Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Hva slags koketopp har du?

Hva slags koketopp har du?

  • Induksjonstopp
    109 stemmer
  • Keramisk topp
    70 stemmer
  • "Gammeldags" med plater
    14 stemmer
  • Gasstopp
    2 stemmer
  • Vedfyrt komfyr
    0 stemmer
  • En kombivariant, spesifiser i tråden
    3 stemmer
  • Har ikke koketopp
    1 stemmer
#1

Mirasol sa for siden:

Jepp, hva er vanligst i det FP'ske hjem?


#2

Nessie sa for siden:

Induksjon. :jupp: Fra IKEA (det skjer ikke neste gang :niks: ).

Hadde keramisk topp i vårt forrige hus, som ble bygd i 2005, og jeg må si at jeg liker induksjon bedre. :nikker:


#3

Toffskij sa for siden:

Keramisk topp. Når den ryker, skal vi ha induksjon, men jeg gidder ikke bytte bare fordi (les: vil heller bruke pengene mine på noe annet).


#4

Adrienne sa for siden:

Induksjon hjemme, keramisk på hytta.


#5

Niobe sa for siden:

Induksjon, 80 cm bred. Går ikke tilbake til noe annet nå.


#6

Filifjonka sa for siden:

Induksjon. Har hatt keramisk topp før, og det er virkelig to helt, helt forskjellige ting både når det gjelder funksjon og rengjøring.


#7

Sol sa for siden:

Keramisk topp, fra IKEA. Den var her da leiligheten ble kjøpt og jeg drømmer om at den skal dø. Jeg ønsker meg en induksjonstopp som den jeg hadde før!



#9

Snuppa sa for siden:

Jeg har en gammeldags en med plater. Den er ikke så god. Fulgte med på lasset da vi tok over huset. Hadde en fin, ny med keramisk topp, men den "fikk" svigers med på kjøpet da de fikk leiligheten vår. Blir ny og fancy når vi snart skal pusse opp kjøkkenet.


#10

Filifjonka sa for siden:

Har du bare en indikasjon hjemme? Blir ikke kokt mye på den? :)


#11

Mirmell sa for siden:

Sonefri induksjonstopp.


#12

Michelle sa for siden:

Samme her. Fikk ny nå i høst og er kjempefornøyd.


#13

Rabbit sa for siden:

Jeg har hatt keramisk i alle år og valgte det igjen da jeg kjøpte ny ifjor,av den enkle grunn at jeg ikke hadde råd til å bytte ut alt av kjeler og panner.


#14

Floksa sa for siden:

Induksjon :hjerter:
Har gass på setra og det er også fint.


#15

rine sa for siden:

Induksjon.


#16

Robyn sa for siden:

Keramisk. Venter og venter på at den skal ta kvelden, men Siemens er visst kvalitet. :sukk:
Neste blir induksjon.


#17

Mjau sa for siden:

To soner med gass og to soner med keramisk.
Ønsker å bytte ut de keramiske med induksjon, da de er over ti år gamle og jeg liker induksjon bedre.
Elsker gassen da, og bruker den mest.


#18

Lizzie sa for siden:

Induksjon. Går aldri tilbake!


#19

Tallulah sa for siden:

Samme her. I tillegg syns jeg det er max miljøuvennlig å skulle bytte ut en fullt fungerende komfyr bare fordi.


#20

LilleT sa for siden:

Har hatt induksjonstopp i drøyt to år. Er strålende fornøyd! Det går kjappere å lage mat, og den er lett å holde ren.


#21

Fakse sa for siden:

Keramisk, blir induksjon når vi pusser opp kjøkkenet.


#22

Heddamor sa for siden:

Keramisk i 4 uker til, får nytt kjøkken og induksjon etter påske.


#23

emin sa for siden:

Induksjon :nemlig:


#24

Adrienne sa for siden:

:mumle: Pokkers autokorrekt.


#25

Toffskij sa for siden:

Jeg har lagd mat på Adriennes indikasjon. :kry:


#26

Hyacinth sa for siden:

Og hva synes du? :D


#27

Dixie Diner sa for siden:

Induksjon. Det er et mareritt å lage mat på vanlige koketopper nå (feks hos min mor eller svigers), det tar jo tre år før det koker!


#28

Toffskij sa for siden:

Det var ganske vanskelig. :nemlig:


#29

Hyacinth sa for siden:

Hehe. Neida, det er egentlig kjempeenkelt.


#30

Neket sa for siden:

Keramisk. El-anlegget tåler ikke induksjon. Eller det kommer vel litt an på hvem man spør, men jeg tok ikke sjansen.


