eller ikke har noe med saken å gjøre. Sønnen min greier helt fint å spise vanlige fiskepinner selv om han av og til får noen i annen fasong også.


#21

Mjau sa for siden:

Selvfølgelig skal mat være estetisk. Men jeg syns selv det er dumt om det skal bli slik at maten må være så innmari gøy hele tiden. Jeg sier ikke at det er det, men jeg syns det er litt for mye dill. Og jeg er jo Norsk, men tror ikke det er grunnen til at jeg syns det da.
Jeg lager både god og pen mat jeg.

Det er kanskje noe med det at jeg syns vi har det vel komfortabelt når vi trenger gøy mat for å få ungene til å spise. :vetikke:


#22

Tallulah sa for siden:

Men hvor kommer man til konklusjonen om at det er fordi vi trenger gøy mat? Kan det ikke være bare fordi man syns der er gøy da? Det er ikke akkurat miljøskadelig å lage kaninformede egg eller velge dinosaurpasta.

Jeg har (hatt) et kresent barn, og mat i artige former har ikke lurt han, altså. Men både han og jeg setter pris på det lell. Når vi allikevel allerede liker maten.


#23

Mjau sa for siden:

Jeg syns allikevel det er unødvendig og dillete, så får vi heller være uenige om akkurat dette.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.