Toffskij sa for siden:
På oppfordring fra middagstråden – til to voksne som er veldig glad i risotto, ett barn som er middels begeistret, og ett barn som HATER det. :knegg:
1 finsnittet purre
2 fedd hakket hvitløk
1,5 ss smør
1 pk grovhakket ruccola
300 g arborioris
ca 1,2 l kokende kyllingkraft (pass på at den ikke blir for salt)
1 finhakket tomat
75 g god spekeskinke, ikke altfor salt (parma og serrano er fint), strimlet
50 g revet parmesan
1 ss mascarpone
Surr purre og hvitløk mykt i 1 ss smør på moderat varme. Ha i risen og mesteparten av ruccolaen og la det surre med en liten stund. Så sper du med kokende kraft, øse for øse. La det koke nesten helt inn mellom hver øse, og rør kontinuerlig. Det varierer hvor mye væske man trenger, fortsett å spe til risen er klar, den skal være litt al dente. Rør inn en halv ss smør, tomat, skinke, parmesan, mascarpone og resten av ruccolaen, smak til med salt (ikke sikkert det trengs) og pepper (veldig kledelig) og server med en gang.