Minstejenta maser om spagetti hele tiden. Jeg har noen få retter jeg varierer mellom, men blir jo litt lei i lengden. Så hvordan serverer dere spagetti?
Her blir det enten den vanlige med kjøttdeig og tomatsaus. Prøver å putte f.eks. revet gulrot i for å gjøre det litt sunnere.
Ellers har jeg en veldig usunn en der jeg blander kokt spagetti med tomatsaus i langpannen, strør ost oppå og så har jeg bacon og pølsebiter på toppen. Inn i ovnen i 20-25 minutter.
Carbonara har vi som lørdagsmiddag av og til og jeg er glad i spagetti med scampi, hvitløk og chili. Men ungene er ikke så glad i chili da, så den blir voksenmat etter at ungene har lagt seg.
For tida er det sørgelig mye Dolmio-glass. :sparke: Ellers lager vi tomatsaus fra bunnen også, gjerne med mye chili og stekt chorizo. Jamie Olivers variant av Pasta Carbonara har vi kanskje en gang i måneden, den er det squash i. Vanlig, kjedelig, bruna kjøttdeig med saus blir det vel som oftest. Vi er lite spenstige når det gjelder skalldyr, jeg innbiller meg at jeg ikke liker det, ellers skulle jeg nok prøvd meg på det, som variasjon. :knegg: Lasagne forekommer også hyppig.
Vi må nok prøve noe nytt, jeg følger med og håper det dukker opp tips!
Oftest med kjøttsaus som består av karbonadeig, løk, hvitløk, hermetiske tomater, tomatpure, spinat, krydder og fløte. Sausen kokes så lenge som mulig og i hverdagen setter jeg på kokevannet til pastaen idet kjøttsausen er helt ferdig blandet.
Av og til blander jeg sausen med makaroni og gratinerer med ost i en ildfast form.
Lager som regel saus av:
Karbonadedeig
Løk
Hvitløk
En raspet gulrot
En boks knuste tomater
Tomatpure
Krydder
Av og til paprika
Litt nelk/Matfløte/fløte, det jeg måtte ha.
Steker svinefilet og koker pasta. Lager en saus av kremost (bruker ofte den med pepper, med de andre smakene er også gode) og fløte og tilsetter salt til passe smak.
Spaghetti, speilegg og bacon! Alle her elsker det! Speilegget skal være med rennende plomme om jeg får velge, da blander jeg det skikkelig inn i spaghettien. Og baconet skal være sprøstekt! :nam:
Carbonara, kjøttdeig og tomatsaus, eller rett og slett stekte grillpølser til. Med ketchup :knegg:
Ellers bruker vi ofte spagetti til stekte fiskekaker, sammen med grønnsaker, potet og smeltet smør. Det elsker ungene.
Karbonader i terninger sprøstekes og krydres etter ønske, ha en god klatt smør i panna og vend kokt pasta inn i blandingen. Ikke sunt, men ganske så godt med ketsjup på.
Steker kyllingfilet i terninger, lager ratatouille av paprika, løk, squash og hakkede tomater (gjerne tilsatt smak). Krydrer godt med peppermix, chilipulver og italiensk kryddermix og blander kyllingen inn i ratatouillen.
Serverer med spaghetti.
Vi lager "barnelasagne" innimellom. Kok spaghetti, stek og krydre kjøttdeig og tilsett en boks tomatpure (eller ketchup) og fløte til passe tykk saus. Legg spaghettien og sausen lagvis i en form, ha ost på toppen og gratiner i ovnen.
Pleier også å lage en kjempegod rett med kokt spagetti, kyllingfilet i biter stekt på panna med masse hvitløk, og hvitløksolje. Serveres med en enkel salat og godt brød.
Den beste pastasausen jeg lager består av omtrent dette: Brun oksekjøtt i store biter, surr løk, selleri, gulrot og hvitløk. Ha i masse timian og rosmarin. Hell over et par dl rødvin og la det koke litt inn. Hell over boksetomater. Kok til kjøttet er så mørt at du kan mose det totalt med en gaffel. Tilbake i gryta med kjøttet. Salt, pepper, sukker. Server med spaghetti og en haug med parmesan.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.