Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Spinn Åff] Plukkfisk

#1

Einhyrningur sa for siden:

Hvordan lager dere den, eventuelt hvordan lagde moren din den? Ser det er nevnt både potetmos og hvit saus.

Jeg er vant til at plukkfisk er fiskerester, potet i terninger og løk stekt i panna. Veldig enkelt og veldig godt.


#2

Meissa sa for siden:

Bestemor lagde med kokte poteter og hvitsaus til oss ungene, men mamma fikk alltid sin egen porsjon som var stekt på panna. :hjerter:


#3

007 sa for siden:

Jeg lager to sorter plukkfisk: Stekt eller kokt.
Stekt: Poteter, smør og løk (+ evt. hvit saus-rester)steikt på steikepannnen.
Kokt: Potetbiter, fisk og løk kokes, moses og tilsettes melk, smør, salt. pepper og muskat. Som potetstappe, men med fisk og løk.


#4

Trois sa for siden:

Kokte fiskerester i hvit saus. Serveres med kokte poteter og gulrøtter.


#5

Mirmell sa for siden:

Fisk, makaroni, løk, poteter og hvitsaus med muskat. Alt i én gryte.


#6

Marit K sa for siden:

Akkurat sånn ja. Gjerne helst rester av lettsaltet torsk.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Nå spiser ikke jeg fisk, men jeg er tidligere vant til hvit saus med fisk og løk/purre i, og poteter ved siden av. Har aldri hørt om potetmos til plukkfisk.


#8

Tuppen sa for siden:

Jeg er vant til det samme hjemmefra. (Men det var ikke akkurat favoritten.)


#9

Puslingen sa for siden:

Eg lagar plukkfisk av salt fisk, heimelaga potetstappe og løk. Blander alt godt saman, og spises med flatbrød. Sånn laga mamma den i alle år også.


#10

løve70 sa for siden:

Den kokte versjonen er jeg også oppvokst med. For meg er det totalt uforståelig at noen kan finne på å ødelegge god potetmos med å tilsette fisk. Fysj og pføy, det kommer aldri til å lages av med.


#11

Acino sa for siden:

Det kaller jeg for Pytt i panne, ikke plukkfisk.
Plukkfisk er omtrent som hjemmelaget potetmos med fisk oppi. Ble servert med smørøye.


#12

lucifine sa for siden:

Fiskerester i hvit saus servert med potet og gulrot ved siden. Og gjerne litt tyttebær på tallerkenen sammen med det hele.



#14

Dronningen sa for siden:

Vi brukte ikke fiskerester hjemme (hos mamma), men torsk ofte, hvitsaus, litt purre og av og til potetbiter i - ellers ved siden av.:jupp:
Den var relativt fast i formen, og ikke helt flytende i sausen.


#15

Blå sa for siden:

Jeg lager kokt plukkfisk, på samme måte som 007. Jeg har ikke vært vant til stekt plukkfisk.


#16

Isolde sa for siden:

Potetstappe med fisk og løk. Godt med smør og pepper oppi.


#17

Harriet Vane sa for siden:

Siden jeg har en bror som er hyperallergisk mot fisk, så ble det lite fisk da jeg var liten. Plukkfisk hadde vi aldri. Jeg hadde ikke smakt plukkfisk før jeg ble 25, men jeg liker det kjempegodt og lager det jevnlig til mine unger. Stort sett kokt.

Det er liksom potetmos med fisk og purre/løk, ikke hvit saus.

I tillegg lager jeg plukkfiskkaker, blander et par egg i plukkfisken, ruller evt. i griljermel og steker. Serverer med coleslaw eller rødbetslaw, raspede gulrøtter/epler, remulade og god stemning.


#18

Syrinx sa for siden:

Hvitsausvarianten. Det er kjempegodt, spesielt hvis man rester av røkt torsk oppi.


#19

Taien sa for siden:

Mmmm det hørtes utrolig godt ut! Blander du eggene i plukkfisken med hvit saus og det hele? Må du ha veldig tykk hvit saus da, hvis du skal lage kaker av det?


#20

Einhyrningur sa for siden:

Pytt i panne kaller vi det når man bytter ut fisk med kjøtt, foreksempel pølser, karbonader o.l.


#21

Harriet Vane sa for siden:

Bruker ikke hvit saus, jeg lager potetmos med stampede poteter, smør og matfløte. Har i rensett fisk, hakket mykstekt løk eller purre og et par egg til passe og litt fast røre. Den skal kunne rulles til kaker.

Enkel saus til er lettrømme eller majones blandet med sweet chili, forresten.


#22

Einhyrningur sa for siden:

Må det være fiskerester eller kan man bruke rå fisk?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.