Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Babymatinspirasjon - hva spiser de som er under ett år?

#1

Marit K sa for siden:

Minstegullet, som snart er 9 mnd, er godt i gang med å spise fast føde, og får ikke lengre flaske som måltid på dagen.
Frokost og kvelds er som regel grøt. Så er det ett måltid med brødskive, og da spiser han foreløpig brunost, prim, leverpostei, skinkeost, eller syltetøy. Så smaker han på vår middagsmat, men det blir gjerne biter med grønnsaker - kokte eller rå, og småbiter med kjøtt, fisk, ris, og pasta.
Jeg føler det blir mye søtmat, og veldig mye grøt og brød, men jeg føler meg litt fortapt i forhold til hva jeg kan gi han å spise. Han vil ikke ha most mat, og vil helst spise selv, så det må være noe som kan serveres i biter.

Hva spiser andre småtasser?


#2

Einhyrningur sa for siden:

Jeg spiste lavkarbo når minsten var så liten, så han spiste mye avokado, stekte grønnsaker, egg, bacon, matmuffins (laget på mandelmel) i tillegg til brød, frukt, grøt, fisk, kjøtt og det "vanlige".


#3

Filifjonka sa for siden:

Barn under ett år skal vel ikke ha egg og mandler?


#4

GydaG sa for siden:

Det gikk mest i grønnsaker her i den perioden.
Kuttet og kokte sånn at de var gripevennlige og tyggevennlige, gulrotstaver var favoritten lenge. Kokte de bare et minutt eller to lengre enn de vi andre spiste, så funka det brillefint.
Vår minste har jo melkeproteinallergi, så jeg syns den perioden fra 8-9 mnd og frem til nå (snart 14 mnd) har vært utfordrende. Men hun fikk noen favoritter, feks kokt laks/ørret er noe hun har spist mye av.




#7

Acino sa for siden:

Tja, hva spiste de?
En slager var banan og avokado sammen. Først mosa og deretter bare kutta vi små biter.

Ellers lagde jeg all maten selv til de så middagene ble f.eks:
Kjøttsaus og pasta
Laks, poteter, brokkoli/grønnsaker med provancekrydder
Torsk, poteter, gulerøtter
Egentlig stort sett vanlig mat bare ikke tilsatt salt.

Rundt 10mnd begynte de å få naturelle youghurt også - sammen med korn.

Egg i alle former var de glade i også; omelett, eggerøre, kokt egg, bløtkokt egg.

De fikk vel bare grøt en gang om dagen i den alderen - de ble fort leie av grøt.


#8

Fnissa sa for siden:

Min jente på 10 mnd spiser det vi spiser. Hun syns det er veldig gøy å få maten på tallerken og spise (grapse) selv. :) Jeg moser maten med gaffel. Tar av til henne før jeg salter/krydrer. Godt kokte grønnsaker får hun også i staver og buketter. Det er så deilig nå når jeg kan gi henne middag med melkeprodukter i. Da ble det mye lettere i forhold til middag. Det høres ut som vi kjører ganske like måltider til de små. Nå har jeg begynt å gi henne yoghurt med musli/havregryn også. Det er ett greit mellommåltid. Hun får gjerne banan ved siden av også.


#9

Bokormen sa for siden:

Våre var glade i kokt skinke og ost på brødskive husker jeg. :) Men da brukte vi vel litt smør som "lim".


#10

kokosbolle sa for siden:

Vår spiser mye av det samme som oss. Kylling, laks, pasta, fiskekaker (ja, han får de vanlige som det nok er melk i), ris, grønnsaker, potet. Vi moser bittelitt, men han klarer mer og mer biter. Ellers får han brødskive med leverpostei, kyllingpostei, makrell i tomat, baconost, prim eller fruktmos. Også spiser han banan, eplemos, sviskemos, aprikosmos. Drikker mye vann i løpet av dagen.


#11

Isolde sa for siden:

Her foretrekker lillebror ting i biter og har alltid det. Grønnsaker i passe store biter. Pasta og kjøtt i passe biter. Sånn har han spist siden han var 6mnd. Han har melkeallergi menndet går som oftest helt fint å få deler av det vi har. Har og gitt en del frukt i biter, avokado, halvgrov frokostblanding.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.