Case: Håndballcup i morgen, og jeg må stille kl 09.30 med ørten boller som jeg skal selge i kiosken. Vurderte å bake i morgen tidlig, men fordi jeg også må lage 40 kurver med oppskjært frukt (jada, jeg er dårlig på å si nei!!), må jeg prioritere frukta i morgen siden den ikke holder seg særlig godt. Bollene bakes i skrivende stund, deigen står til heving.
Spørsmålet er da - skal jeg fryse dem ned eller ikke?? Personlig liker jeg best boller som ikke har vært i fryseren, men de er jo ikke blodferske dagen etter.
Er det virkelig forventet at man stiller klokken 9.30 med nystekte boller når ungene begynner med idrett og slikt? I så fall tror jeg at jeg håper ungen min blir inaktiv og asosial. :knegg:
Tror det går bra. Jeg tilbød meg å ta ansvaret for fruktopplegget siden jeg har første kioskvakt, da slipper noen andre å komme tidlig for å levere frukta. Oppgavene ble fordelt etter "hvem kan gjøre ditt og datt" prinsippet, så de som holdt hendene rolig på møtet slapp unna med kake-eller bollebaking. :knegg:
Moren min, heimkunnskaplæreren, ville sagt frys, for all del, derfor gjør jeg alltid det. De er virkelig ikke gode dersom de ligger på benken et halvt døgn.
Skulle jeg servert daggamle boller i selskap, hadde jeg definitivt frosset ned og tint i ovn, men ingen forventer nybakte boller fra idrettsklubbens kakebod på lørdag morgen, så i ditt tilfelle hadde jeg nok bare pakket i plast og tatt med som de var.
Hadde jeg hatt tilgjengelig ovn slik at de kunne varmes, hadde jeg fryst dem. Det var ikke mulig, så da ble de solgt uten frysing. De gikk fort unna i alle fall!
Boller som bare er tint, men ikke varmet i ovn, er jo enda kjipere enn daggammel bakst som ikke har vært fryst. Jeg hadde absolutt ikke fryst bollene hvis jeg ikke kunne tine dem i ovn før servering.
Schakendabollene mine har faktisk flere ganger passert som ferske opptinte også. Uten å ha vært i ovn. Jeg tok dem med nettopp med på hyttetur, og de tinte i bilen. Hyttevertene trodde jeg hadde tatt meg tid til å bake på formiddagen før vi dro. :knegg:
Jeg har laget Morten Schakendas boller og ble skuffet. Jeg ser prinsippet hans, men jeg synes de ble som andre boller. Mulig det sier mest om meg og ikke han. :vetikke: