Jeg har et stort problem og det er at jeg brekker meg av lukten på fisk :( Det er skikkelig ille, og fører dessverre til for lite fisk på menyen i heimen. Er det håp selv for en som egentlig har testet ganske mye, og hvor andre ikke kan forstå at det lukter, men at jeg gjør det?! :sparke: Det er jo uholdbart at jeg går og brekker meg i mitt eget hus, men det er også uholdbart at vi ikke får i oss nok fisk... Vi tar selvsagt tran (dog må jeg ta barnevariant for ikke å gulpe fiskesmak hele dagen :sparke: ).
Selv foliebakt fisk lukter, men kanskje det er mulig å marinere den/sette den inn med noe som gjør at den lukter mindre?
Er det fisketyper som lukter mindre? Må legge til at det må være filet uten ben.
Vi har steamer, og den har jeg ikke turt å teste ut ennå. Er også redd for at det skal sette smak i plasten. Ja, det er på det nivået... :sukk:
Jeg vet ikke om det er fisk som lukter mindre enn annen fisk, men jo ferskere den er jo mindre lukter den. Og fisk må ha en del salt for å bli god, i hvert fall om man ikke har den i noen slags gryte.
Marinert laks i chillisaus fikk meg til å like laks en gang i tiden. Fiskelukt og smak blir kraftig redusert. Jeg syntes rett og slett ikke fet fisk er sånn kjempegodt om det smaker for mye fisk...
Kjøp hvertfall fersk fisk fra god fiskedisk. Det lukter mindre enn tint frossenfisk. Laks i carbonarasaus er det som smaker og lukter minst fisk, synes jeg.
Jeg prøvde dette i Oslo, men til og med de dmest ekslusive fiskebutikkene solgte fisk som var flere dager gammel. Trålerfrossen fisk er ofte den "ferskeste" man kan få kjøpt, og lukter svært lite i forhold til det fiskebutikkene kaller fersk.
Jeg synes forresten sei setter mer lukt i huset enn annen fisk. Den har jeg rett og slett sluttet å kjøpe. Både frossen og fersk. Det er selvsagt mulig at jeg har vært spesielt uheldig med seien jeg har kjøpt. :vetikke: