Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Elementary

#1

Frøydis sa for siden:

For en herlig fremstilling av Holmes og Watson. Dette blir gøy. :love:

Flere som ser? Jeg har nettopp begynt.


#2

m^2 sa for siden:

Jeg liker dem godt :D


#3

Pøblis sa for siden:

Vi ser. Mannen er mer hekta enn meg. Jeg er mest opptatt av Lucy Liu. Jeg har en skikkelig girl-crush på henne - hun er så pen at jeg bare må stirre på henne hele tiden.:love:


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Har fulgt serien frå starten av på tv2. Likar den godt.


#5

Enhjørning sa for siden:

Vi elsker Elementary begge to! :D


#6

Darth sa for siden:

Den liker jeg også.


#7

Najade sa for siden:

Liker!


#8

Mex sa for siden:

Hmm.. denne så jo interessant ut. Noe jeg har gått glipp av. Hvilken dag sender tv2 denne da?


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Går seint seint om onsdagen, så eg har begynt å ta den opp og sjå den torsdag. ( framleis sur på tv2 som sender torsdag kveld frå nydalen, og ikkje criminal minds )


#10

Frøydis sa for siden:

Jeg liker at Holmes er så lik House. Jeg hadde en skikkelig crush på House, så at han likner i personlighet er ikke så dumt. :knegg:


#11

iben sa for siden:

Ja vi liker denne begge 2. Kjempebra serie!


#12

Ru sa for siden:

House så lik Holmes, mener du vel?

Har bare sett litt av Elementary. Foretrekker BBC-serien. :nemlig:


#13

Enhjørning sa for siden:

Begge deler. :knegg:

House-karakteren er jo bygget på Sherlock Holmes, og Johnny Lee Miller har en veldig Hugh Laurie'sk tilnærming til sin Holmes. Ringen er på en måte sluttet. :glis:


#14

Frøydis sa for siden:

Det visste jeg ikke, men da skjønner jeg hvorfor jeg liker dem begge så godt.


#15

Tilde sa for siden:

Jeg har sett fra episode en, liker serien veldig godt.:nikker:


#16

Mirasol sa for siden:

Liker også denne serien.

Også begynte jeg å se The Following på søndag, og jammen ble jeg hekta der også gitt...TV-slave ja! :flau:


#17

Karamell sa for siden:

Jeg har snart slukt sesong 1 nå. :late adapter: Men er ikke White Collar og Elementary basicly the same story?


#18

IzziCreo sa for siden:

Jeg elsker den serien :hjerter: Jonny Lee Miller som Holmes er jo bare enestående! Vi fikk dessverre ikke med oss sesongstarten på TV2, så vi håper på noen reruns. Har serieopptak fra ca midt i.

White Collar og Elementary er ikke på langt nær like? White Collar handler jo om en tyv som hjelper politiet. Elementary handler om Sherlock Holmes og hans alternative måte å løse forbrytelser på. Det blir aldri sagt, men det er vel ganske tydelig at han har Asperger.
Begge seriene har med konsulenter i politistyrken da, men det gjelder jo endel serier :humre:

House og Sherlock?! :skremt: Den ser jeg ikke, annet enn at begge er quirky. Men de er det på forskjellige måter synes jeg. Elsker Hugh Laurie, men kan ikke fordra ham som House.

Det var forøvrig stor Emmy oppstandelse i fjor (mener jeg det var, mene egentlig hvert år) at Jonny Lee Miller ikke får den anseelsen mange mener han fortjener for hans rolle som Holmes. Men det har visst noe med at de ikke er så fan av seriekonseptet procedurals.


#19

Albertine sa for siden:

Jeg elsker alle referansene til Norge i Elementary. :hjerter: Det snakkes ofte om Svalbard, om de norske kvinnene som er foret opp på havlaks, han tar tran og har bilder av hvaler på PC'n sin, han skal på besøk til en forsker i Geiranger i en episode (til en hytte tidligere eid av kongefamilien, faktisk) og han snakker til og med norsk i en episode. Og så har han Mariusgenser. :love: Alt dette til og med før jeg er ferdig med sesong to!


