Jeg lager to sorter plukkfisk: Stekt eller kokt. Stekt: Poteter, smør og løk (+ evt. hvit saus-rester)steikt på steikepannnen. Kokt: Potetbiter, fisk og løk kokes, moses og tilsettes melk, smør, salt. pepper og muskat. Som potetstappe, men med fisk og løk.
Nå spiser ikke jeg fisk, men jeg er tidligere vant til hvit saus med fisk og løk/purre i, og poteter ved siden av. Har aldri hørt om potetmos til plukkfisk.
Den kokte versjonen er jeg også oppvokst med. For meg er det totalt uforståelig at noen kan finne på å ødelegge god potetmos med å tilsette fisk. Fysj og pføy, det kommer aldri til å lages av med.
Vi brukte ikke fiskerester hjemme (hos mamma), men torsk ofte, hvitsaus, litt purre og av og til potetbiter i - ellers ved siden av.:jupp:
Den var relativt fast i formen, og ikke helt flytende i sausen.
Siden jeg har en bror som er hyperallergisk mot fisk, så ble det lite fisk da jeg var liten. Plukkfisk hadde vi aldri. Jeg hadde ikke smakt plukkfisk før jeg ble 25, men jeg liker det kjempegodt og lager det jevnlig til mine unger. Stort sett kokt.
Det er liksom potetmos med fisk og purre/løk, ikke hvit saus.
I tillegg lager jeg plukkfiskkaker, blander et par egg i plukkfisken, ruller evt. i griljermel og steker. Serverer med coleslaw eller rødbetslaw, raspede gulrøtter/epler, remulade og god stemning.
Mmmm det hørtes utrolig godt ut! Blander du eggene i plukkfisken med hvit saus og det hele? Må du ha veldig tykk hvit saus da, hvis du skal lage kaker av det?
Bruker ikke hvit saus, jeg lager potetmos med stampede poteter, smør og matfløte. Har i rensett fisk, hakket mykstekt løk eller purre og et par egg til passe og litt fast røre. Den skal kunne rulles til kaker.
Enkel saus til er lettrømme eller majones blandet med sweet chili, forresten.