Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Boller - fryse ned eller ikke? Haster litt!

#1

Synnemor sa for siden:

Case: Håndballcup i morgen, og jeg må stille kl 09.30 med ørten boller som jeg skal selge i kiosken. Vurderte å bake i morgen tidlig, men fordi jeg også må lage 40 kurver med oppskjært frukt (jada, jeg er dårlig på å si nei!!), må jeg prioritere frukta i morgen siden den ikke holder seg særlig godt. Bollene bakes i skrivende stund, deigen står til heving.

Spørsmålet er da - skal jeg fryse dem ned eller ikke?? Personlig liker jeg best boller som ikke har vært i fryseren, men de er jo ikke blodferske dagen etter.

Hva gjør man??


#2

Beckett sa for siden:

Jeg hadde ikke fryst dem.


#3

Millen sa for siden:

Jeg ville ikke fryst de.


#4

007 sa for siden:

Ikke fryse.


#5

Fintdethei! sa for siden:

Er det komfyr tilgjengelig i kiosken? Da ville jeg har fyrst dem, også tint dem på svak temp der de skal selges.


#6

Input sa for siden:

Er det virkelig forventet at man stiller klokken 9.30 med nystekte boller når ungene begynner med idrett og slikt? I så fall tror jeg at jeg håper ungen min blir inaktiv og asosial. :knegg:


#7

Pelle sa for siden:

Hadde ikke ramlet meg inn hverken å bake i morgen tidlig eller fryse ned.


#8

Synnemor sa for siden:

Nei, nei! Treneren sa jeg skulle bake i dag - det er bare jeg som er nøye på det....!

Takk for svar alle sammen!


#9

m^2 sa for siden:

Du baker idag og skal selge imorgen?
Ikke frys, de hoder fint hvis du pakker dem inn.


#10

Synnemor sa for siden:

Da er bollene ferdige og innpakket. Jeg hører på dere og fryser dem ikke ned. :pliktoppfyllende:


#11

tinkadott sa for siden:

Jeg har laget kake til i morgen. Men jeg føler vi har fått veldig lite oppgaver, så mangler det folk noen plass får du slå på tråden!


#12

Synnemor sa for siden:

Tror det går bra. Jeg tilbød meg å ta ansvaret for fruktopplegget siden jeg har første kioskvakt, da slipper noen andre å komme tidlig for å levere frukta. Oppgavene ble fordelt etter "hvem kan gjøre ditt og datt" prinsippet, så de som holdt hendene rolig på møtet slapp unna med kake-eller bollebaking. :knegg:


#13

tinkadott sa for siden:

Jeg sendte mannen på møte, så det er vel derfor jeg ikke har flere oppgaver da :knegg:


#14

Hyacinth sa for siden:

Moren min, heimkunnskaplæreren, ville sagt frys, for all del, derfor gjør jeg alltid det. De er virkelig ikke gode dersom de ligger på benken et halvt døgn.


#15

Teofelia sa for siden:

Skulle jeg servert daggamle boller i selskap, hadde jeg definitivt frosset ned og tint i ovn, men ingen forventer nybakte boller fra idrettsklubbens kakebod på lørdag morgen, så i ditt tilfelle hadde jeg nok bare pakket i plast og tatt med som de var.


#16

Synnemor sa for siden:

Hadde jeg hatt tilgjengelig ovn slik at de kunne varmes, hadde jeg fryst dem. Det var ikke mulig, så da ble de solgt uten frysing. De gikk fort unna i alle fall!


#17

Guttemammis sa for siden:

:dulte: Jeg fryser alltid.


#18

Niobe sa for siden:

Jeg hadde puttet dem i fryseren så snart de var kalde nok. Nytinte boller er definitivt bedre enn boller som har ligget på benken et døgn.


#19

Teofelia sa for siden:

Boller som bare er tint, men ikke varmet i ovn, er jo enda kjipere enn daggammel bakst som ikke har vært fryst. Jeg hadde absolutt ikke fryst bollene hvis jeg ikke kunne tine dem i ovn før servering.


#20

Niobe sa for siden:

Da lager du ikke gode nok boller. :erte:


#21

Teofelia sa for siden:

Vissvass. Jeg lager verdens beste boller, og serverer dem alltid nystente. :snurt:


#22

Niobe sa for siden:

Schakendabollene mine har faktisk flere ganger passert som ferske opptinte også. Uten å ha vært i ovn. Jeg tok dem med nettopp med på hyttetur, og de tinte i bilen. Hyttevertene trodde jeg hadde tatt meg tid til å bake på formiddagen før vi dro. :knegg:


#23

Teofelia sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#24

Hyacinth sa for siden:

Helt uenig. :)


#25

mkj sa for siden:

Schakendaoppskriften er legendarisk.

Jeg har ikke oppskriften her nå, men prinsippet er kalde ingredienser (både smør og melk er kjøleskapskaldt) og lang eltetid i kjøkkenmaskin.

Trines matblogg tror jeg har en lignende oppskrift på sin hvetebakst hvis du skal ha noe som ligger på nett.


#26

Hyacinth sa for siden:

Jeg har laget Morten Schakendas boller og ble skuffet. Jeg ser prinsippet hans, men jeg synes de ble som andre boller. Mulig det sier mest om meg og ikke han. :vetikke:


#27

mamaria sa for siden:

Jeg er enig. Jeg liker best ferskt bakverk og ville heller fryst og tint så de smaker ferskest mulig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.