#20

Karamell sa for siden:

Jeg mener referansen til Irene Adler i Elementary er ganske lik den jakten Niel Caffrey har til Kate Moreau i White collar. Og så har de begge egenskaper som ingen andre har og klarer det ingen andre klarer. Jeg ser også likhet med Suits på et vis. Der Mike har en superegenskap som gjør at han kan hjelpe Harvey.


#21

Karamell sa for siden:

Alt i sesong 1!


#22

Albertine sa for siden:

Næhei! Svalbard Seed Vault nevnes også i sesong 2, episode 12.


#23

Fibi sa for siden:

Jeg er på tredje episode i sesong 1. Netflix, da. :elsker:

For en fantastisk fyr!


#24

Rabbit sa for siden:

Jeg har bare sett de 2 sesongene som ligger på norsk Netflix og venter i spenning på neste sesong, knallsøt serie! :elsker:


#25

Karamell sa for siden:

Jeg begynner på sesong 2 nå. Very smitten.


#26

Skilpadda sa for siden:

Det er da helt opplagte likheter mellom House og Holmes? De bor til og med på samme adresse, 221B Baker Street (om enn ikke i samme by). Holmes er et kokainbrukende, fiolinspillende, deprimert geni som løser kriminalsaker ingen andre klarer, som har definert et helt nytt fagområde som er perfekt tilpasset hans spesielle evner, og som har én venn i verden, Watson. House er et vikodinbrukende, pianospillende, deprimert geni som løser medisinske problemer ingen andre klarer, som har definert seg sin egen medisinske fagspesialitet, og som har én venn i verden, Wilson. (Holmes høres endog ganske ut som "home", som er ganske lik betydningen av "house".)

Og det var bare likhetene mellom Sherlock Holmes i bøkene og House. Ser man på BBC-Sherlock, er likhetene enda tydeligere (siden Sherlock blant annet er mye mer arrogant og uspiselig overfor alle rundt seg enn det bok-Holmes er).


#27

Skilpadda sa for siden:

Og for øvrig - selv om denne ikke er så morsom hvis man ikke har sett så mye House:

[yt]kXpyCa9IcEM[/yt]


#28

IzziCreo sa for siden:

Jeg legger meg flat som en skilpadde, Skilpadda :knegg: Jeg har ikke holdt nok ut med House til å få med meg dette :sparke:


#29

m^2 sa for siden:

:nemlig:


#30

Albertine sa for siden:

Ferdig med sesong 2. :sukk: Norsk Netflix har ikke mer, amerikansk har ingenting. Hvor finner jeg sesong 3?

(Og jeg elsker, elsker, Mycroft. :hjerter: En kollega blånekter å tro meg når jeg sier at han spiller Hugh Grants walisiske romkamerat i Notting Hill. Han er bare herlig!)


#31

Karamell sa for siden:

Det er jo lett å se at det er Spike!


#32

Pebbles sa for siden:

Jeg elsker jo Benedict Cumberbatch som Sherlock, men liker Elementary overraskende godt, altså. Det funker fint at den foregår i NY også synes jeg. Men Sherlock i Elementary er hakket mer tålmodig med omgivelsene og det er litt mer varme mikset med arrogansen.


#33

Albertine sa for siden:

Jeg har ikke sett den britiske versjonen, men vet ikke om jeg bør slenge meg på den sånn rett etter Elementary... Se noe annet i mellomtiden? Men hva?


#34

m^2 sa for siden:

cucirca.eu, der har de masse serier inklusive elementary 3. sesong (ikke registrer deg, det er litt fiklete å klikke seg forbi reklamer og sånt men du klarer det med tunga beint i munnen)

eller itunes, hvertfall den amerikanske som jeg har


#35

Nessie sa for siden:

Vi er i gang med sesong 1 nå :D


#36

Albertine sa for siden:

Fant den der ja, takk m^2!


#37

Karamell sa for siden:

Hvordan kommer man seg videre hvis man ikke skal registrere seg? Jeg klarer ikke å åpne episoden.


#38

Albertine sa for siden:

Først: AdBlock er tingen å ha. Når du har kommet til selve episoden ser du at det er en rekke knapper på høyre side. Det er nettsider som tilbyr strømminga. Velg en av dem, gjerne den øverste, og vips har du Elementary. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.