Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frivillig arbeid

#1

Fluke sa for siden:

Gjør dere noe frivillig arbeid?

Hvorfor/hvorfor ikke?


#2

Milfrid sa for siden:

Jeg jobber frivillig. Fordi det jeg jobber med interesserer meg, og fordi jeg føler jeg har tid, oveskudd og noe å bidra med :ja: .


#3

Tuneland sa for siden:

Ja, jeg er bla dirigent i et kor på frivillig basis (altså, ingen inntekt på det.)

Hvorfor? Ellers hadde det ikke blitt familiekor her. Uten frivillig arbeid stopper Norge. Eller no' sånt.:nemlig:


#4

Maverick sa for siden:

Nei. Burde gjort det. Kan jeg bruke tidsklemme-unnskyldningen? Jeg lover meg selv at jeg skal bli en flink og nyttig samfunnsborger når bare barna blir litt større.


#5

Alfa sa for siden:

Eg er ganske einig med mi namnesøster her. Det nyttar lite å bidra med mykje frivillig arbeid om det går ut over eigne ungar. Men når eg får tid og overskudd kan det nok verte aktuelt.


#6

Ru sa for siden:

Ikke for øyeblikket. Nå får jeg jo betalt for å gjøre den jobben jeg tidligere gjorde gratis. :D


#7

allium sa for siden:

Ikke for øyeblikket. Det er vanskelig nok å få barnevakt til de gangene jeg må ut på noe, som foreldremøter.

Men når vesla blir eldre, og kan være alene hjemme, har jeg planer om å melde meg som speiderleder.


#8

Tuneland sa for siden:

Det er en av de positive sidene ved mitt frivillig arbeid som dirigent. Det er et familiekor, ergo er barna med meg og vi gjør noe morsomt sammen som familie - og sammen med andre.


#9

Alfa sa for siden:

Så du er eit typisk døme på at frivillig arbeid lønner seg i lengda :knegg:


#10

Ru sa for siden:

:tøff:


#11

Vimsen sa for siden:

Ja jeg driver aerobic (og litt annen idrett) med 80 barn. Fra 3-6 ÅR.

Hvorfor? Fordi det gir meg utrolig mye.


#12

Vimsen sa for siden:

Man tar selvsagt ungene med.


#13

Teofelia sa for siden:

Ja, jeg har alltid gjort masse frivillig arbeid. Akkurat nå sitter jeg i styret i en organisasjon jeg tilhører, samt at jeg er revisor for en annen organisasjon.


#14

Maverick sa for siden:

Noen forslag til frivillig arbeid jeg kan ta med en ettåring og en fireåring på? Som ikke er belastende for ryggen? Det hadde vært knall, og hjulpet på min dårlige samfunnssamvittighet.


#15

Vimsen sa for siden:

Allidrett.


#16

Vimsen sa for siden:

KOr og lek i kirken.


#17

Maverick sa for siden:

Jøss. Finnes det fortsatt? Kan det være i regi av det lokale idrettslaget, mon tro? Og kan så små som ettåringer være med?


#18

Maverick sa for siden:

Kanskje ikke helt tingen for meg, men sikkert flott for mange andre med barn på min alder.


#19

Fluke sa for siden:

Svare selv:
Jeg har alltid drevet med frivillig arbeid. Det har alltid vært noe jeg har likt veldig godt, og jeg har sånn sett aldri tenkt over at jeg bruker fritiden min på dette. Jeg føler ikke at jeg bidrar til samfunnet, men at jeg gjør noe som jeg liker.


#20

Nabbe sa for siden:

Joda, jeg gjør det. Driver med innvandringspolitikk og spesielt med henblikk på kvinner. Er med på å arrangere infomøter for både nordmenn om innvandrere, og andre veien, turer, fester og lignende.


#21

Pastill sa for siden:

Har meldt meg hos dyrebeskyttelsen men ikke hørt noe. Så da er de vel ikke så interesserte.... på tross av at de annonserer etter folk. :himle:


#22

Chanett sa for siden:

Ja, det gjør jeg.


#23

Chanett sa for siden:

Finnes fortsatt? Her i byen startet den først allidrettgruppa opp for et par år siden.


#24

Sitron sa for siden:

Nope, jeg driver ikke med noenting. Kan ikke begripe hva det skulle være.


#25

Nenne sa for siden:

Akkurat nå er SU og FAU på skolen og i barnehagen som opptar meg, men jeg vet ikke om det teller med? Annet har jeg ikke overskudd til nå.


#26

Tinka sa for siden:

Her er det FAU på skolen, styret på Kulturhuset i bygden, teatergruppe for barn.


#27

Che sa for siden:

Jeg er med i brukerutvalget i barnehagen om det teller. Og i borettslagsstyret. Ellers har jeg vært innom Barn og unges kontakttelefon i noen år. Det var kjempeinteressant og man skal ikke se bort ifra at jeg gjør det igjen. LIker godt prinsippet med frivillig arbeid.


#28

Maverick sa for siden:

Ah. Jeg husker allidrett som et mer sporty alternatvi til leikarringen da jeg gikk på barneskolen, men tror den "døde" ut da alle skulle spille fotball eller håndball i stedetfor stikkball eller å gå på bom.


#29

Chanett sa for siden:

Ikke alle kan brukes til noe. Du er nok en av dem.


#30

Sitron sa for siden:

Noen er ikke verdige å stille opp for. Du er nok en av dem.


#31

Chanett sa for siden:

Jeg klarer meg fint selv, jeg.