#31

ingling sa for siden:

Vi har keramisk.


#32

Filifjonka sa for siden:

En ting som er mye lettere med induksjon er jo at temperaturen kan reguleres så fort opp og ned. Ingenting blir svidd.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er fantastisk. Det irriterte meg sånn på den gamle platetoppen, det at varmen hang sånn igjen. Gikk jo ikke an å koke noe opp og så la det småkoke, måtte jo sette hele gryta over på en annen plate og la det koke på middels varme der. Nå kan jeg bare skru varmen opp og ned som jeg vil og maten reagerer med én gang. Uhyre praktisk. Induksjon for livet. :hjerter:



#35

Chanett sa for siden:

Har ikke koketopp. Har gasskomfyr. 90 cm. sær


#36

oslo78 sa for siden:

Induksjon fra Whirlpool tror jeg (stod her da vi flyttet inn). Veldig godt fornøyd.


#37

Acsa sa for siden:

Keramisk, nok en gjerrig miljøvennlig person som venter på at ovnen skal dø melder seg! Jeg lager tidvis mat på andre induksjonsovner og er ikke fascinert, men det har vært problemer med den ene plata på koketoppen min i åtte år, derfor ønsker jeg meg ny. Jeg hadde gass i hippieland, og jeg kan gjerne ha ett gassbluss, men jeg ønsker meg ikke bare gass.


#38

løve70 sa for siden:

Vi har induksjonstopp med 4 plater, samt et gass wokbluss i tillegg.


#39

Novla sa for siden:

Induksjon. Men jeg synes i grunnen det er litt oppskrytt, synes ikke ting koker noe særlig fortere. Mulig det er kvalitetsforskjell mellom typer/merker, men vår er Miele, og det skal vel være bra? :confused: Den fulgte med huset og var helt ny, så jeg har ikke gjort noen grundig research på feltet selv, da.


#40

ingling sa for siden:

Hm, jeg har ingen problemer med å regulere temperaturen på vår keramiske, altså. :gruble: Jeg kunne også tenkt meg et gassbluss, vi får se når den vi har nå er moden for utskiftning. Det blir lenge til, for den er helt ny.


#41

Adrienne sa for siden:

Men resultatet ble fantastisk, så jeg anbefaler indikasjonsplate til alle. :nemlig: Eventuelt importere Toffskij til å lage mat, det er mulig det var kokken og ikke kokeplaten som gjorde resultatet perfekt.


#42

Callisto sa for siden:

Induksjon. :hjerter:



#44

isola sa for siden:

Keramisk. De vi kjøpte leiligheten av spurte om vi ville overta komfyren, og siden vi ellers hadde måttet kjøpe ny takket vi ja. Vi hadde nok av annet å bruke penger på, og den virker, så why not liksom.. Den blir neppe med oss videre da, når vi en gang flytter herfra.


#45

Stellebord sa for siden:

Oi, nå var jeg for rask. Jeg svarte induksjon, men vi har jo flyttet fra induksjonstoppen vår. Nå har vi keramisk topp i påvente av nytt kjøkken.


#46

Observatøren sa for siden:

Keramisk, 10 år gammel. Funker som en klokke enda.


#47

Bille sa for siden:

Induksjon. Love it.


#48

tjolahopp sa for siden:

Vi skiftet til induksjon da komfyren gikk i stykker for et par år siden.


#49

Pøblis sa for siden:

Induksjon hjemme, keramisk på hytta. Er fornøyd med begge.


#50

Filifjonka sa for siden:

Ja, bare for å understreke at jeg ikke er miljøuvennlig, sløsete og slaskete så flyttet jeg fra et hus med innebygd keramisk koketopp som skulle fortsette å være i det huset, før jeg kjøpte induskjonstopp. Altså.


#51

Syrinx sa for siden:

Byttet kjøkken i fjor og da ble det selvsagt induksjon. Stor forskjell fra keramisk.


#52

Gaia sa for siden:

Induksjon. :hjerter: Men kjeramisk på hytta, og som den miljøslasken jeg er drømmer jeg om å bytte den ut.


#53

Hyacinth sa for siden:

Nei, men det er ikke det samme. Når du skrur ned en vanlig plate, vil du ha restvarme. Når du skrur ned en induksjonsplate, blir platen kald straks.


#54

Tallulah sa for siden:

Det var ikke sånn ment altså. Den neste komfyren vår blir garantert induksjon, men siden den vi har virker er det jo ingen grunn til å bytte ennå. Vi pusset opp i 2004 og fant ingen frittstående induksjonskomfyrer, og bare ekstremt dyre topper, så da var det ganske uaktuelt. Prisene droppet ganske fort etterpå, men da hadde vi allerede kjøpt.

Jeg nevnte det nok på grunn av kommentaren i den andre tråden om ikke "alle" hadde induksjon nå. Det er jo et relativt nytt produkt, og har man et kjøkken som er eldre enn ti år, har man mest sannsynlig ikke induksjon. Og selv om det virker sånn har ikke hele Norge pusset opp kjøkkenet de siste åra.


#55

Carrera sa for siden:

Har keramisk. Når den en gang tar kvelden, så blir det induksjon.


#56

Isa sa for siden:

Induksjon. Kjøpte dette da vi fikk nytt kjøkken i fjor. Før dette hadde vi sånn god gammeldags komfyr, så vi er veldig fornøyde.


#57

Filifjonka sa for siden:

Det var rart, vi kjøpte huset her og installerte nytt kjøkken i 2003. Jeg hadde ikke inntrykk av at induksjon var sånn helt flunka nytt da.


#58

Katta sa for siden:

60 cm siemens induksjonstopp. Har bestilt 80 cm til nytt hus. Også siemens, er fornøyd med den.


#59

Hyacinth sa for siden:

Jeg trodde heller ikke det var sånn flunka nytt, og det var ikke meningen å insinuere noe i den andre tråden og jeg vet at ikke hslve Norge har induksjon og sånt, så beklager veldig, men jeg mente det ikke bokstavelig, og det trodde jeg dere skjønte.


#60

Filifjonka sa for siden:

Jeg er så miljøvennlig at jeg aldri har kjøpt en eneste vannkoker eller mikrobølgeovn. :)


#61

Polyanna sa for siden:

Vi gikk for induksjon da vi pusset opp denne gamle rønna i 2004, litt påvirket av forum, tror jeg.

Noen nevnte gass i den andre tråden, men jeg har aldri sett noen fordeler med gass foran induksjon, egentlig? Bortsett fra at det ser kult ut, da.


#62

Polyanna sa for siden:

:dakars:

Det går nok fint, det er forhåpentligvis ikke altfor mange som følte seg underlegne. :humre:


#63

Hyacinth sa for siden:

Får håpe det. :svett:


#64

Filifjonka sa for siden:

Gasskomfyr er ikke noe gøy å vaske. Induksjon er VELDIG lett å vaske.


#65

Tallulah sa for siden:

Det var nok et noen få år gammelt, men det fantes omtrent bare topper, ikke hele komfyrer, og det var temmelig dyrt. Skiftet kom som sagt rett etterpå.


#66

millact sa for siden:

Keramisk. Den er akkurat 11 år gammel og ryker kanskje snart? Da blir det induksjon.



#68

millact sa for siden:

Det er jeg enig i! Jeg hadde gass og bare gass i Connecticut og likte det ikke! Kan ikke huske hva jeg hadde i de årene jeg bodde i Florida.


#69

Miss Norway sa for siden:

Omvendt her! Ellers likt.


#70

Tallulah sa for siden:

Jupp, og nederst i den står det et sitat fra 2004 hvor de høye prisene er nevnt. Og at snittprisen har falt betraktelig de siste årene. :)



#72

Niobe sa for siden:

Selv om det passet dårlig økonomisk sett, så må jeg innrømme at jeg var litt glad da den elendige, keramiske komfyrtoppen fra Ikea plutselig hadde en sprekk tvers over. :knegg:


#73

Rabbit sa for siden:

Hvorfor er induksjon lettere å vaske enn keramisk? Jeg har jo aldri sett en induksjonskomfyr i bruk,så jeg spør fordi jeg ikke har peil. :knegg:


#74

Niobe sa for siden:

Induksjonstoppen i seg selv blir ikke varm, så om noe koker over eller man søler noe (det skjer ofte her...), så svir det seg ikke fast på overflaten.


#75

Malama sa for siden:

Induksjon, etter at vi kjøpte nytt hus. Den var her.

Den store "plata" forran døde like etter at vi flyttet inn da, så der er bare tre kokesoner, en liten forran og en stor og en liten bak, ikke ideelt, men det funker da...

Hadde keramisk før vi flyttet, og synes vel egentlig ikke at forskjellen er såååååå stor.


#76

veobra sa for siden:

Keramisk topp. Og vannkoker for at det skal gå litt fortere. :knegg:
Jeg skulle ønske den ikke var innebygget, for den trenger å byttes.


