Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om de ulike funksjonene på en stekeovn

#1

Mex sa for siden:

Det er nesten litt flaut å innrømme det. Men jeg aner ikke hva de forskjellige funksjonene på stekovnen brukes til.
Jeg antar jo at det er grill og varmluft eller noe.. men når brukes de forskjellige egenskapene?

På bilde her, så bruker jeg alternativ nr 2 når man vrir mot høyre, i 99% av gangene jeg bruker ovnen.


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker også den 99% av gangene. Det er vanlig over- og undervarme. De symbolene med bare en strek er bare over eller bare under, og så helt sikkert viftesymbol i en eller annen form varmluft. Men jeg klarer ikke se og tolke dem så godt ut fra bildet. Hvis du ikk har manualen til ovnen kan du sikkert finne den på nett.


#3

Røverdatter sa for siden:

Grill + varmluft = gratinering
Undervarme + varmluft = pizza

Ellers bruker jeg mest varmluft, jeg også. Til kakebaking bruker jeg vanlig, gammeldags stekefunksjon.


#4

Veronal sa for siden:

Bruker bare varmluft.


#5

gullet sa for siden:

Jeg bruker nesten bare varmluft uansett hva jeg lager.
Avslutter med grill+varmluft.


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Brukar stort sett varmluft, men til baking slår me over på vanleg over- og undervarme. Ellers brukar eg tinefunksjonen ein del og. Grill blir av og til brukt, men det er sjeldan.


#7

Mex sa for siden:

Men hva er fordelen med varmluft?


#8

gullet sa for siden:

Jeg synes det blir fortere ferdig, og gjærbaksten blir veldig flott.


#9

Pegasus sa for siden:

Jeg er ingen flink husmor, men kan fortelle hvordan jeg bruker ovnen iallefall:
Bruker varmluft ved baking (boller, brød, pizza)
Over+ undervarme ellers (f.eks fiskegrateng).
Grill en sjelden gang på slutten av steketiden (ala pommes frites som nesten er ferdig, og alle mann er skrubbsultne og vi har ikke tid til å vente lengre. Eller hvis jeg vil at pølsene skal bli litt "sprø" i hinnen)

Bruker dampovnen en del, til å dampe grønnsaker, potet og fisk. Og til å varme middagsrester eller Fjordland.


#10

GinaK sa for siden:

Og jeg bruker nesten aldri varmluft. Kun til gjærbakst når jeg steker to brett samtidig.
Bruker nesten alltid vanlig over- og undervarme til alt som skal inn i ovnen.


#11

Palmen sa for siden:

Jøss bruker man varmluft altså? Det har jeg aldri brukt og gjærdeigen min er nær perfekt. Dette må jeg prøve.

Vi bruker kun vanlig over/undervarme.


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker kun over- og undervarme. Grillfunksjon til ostesmørbrød. Varmluft har jeg aldri sett noen fordeler ved.


#13

Veronal sa for siden:

Mindre temperaturgradient enn ved ren konveksjon som man har ved under- og overvarme.


#14

Pegasus sa for siden:

Varmluft er forresten også kjekk hvis du f.eks har barnebursdag og skal steke 2-3 grandiosa samtidig.


#15

Mex sa for siden:

Men når man bruker varmluft, da må man regne kortere tid enn vanlig da, sant?
Hvis jeg skal steke boller, så bruker jeg vanlig under- og overvarme, og bollene står inni ovnen i ca 10-12 min. Hvor lang tid vil det ta med varmluft?

Jeg ser at på ovnen min, så er det en ordinær grill funksjon, med overvarme. Og så er det en funksjon med en vifte på. Hvordan vil denne funksjonen fungere?


#16

tiddelibom sa for siden:

Jeg bruker litt lavere temperatur med varmluft, men ikke særlig kortere tid, tror jeg.


#17

gullet sa for siden:

Tiden er omtrent den samme, ja, men 20-30 grader mindre.


#18

Veronal sa for siden:

Jeg beregner tilsvarende tid og 20 grader lavere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.