Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan noen lære meg om kikerter?

#1

Nenne sa for siden:

Det er en matvare som stadig dukker opp nå synes jeg. Hvordan brukes de best, altså til hva slags mat? Finnes de i flere utgaver? Tørkede som må bløtlegges for eksempel?


#2

Tallulah sa for siden:

Du får dem tørket og hermetisert. Jeg syns de er gode i salater, i nordafrikanske retter og indiske retter. Du kan også lage hummus av det.


#3

Joika sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe hermetiske og lage hummus. Det er nydelig. Spiser det som tilbehør til kjøttretter og som pålegg. Smaker supergodt på fersk loff, flatbrød og sikkert masse annet og.

www.klikk.no/mat/spise/article694548.ece


#4

Fakse sa for siden:

De finnes tørkede som bløtlegges og kokes, eller i ferdigkokt hermetisk utgave. Klassisk kikert-mat er hummus, en nydelig dipp laget av mosede kikerter. Ellers brukes det som du sier til mye, jeg forbinder det typisk med indisk og marokkansk mat, men du finner dem egentlig over alt.


#5

nokon sa for siden:

Eg bruker det som erstatning for kjøtt i diverse vegetarrettar og i salater. Veldig godt.



#7

Blå sa for siden:

Stemmer i med Niobe, de kikertkarbonadene er kjempegode.

Jeg bruker ferdigkokte kikerter som tilbehør til kjøtt, blander med oppskåret tomat og masse persille.


#8

nokon sa for siden:

Ein enkel og grei lunsj eg ofte spis er ein halv boks kikerter, ein boks tunfisk og ei spiseskei rømme. Veldig godt og mettande.


#9

mkj sa for siden:

Jeg lager en slags lunken salat som blir godt mottatt:

Chorizopølse, løk og hvitløk freses i panne til det får litt farge.

Blandes med en boks kikerter (skyldes først) og bakt paprika i biter (kan også være fra boks). Kan også lages litt på forhånd og serveres kald.


#10

m^2 sa for siden:

:jupp: kjempegodt! Hiv på litt urter og det er himmelsk og sunt.


#11

tiddelibom sa for siden:

Jeg bruker det i "linsesuppe", dvs. jeg bruker kikerter istedet for linser.


#12

Michelle sa for siden:

Smaker veldig godt i lammegryten jeg lager. Bruker også kikerter/brune bønner når jeg lager ørret eller laks i form. Også godt i salater.


#13

Joika sa for siden:

Åh.... nå ble jeg sulten!


#14

Nip sa for siden:

Hummus og falafler har jeg brukt det til stort sett - synes det er veldig godt :)



#16

Joika sa for siden:

:fnise:


#17

Nenne sa for siden:

Tusen takk for svar med oppskrifter og lenker og alt med seg. Her er det bare å prøve noe nytt skjønner jeg. :)

Ny kikkert kan for øvrig også være kjekt å ha. ;)


#18

Filifjonka sa for siden:

Kikerter er veldig godt. Også greit i gryteretter, passer til mye forskjellig.


#19

Teofelia sa for siden:

Jeg var også på vei inn i tråden for å informere om at det første Nenne måtte vite om kikkerter, var hvordan man stavet ordet. :knegg:

#20

Syrinx sa for siden:

Jeg lager en lun kikertsalat som tilbehør til lam. Er kikerter, tapenade, purre og aspargesbønner i den.



#22

Nenne sa for siden:

Bruker dere ofte kikkerter i matlagingen, damer?


#23

Teofelia sa for siden:

Jeg legger sjelden merke til hvilke underforum en tråd ligger i. De dukker opp på rekke i "Uleste meldinger", alle som én. :)


#24

Nooria sa for siden:

Vi bruker det ganske mye, men for oss er det et relativt nytt fenomen. Vi spiser det mye i salat. I tillegg lager min kjære ofte den nordafrikanske suppen Harira som det er kikerter i.


#25

Filifjonka sa for siden:

Jeg lager kikertkarbonadene til middag i dag, har ikke stekt dem ennå men de virker veldig lovende.


#26

Enhjørning sa for siden:

Jeg kan i hverfall bidra med at når falafeloppskriften sier 2 bokser (ca 500 g) kikerter, så er det altså hermetiske, ferdig kokte det dreier seg om. 500 g tørkede kikerter tar veldig lang tid å bløtlegge. Og det blir veldig, veldig mye falafeldeig. :flau:


#27

Toffskij sa for siden:

Jeg er veldig glad i kikerter. Jeg har en nordafrikanskinspirert standardgryterett med kikerter, tomater, løk, paprika, squash, rosiner og masse spisskum, den passer fint til couscous. Og her om dagen lagde jeg en god gryterett med en base av stekt løk og chorizo, kokt sammen med kikerter, boksetomater og masse paprika. Dessuten bytter jeg ofte ut bønner med kikerter i diverse retter, for eksempel i minestronesuppe.

Jeg gidder aldri å koke selv, boks er bra nok for meg.


#28

Nenne sa for siden:

Tusen takk for fine tips. :blomster:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Kult at dere liker kikertkakene mine. :D Altfor lenge siden de er blitt laget her nå.
Her i huset bruker vi enorme mengder kikerter, det er noe av det beste vi vet. Minsten er ikke så glad i det, men vi andre tre er helt frelste. Lager mye hummus, men også burgere, snacks (krydrede, ovnsbakte kikerter er det beste som finnes), i salater, som middagstilbehør og diverse.

Tips: Go Green og Coop sine (og sikkert flere) kikerter er små og harde, ikke noe gode i det hele tatt. Ørk. GG er jo økologiske, men det hjelper ikke når kvaliteten er crap.
De beste jeg har funnet til nå, er SW sine og Rema 1000 sine. Begge boksene har digre, myke kikerter av en helt suveren kvalitet. SW koster jo endel, mens Rema sine koster 5-6 kroner boksen, og det overrasket meg STORT da jeg prøvde dem og fant ut at de er like gode som SW sine! De er så gode at jeg kan spise dem rett fra boksen omtrent (men skyller dem selvsagt først da). Jeg får aldri mine hjemmekokte like myke og gode som de boksene her altså. Vi hamstrer store mengder kikertbokser hver gang vi er på Rema. Det og kokosmelk av samme merke, den er helt fantastisk. Krem tvers gjennom.


#30

iben sa for siden:

Hummus er fantastisk på dansk rugbrød!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.