Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bensin vs. diesel

#1

Polyanna sa for siden:

Hva er greia "for tiden". Miljørmessig, kostnadsmessig, teknisk. Er diesel inne eller ute? For nyere biler?


#2

Nenne sa for siden:

Vi kjøpte ny bil i fjor med bensinmotor.


#3

mrc sa for siden:

Diesel er fortsatt rimeligere enn bensin, og det er vel ikke så direkte antydet at man kommer med noen økte avgifter der foreløpig. Dieselbilene bruker fortsatt også mindre - og jeg tror den reelle forskjellen kan være større ofte enn i henhold til EU-typegodkjenningstestene.

Her blir det også et spørsmål om biltype. Noen bilprodusenter henger fortsatt litt bak når det gjelder å komme med mer moderne bensinmotorer, etter at at det har vært høyt utviklingsfokus på dieselmotorer noen år nå. Så blir det også et spørsmål om effekt på motoren og hva det gjør med avgifter - noen har gode bensinmotorer, men med såpass høy effekt at det i Norge kan bli en del ekstra i avgifter.

Miljømessig har det jo vært antydet "dieselforbud" i enkelte byer. Her mener jeg - og for så vidt mange andre - at dette er noe som kommer noe "for tidlig" og vil ramme de med eldre biler, og at man spesielt pga. innføringen av Euro6 står foran en kraftig forbedring med utslippene fra diesel. Samtidig viser det seg at forbrenningen som gjøres i moderne bensinbiler også har gitt økte utslipp på noen områder, selv om co2-utslippet har gått ned. Med andre ord, forskjellen mellom diesel og bensin ligger an til å bli mindre gjennom forbedringer gjort hos produsentene og de kravene som EU har satt for utslipp av bl.a. NOX m.m.

Totalkostnaden kan være avhengig av hvor mye man kjører. For de som kjører lite blir det nødvendigvis ikke den store forskjellen - spesielt kanskje om dieselbilen er dyrere enn en bensinvariant.

Samtidig kan man på en måte ikke direkte sammenligne oppgitt motoreffekt på diesel og bensin ut i fra antall hestekrefter. I en del tilfeller vil man i praksis kunne oppleve en at en dieselmotor på f.eks. 110 hk kan virke kraftigere enn en bensinmotor med 130 hk. Bakgrunnen for dette ligger i dreiemoment. Her vil også bensinbiler med turbo kunne virke kraftigere enn en bensinbil uten turbo og med samme effekt. Bakgrunnen her er at man på bilene uten turbo må veldig høyt opp i turtall for å få hentet ut en stor andel av motoreffekten - i det vanlige driver man gjerne ikke å gir såpass med gass at man henter ut stor andel av effekten.

Mao - her må man bare prøve.

Noen dieselbiler har ikke tilleggsvarmer, noe som gjør at de kan være kaldere om vinteren. Man ser dog en utvikling her også når det gjelder bensin og det samme, etter hvert som motorene blir mer effektive og mindre av energibruken går til varme...


#4

Polyanna sa for siden:

Ah, jeg hadde spurt om dette før- :flau: :teflon:

Takk for svar!


#5

Timar sa for siden:

Vi kjøpte dieselbil i høst. 1,6 liters motor holder i massevis selv på fullastet stasjonsvogn.

Oslo har vel vedtatt at det ikke blir dieselforbud likevel, så da er det ingen store argumenter mot dieselbil så vidt jeg kan se.


#6

Hobbes sa for siden:

Jeg har også hatt en identisk tråd, Polyanna. :knegg: Vi endte opp med diesel.


#7

Polyanna sa for siden:

Er det noen forskjell på kjørekomfort og lyd og sånt?


#8

Pøblis sa for siden:

Jeg har hatt en RAV4 med diesel og en med bensin. Bensinbilen er litt sprekere. Og så er det ikke forslag om å forby kjøring med bensinbilen på ekstra forurensede dager. :nemlig:


#9

Polyanna sa for siden:

Nå skal jeg fint klare å unngå å kjøre på ekstra forurensede dager, så det bekymrer meg lite. Men miljøaspektet generelt er jo viktig.


#10

Hobbes sa for siden:

Tja, sammenlignet med vår 11 år gamle bråkeSkoda, så skal det ikke så mye til før vi synes det er bedre enn den. :knegg:


#11

Adrienne sa for siden:

:haha: Du er så søt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.