Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bursdag på Leos lekeland - har de mat uten melk og gluten?

#1

apan sa for siden:

Storebror skal etterhvert feire bursdag på Leos, og har en kamerat som ikke tåler melk og gluten. Noen andre som har vært borti problemstillingen? Har Leos noe å tilby i slike tilfeller, til denne kameraten?


#2

Carpe Diem sa for siden:

De har noe glutenfritt , og melkefrie pølser. Her i byen kan de endel om allergier og informerer også om at pommesfrites kan inneholde forurensning fra glutenholdige produkter som stekes i samme frityr.
Skal de ha pannekaker, må det nok medbringes. Da varmer de i såfall opp, og serverer den sammmen med de andre :jupp:


#3

millact sa for siden:

Jeg tror man får allergivennlige produkter her i byen i alle fall.


#4

apan sa for siden:

De skal ha pizza. Jeg tenker jo at gutten det gjelder evt må få noe annet da. Det kan hende moren hans foretrekker å sende med noe, men jeg tenkte jeg ville sjekke hva de kunne tilby i alle fall.


#5

Carpe Diem sa for siden:

Hvis pizzaen skal være gluten og melkefri vil jeg regne med at du må sende med. Det er jo ikke bare-bare å lage for uinnvidde.
Jeg ville sendt med barnet mitt en melkefri/glutenfri pizza som betjeningen kunne ha varmet. ;)


#6

apan sa for siden:

Ja, det ender sikkert med at moren gjør det, men jeg vil likevel gjerne sjekke. Hvis det er sånn at han feks kan få gluten- og melkefrie pølser, kan jeg i alle fall tilby det.

Er det lett å lage en gluten- og melkefri sjokoladekake som også de andre liker? Standard sjokoladekake.


#7

Carpe Diem sa for siden:

Har hørt at det finnes en ferdig sjokoladekakemiksblanding uten gluten og melk, men vet ikke hvilken leverandør som har den. Tror den er nevnt i en eller annen tråd her inne...


#8

Tallulah sa for siden:

Toros langpannesjokoladekake er gluten og melkefri om du bruker melkefri margarin eller olje.


#9

apan sa for siden:

Hva slags mel er det i den da? Det hørtes jo veldig lett ut.


#10

Tjorven sa for siden:

Leos lekeland i ditt nabolag takler allergier på strak arm.

Glutenfri pizza og glutenfrie lomper (og pølser). Laktoseintoleranse har jeg ikke testet dem på, men siden gluten var så greit så fikses nok det også.

Kake hadde vi med selv. Toro langpannesjokoladekake. Glasur kan lages på "blått" smør.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg tror det i hovedsak er rismel.


#12

apan sa for siden:

Flott, bra info. Ja, vi skal selvsagt bruke den lokale. Jeg stikker innom og prater med dem i forkant. Blått smør er selvsagt uproblematisk.

Nemlig. Nå er jo den kaka faktisk storebrors favoritt, så da er det ikke mye å lure på.


#13

Tallulah sa for siden:

Du kan ho dobbelsjekke med foreldrene til barnet om den kaka er grei. Det er den vi pleier å servere når det er små glutenallergikere i selskapet.


#14

apan sa for siden:

Ja, jeg kommer til å prate med henne uansett. Jeg kjenner henne godt.


#15

Marit K sa for siden:

Regal sin langpannesjokoladekake er også glutenfri, og veldig god. :jupp:


#16

apan sa for siden:

Og melkefri?



#18

Tjorven sa for siden:

En av de store fordelene med å holde bursdag "eksternt" er jo nettopp at de klarer å ta høyde for allergier og sånt. Vi ga bare beskjed om hvor mange som hadde hvilken allergi og hvor mange som skulle ha halalmat, og så fikset de det. Både hos Leos Lekeland og i fjor da vi holdt kinobursdag.


#19

Acsa sa for siden:

Et godt tips med denne kaka er å bruke jus i stedet for vann, både eplejus og appelsinjus funker fint.


#20

Marit K sa for siden:

Ja jeg bakte da vitterlig denne til selskap for en uke siden, fordi den skulle være uten gluten og melk, og det stod da tydelig på pakken at den var det, så nå ble jeg litt skremt ett øyeblikk. :humre:


#21

Tallulah sa for siden:

Ja, beklager, jeg var litt kjapp i avtrekkeren der. :) Men veldig dumt at de har to produkter som heter det samme, og det ene ikke er merket ytterligere. Det kan jo skape potensielt farlige situasjoner.


#22

Marit K sa for siden:

Sant. Den som er uten melk og gluten er i det minste tydelig merket, så har man først funnet den så er det ingen grunn til å tvile.

Jeg sendte like godt Regal en mail om dette, og ønsket meg at den ene byttet navn, eller at de merket den som ikke var allergivennlig med "inneholder melk og gluten" eller liknende. Det er jo skrekkelig kjedelig om det serveres kaker rundtom som ikke er allergivennlige, fordi en produsent har to prodkter med samme navn, men forskjellig innhold.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.