Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hamburgerbrød uten melk og gluten

#1

Nenne sa for siden:

Jeg har prøvd meg på å bake det i dag med glutenfri melblanding og alt som skal til. For meg virker disse hamburgerbrødene mer som mordvåpen enn som menneskemat. Blir slik bakst virkelig så tung, kompakt og hard eller har jeg gjort noe feil? Hjelp! :hjelp:


#2

Nenne sa for siden:

Ingen hjelp å få? :leppe:


#3

annemede sa for siden:

Gjærbakst med glutenfritt er en utfordring.
Jeg lagde rundstykker i muffinsform, og pizzabunn som jeg helte utover.

Svigermor brukte fiberhusk for å klare å hanskes med deigen.


#4

Polyanna sa for siden:

Jeg prøvde meg på glutenfrie boller, og de ble ypperlige.

Altså, om man skulle bruke dem som ishockeypucker. :knegg:

Og jeg baker ellers helt nydelig og luftig gjærbakst.


#5

Carpe Diem sa for siden:

Denne oppskriften bruker jeg til rundstykker, hamburgerbrød, pitabrød, pizzzabunn og pølsebrød. Blir luftige og fine :jupp:

4 dl lunkent vann tilsettes 1 pk gjær, 1/2 liten ss fiberhusk, litt salt og litt sukker og en dæsj matolje.
Røres godt sammen og la stå i ti min.
Tilsett 1/2 pk Semper fin melblanding og rør godt slik at det ikke er klumper. Jeg bruker maskin. Heves til dobbel størrelse og tilsett resten av melpakken. Rør godt, så blandingen blir jevn og fin.
Bruker sprøytepose med stor åpning eller isskje dyppet i kaldt vann alt ettersom hva jeg lager. Dryss ev. sesamfrø på hamburgerbrød.
Heves litt og stekes midt i ovnen på 210 grader til det ser ferdig ut. Beklager upresis oppskrift, men jeg har bakt den så mange ganger at jeg bare slumper og tar ca tider :knegg:

Ikke fall for fristelsen og ta for mye fiberhusk i. Da blir det sprettballtendendenser... Har jeg hørt... :sparke:


#6

Polyanna sa for siden:

Kan du bruke tørrgjær, Carpe Diem.


#7

Carpe Diem sa for siden:

Jeg tar det jeg har liggende. Som oftest blir det tørrgjær :jupp:


#8

Polyanna sa for siden:

Men da blander du den med vannet og fiberhusken og det?

:trenger teskje:


#9

Carpe Diem sa for siden:

Ja, jeg blander alt sammen, unntatt melet som tilsettes halvparten av etter ti min.
Jeg har funnet ut at det fungerer fint å blande alt samtidig, og har også tilsatt litt sukker for å sparke igang gjæren litt ekstra!


#10

Polyanna sa for siden:

Takk, skal notere denne til neste gang. Litt kjipt å styre på for å være sikker på at det finnes alternativer til alle tenkelig allergier, og så blir resultatet bare noen kjipe greier. :mumle:


#11

Carpe Diem sa for siden:

Denne synes jeg er grei å få til, lykke til med bakingen!


#12

Nenne sa for siden:

Er fiberhusk det samme som pofiber? :blånn:


#13

Carpe Diem sa for siden:

Nei, det er to ulike produkter. Har noe av samme egenskaper, men jeg har aldri testet ut å bytte ut den ene med den andre...



#15

Carpe Diem sa for siden:

Fin blogg :jupp:
Ser hun bruker klaret smør (ghee) i noen av oppskriftene. Er det 100% trygt for en med melkeproteinallergi? :skeptisk:

Noen som vet?


#16

kamp sa for siden:

Tja.. Veldig delte meninger om det. For å være på den helt sikre siden ville jeg heller brukt kokosolje.


#17

Nenne sa for siden:

OK. Takk for svar.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.