#32

Garbella sa for siden:

Jeg er med i FAU i barnehagen. Tidligere har jeg vært klassekontakt på skolen.


#33

cilen sa for siden:

Å ja.. mannen gjør PLENTY!


#34

Hermine sa for siden:

Ingen av oss driver med noe fast, frivillig arbeid, men vi stiller opp på alskens dugnader i regi av barnas fritidsaktiviteter. Jeg er også varamedlem i styret for skolekorpset.
Føler ikke at jeg har lyst eller overskudd til noe mer.


#35

Rug sa for siden:

Jepp, en del forskjellig. Akkurat nå går det mest i musikk, blant annet et kor med stadig flere medlemmer, pluss noe styrevirksomhet i ulike sammenhenger. Jeg tror vi kan kalles en aktiv familie men det er langt i fra så travelt som da vi ikke hadde barn.

Gjør det mest fordi det er moro, det er helt utrolig hvor mye en selv får igjen når det er noe en trives med. Får en helt spesiell kontakt med en gjeng som er midt mellom barn og ungdommer, og det er helt sikkert at vi som ledere betyr noe positivt for dem.


#36

IOA sa for siden:

Jeg er leder i SU i barnehagen, det er det nærmeste jeg kommer. Og siden det har vært fryktelig mye tull og rot i barnehagen nå i vår har det faktisk tatt ganske mye tid og energi.

Jeg studerer 100%, og prioriterer lønnet arbeid siden studielånet ikke gir meg nok inntekt. Men når Snuppa begynner i korps, da skal jeg være sånn korpstante som kopierer noter og går bakerst i 17. mai-toget og spiller stortromme i akutte tilfeller. Det gleder jeg meg til!


#37

Lykken sa for siden:

Jeg har ikke tid. Det ville i såfall gått utover barn, mann, hus og jobb.
I noen energiske og idealistiske perioder har jeg vært inne på tanken på å melde meg som frivillig til leksehjelp eller dyrebeskyttelsen/FOGD-gården, men har ganske fort innsett min energi-og tidsbegrensning. Når jeg får spesielt vondt av mishandlede/utsultede/krigsrammede/vanskeligstilte barn i utlandet får jeg veldig lyst til å gjøre noe, men jeg er nok ikke typen eller har erfaringen/utdannelsen til å gjøre nytte for meg der ute. Det hadde jo også gått ut på det samme som nevnt over, barna og mann ville blitt satt på siden.


#38

Harriet Vane sa for siden:

Ja, så heldig er jeg også! Jge har alltid drevet med organisasjonsarbeid og til og med jobbet 50-60% stilling på hotell for å finasiere en frivillig, men krevende organisasjonsjobb. Jeg jobber for tiden mye med å organisere og motivere frivillige og synes det er utfordrende og moro å jobbe i skjæringspunktet mellom frivillig og profesjonelt arbeid. Det er givende og morsomt å jobbe for ting man tror på, det er jo gjerne en premie i seg selv.


#39

Harriet Vane sa for siden:

Heldigvis finnes det andre måter å gjøre dette på enn å skulle slippe det man har i hendene og reise til et feltsykehus, da. Du kan bidra med en sum, du kan stille opp som bøssebærer på aksjoner eller stå på stand en dag innimellom. Det er masse som kan gjøres, selv om man ikek har tid hver dag og hele tiden. Alle monner drar.


#40

Lykken sa for siden:

Ja, jeg bidrar jo til forskjellige organisasjoner, dog litt spredt og ikke hele tiden. Men du kjenner sikkert denne følelsen av å ville hente hjem alle de lidende barna, men innser at det er millioner av dem der ute i alle mulige land.
Og selvfølgelig, Norge er langt ifra fritatt fra sånt.
Jeg håper at tiden og lysten strekker seg lengre når barna er større, leksehjelp og sommerferie-frivillig som jobben sponser er gode tiltak.


#41

Harriet Vane sa for siden:

Ikke bare hente dem, men ønske å reise i tid og hjelpe dem den gangen de trengte det. På 50-tallet og sånn.

Jeg tror fremdeles på at alle monner drar. Gi litt her og der, stemme på partier som er opptatt av barns rettigheter og bistand osv, melde seg inn i organisasjoner som støtter det man selv støtter. det hjelper det også.


#42

Møøse sa for siden:

Er ammehjelper. Teller det? Det er ikke så mye arbeid, da. Jeg gjør det fordi jeg ikke gjør NOE for å hjelpe NOEN andre i ego-jobben min, men så er jeg egentlig veldig omsorgsfull, bobler over av hjelpetrang. Så det er egentlig rent egoistisk dette også... For å føle meg bedre selv. Håper noen andre føler seg bedre også da :flau:


#43

Mei sa for siden:

Jeg jobbet mye frivilllig før. Deltok på Kirkens bymisjons arrangementer i høytidene, jobbet på natthjem for kvinner i prostitusjonsmiljøet og reiste et halvår for å jobbe med gatebarn i Sør Afrika.

Etter at jeg fikk full jobb og egen familie strekker ikke tid og energi til lenger. Jeg håper imidlertid jeg kan jobbe mer frivillig om noen år.

Når jeg tenker etter er det jo en del jobb med Flaskeposten, også er jeg med i FAU i barnehagen. Det teller kanskje? :)


#44

Jessica sa for siden:

Har vært med som speiderleder i noen år. Måtte ta pause i fjor høst. Sitter i FAU. Går Natteravn en gang i blant. Har hjulpet litt til på en ungdomsklubb i vinter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.