Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Man tager en laks

#1

Syrin sa for siden:

Og kva gjer ein så? Oppskrifter på middag med laks takk :) (helst filet; er det eg har i handleposen)


#2

My sa for siden:

Man tager en laks og legger filetene i en ildfast form, så tager man soyasaus (tilsvarende ca 1/2 flaske kikkoman, minst) og koker det inn til halvparten (pass på, det koker lett over :sjokk: ). Man tager en solid bit frisk ingefær og hakker fint og legger oppå laksen, så slår man den innkokte soyasausen over. Stekes i ovn på 175 grader i maks 15 min (heller for lite enn for mye stekt). Kjempeenkelt og nyyyydelig! En skikkelig smaksbombe i munnen.

Serveres gjerne med ris eller glutenfri pasta ;)


#3

Syrin sa for siden:

åh! nammenam!! Kikkoman har faktisk gluten i, utrulig nok, men har glutenfri soya, så det går meget bra!

fleire? :vilha:


#4

My sa for siden:

Ja, det trenger selvfølgelig ikke være kikkoman, det var bare for å illustrere mengden. En desiliter eller to.

Tinetoff reklamerer stadig for å marinere laksen i teriyakisaus og steke den i panne, det har jeg prøvd, og det er også godt. Litt samme type smak.
Aner ikke hvordan det forholder seg med gluten i teriyakisaus.


#5

Fibi sa for siden:

Laks+potetbiter+gulrot+løk+smør+salt og pepper legges i alu.foliepakke og stekes på 175 grader en stund. (til potetene er møre og laksen gjennomkokt) Snadder! :D


#6

Filifjonka sa for siden:

Vi skal også ha laksefilet idag. Jeg skal lage den veldig enkel: Brunet i panne med godt krydder, salt og sitron, nye poteter og grønn salat med rømmedressing.


#7

Syrin sa for siden:

Er veldig glad i teriyakisaus, men trur laksen treng litt tid til marinering, og vi vil ha middag med ein gong helst! :) Teriyaki har forresten soyasaus i seg, og nesten all soyasaus har gluten i verkar det som.


#8

Syrin sa for siden:

blei vanskelig å velge her...


#9

Hyacinth sa for siden:

Vi skal også ha laks i dag, marinert sådan.

Jeg har ikke bestemt meg enda, men jeg ender muligens på å pakke de i alu-folie sammen med grønnsaker og steke dem i ovnen.

Jeg kan ikke fordra å steke laks i panne. Det spruter sånn. Nesten som bacon jo. Hva gjør dere for å minske sprutingen?


#10

Pastill sa for siden:

Man putter laksen i alufolie, har spinat, salt, pepper, chillisaus og en klatt med smør på.
Så lager man båtpoteter til og steker i ovnen ved siden ha. Har rømme som tilbehør.


#11

Fara sa for siden:

Enten så ovnsbaker man laksen i folie og med sitronpepper på, eller så steker man den i panna, og serverer med ostesaus og pasta til:nam:


#12

Syrin sa for siden:

Trur du frosen spinat fungerer? Og chili altså? hmm. høyrdes litt godt ut dette...


#13

Pastill sa for siden:

Jeg skal bruke det i dag faktisk. Går fint, men må la spinaten renne skikkelig av seg. Tin den først.
Det blir en litt sterk tomat/chillismak på. Veldig godt. Jeg pleier ha en liten dæsj med hvitløkspulver i og.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.