#77

Dixie Diner sa for siden:

Min induksjonstopp blir varm. Det står en H på den aktuelle platen når den har vært i bruk, og jeg kan ikke ta på platen uten å brenne meg. Men den blir mye fortere kald enn en keramisk topp, og ting brenner seg ikke særlig fast nei.


#78

gullet sa for siden:

Vi har keramisk platetopp, installert i 1999.

Da vi satt inn nytt kjøkken i -99 var induksjon ganske nytt, og fryktelig dyrt!
Det kostet tre ganger så mye som den vi valgte fra Miele(som heller ikke var billig).


#79

Tallulah sa for siden:

Måten du fremla det på så virket det som du trodde bortimot 90% hadde induksjon, og det er en ganske stor forskjell. :humre: Innlegget ditt var liksom litt "la dem spise kake" til at det fantes mennesker igjen i dette landet med noe så antikt som en vannkoker. :knegg:


#80

Vianne Rocher sa for siden:

Induksjon. Det sto en keramisk sak som var koblet sammen med komfyren fra IKEA her da vi flyttet inn. Den var virkelig elendelig på alle måter, så jeg var ikke akkurat lei meg da den takket for seg etter et par måneder og viste seg å være ureparerbar. Kjøpte da induksjon og ny komfyr med pyrolyse og mange andre fine finesse. Induksjon er veldig praktisk.


#81

Hyacinth sa for siden:

Nei, da må du ha lest meg med vrangbriller, tror jeg. :knegg:


#82

Hyacinth sa for siden:

Pytolyse, ja. Oppskrytt, spør du meg. Virkelig. Sjelden vi bruker den, ovnen må jo ha vært av i 24 timer først. Og det blir ikke gullende rent. Jeg kunne fått det like fint med klut.


#83

Niobe sa for siden:

Pyrolysefunksjonen fungerer veldig bra i vår ovn. Den blir som ny. Sett bort i fra på ovnsdøren, men den er jo uansett lett å vaske.


#84

Katta sa for siden:

Jeg skal aldri ha ovn uten pyrolyse mer.


#85

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er i grunnen døren jeg mener. Den blir ikke som ny. Og jeg får ikke bort alt. Men egrntlig søler vi sjelden i ovnen. Jeg er litt der som jeg skrev i en annen tråd: Tørker man straks, trenger man ikke vaske.


#86

Filifjonka sa for siden:

Jeg oppfattet ikke Hyacinth som "la dem spise kake" i det hele tatt. Heller ikke som at 90% hadde induksjon og at det var sjeldent å ikke ha det.


#87

Nima sa for siden:

Hm, når man leser denne tråden så virker det jo som om "alle" har induksjon... Flere enn jeg trodde. Og at man henger litt etter hvis man ikke har det. Jeg har keramisk, og tror ikke noen av mine venner har induksjon heller. Eller forresten, hvem vet? Jeg har da ikke laget mat hos alle, og ikke tenkt noe over det heller.

Er forresten stekovnen også induksjon, eller bare platetoppen? Grønn...



#89

GinaK sa for siden:

Induksjon, 80cm bred.
Det er supert nå selv om jeg hadde mye svidd mat i begynnelsen..


#90

Callisto sa for siden:

Ikke jeg heller.


#91

Tallulah sa for siden:

Akkurat som Hyachint overdrev en smule når hun sa at hun ble "så nedsablet", så gjorde jeg det samme. Med glimt i øyet. Det regner jeg med at var temmelig åpenbart.


#92

Hyacinth sa for siden:

Jeg prøvde også å være litt morsom. :knegg:


#93

Polyanna sa for siden:

Noen ganger jobber Hyacinths nick mot henne, også. :fnise:


#94

gnuri sa for siden:

Har kjeramisk topp, og liker den godt. Har dog ikke prøvd induksjon.


#95

Tangerine sa for siden:

Induksjon og gass og pyrolyse og vannkoker og :hjerter:


#96

Niobe sa for siden:

Jeg synes pyrolysen er helt uunnværlig nå. Særlig etter ribbestekingen i julen. Det blir aldri noe "tørke straks" når vi lager store middager!


#97

Tallulah sa for siden:

Jeg skjønte det. Ellers hadde jeg nok ikke spøkt med deg. :)


#98

Chanett sa for siden:

Hvilken tråd er Hyachint morsom i? vilikkegåglippavdetnårdetskjer


#99

Polyanna sa for siden:

Middag-på-15-minutter-tråden. :)


#100

Hyacinth sa for siden:

Hehe. Jeg er ikke snobbete, men jeg HAR støv på hjernen. Det innrømmer jeg glatt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.