Jeg har prøvd meg på å bake det i dag med glutenfri melblanding og alt som skal til. For meg virker disse hamburgerbrødene mer som mordvåpen enn som menneskemat. Blir slik bakst virkelig så tung, kompakt og hard eller har jeg gjort noe feil? Hjelp! :hjelp:
Denne oppskriften bruker jeg til rundstykker, hamburgerbrød, pitabrød, pizzzabunn og pølsebrød. Blir luftige og fine :jupp:
4 dl lunkent vann tilsettes 1 pk gjær, 1/2 liten ss fiberhusk, litt salt og litt sukker og en dæsj matolje.
Røres godt sammen og la stå i ti min.
Tilsett 1/2 pk Semper fin melblanding og rør godt slik at det ikke er klumper. Jeg bruker maskin. Heves til dobbel størrelse og tilsett resten av melpakken. Rør godt, så blandingen blir jevn og fin.
Bruker sprøytepose med stor åpning eller isskje dyppet i kaldt vann alt ettersom hva jeg lager. Dryss ev. sesamfrø på hamburgerbrød.
Heves litt og stekes midt i ovnen på 210 grader til det ser ferdig ut. Beklager upresis oppskrift, men jeg har bakt den så mange ganger at jeg bare slumper og tar ca tider :knegg:
Ikke fall for fristelsen og ta for mye fiberhusk i. Da blir det sprettballtendendenser... Har jeg hørt... :sparke:
Ja, jeg blander alt sammen, unntatt melet som tilsettes halvparten av etter ti min.
Jeg har funnet ut at det fungerer fint å blande alt samtidig, og har også tilsatt litt sukker for å sparke igang gjæren litt ekstra!
Takk, skal notere denne til neste gang. Litt kjipt å styre på for å være sikker på at det finnes alternativer til alle tenkelig allergier, og så blir resultatet bare noen kjipe greier. :mumle: