Det er nesten litt flaut å innrømme det. Men jeg aner ikke hva de forskjellige funksjonene på stekovnen brukes til.
Jeg antar jo at det er grill og varmluft eller noe.. men når brukes de forskjellige egenskapene?
På bilde her, så bruker jeg alternativ nr 2 når man vrir mot høyre, i 99% av gangene jeg bruker ovnen.
Jeg bruker også den 99% av gangene. Det er vanlig over- og undervarme. De symbolene med bare en strek er bare over eller bare under, og så helt sikkert viftesymbol i en eller annen form varmluft. Men jeg klarer ikke se og tolke dem så godt ut fra bildet. Hvis du ikk har manualen til ovnen kan du sikkert finne den på nett.
Brukar stort sett varmluft, men til baking slår me over på vanleg over- og undervarme. Ellers brukar eg tinefunksjonen ein del og. Grill blir av og til brukt, men det er sjeldan.
Jeg er ingen flink husmor, men kan fortelle hvordan jeg bruker ovnen iallefall:
Bruker varmluft ved baking (boller, brød, pizza)
Over+ undervarme ellers (f.eks fiskegrateng).
Grill en sjelden gang på slutten av steketiden (ala pommes frites som nesten er ferdig, og alle mann er skrubbsultne og vi har ikke tid til å vente lengre. Eller hvis jeg vil at pølsene skal bli litt "sprø" i hinnen)
Bruker dampovnen en del, til å dampe grønnsaker, potet og fisk. Og til å varme middagsrester eller Fjordland.
Og jeg bruker nesten aldri varmluft. Kun til gjærbakst når jeg steker to brett samtidig.
Bruker nesten alltid vanlig over- og undervarme til alt som skal inn i ovnen.
Men når man bruker varmluft, da må man regne kortere tid enn vanlig da, sant?
Hvis jeg skal steke boller, så bruker jeg vanlig under- og overvarme, og bollene står inni ovnen i ca 10-12 min. Hvor lang tid vil det ta med varmluft?
Jeg ser at på ovnen min, så er det en ordinær grill funksjon, med overvarme. Og så er det en funksjon med en vifte på. Hvordan vil denne funksjonen fungere?