Jeg har fått øynene, eller kanskje vi skal si munnen, opp for ost. Tidligere har ost og kjeks-kvelder bestått av camembert, smøreoster og kanskje en brie. Siste uka har jeg smakt både blåmuggost fra Selbu, og castello white, blue og marquis. Den hvite synes jeg var bedre enn Camembert, den blå var mild og god, men marquis luktet for mye tåfis til at smaken ble god.
Hvilke andre oster er det verdt å smake på? Gjerne foreslå faste oster også, jeg liker visst ost som smaker litt.
Det aller, aller beste er å gå i butikker der de har skikkelig peiling på ost (min favoritt er Frogner Special) å få de til å plukke ut noen som er gode nå, men skal man plukke i en vel assortert dagligvarebutikk synes jeg Gryer, St Albray, St Agur og Surpreme er gode oster.
Frogner Special er fantastisk. :hjerter: Vi har hatt stor lykke med å komme inn der, fortelle hva vi skal drikke (ikke bare rødvin eller hvitvin, men hvilken vin), og så få fantastisk god ost som passer perfekt til. Og den tomatmarmeladen de har til ost er kjempegod.
Jg ville ha prøvd oster fra gårdsmeieriene som ligger oppover mot dere jeg. Kanskje noen leverer til butikker nær deg?
Jeg vet det er en eller kanskje flere på Inderøy. Men det er jo også et stykke da.
synes ofte det er mye bedre med brød enn kjeks til.gjerne brød med frukt og nøtter. dadler, fiken og nøtter er generelt godt til ost synes jeg. marmelader av forskjellig slag er godt. maple syrup kan også være godt.
Hehehehe.. Han ene på Frogner Special er rimelig bestemt når det gjelder tilbehør. En gang kjøpte vi en ostebit uten navnemerking som han hentet fram fra innerst i et kjøleskap bak disken som skulle passe perfekt til en vin vi hadde kjøpt til en bedre middag. Da vi spurte hva vi kunne ha til sa han at vi TIL NØD kunne servere en liten baguettebit, men helst bare ha den uten noe som helst.
Vi gikk for å spise den "bar", og var grisefornøyd. Selvsagt. :knegg: