Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

To dagers camping med en med cøliaki og ei med nøtteallergi.Tips anyone?

#1

vixen sa for siden:

Vi skal to dager på Namsskogan familiepark og bo på campingplass. Vi skal ha med oss et barn med nyoppdaget cøliaki (nevø) og stedatter som har nøtteallergi.

Jeg har tenkt å bake litt og forberede litt mat som vi kan ha med.

Tips til hva jeg kan lage?

Går det fint an å lage fylte horn med glutenfritt mel for eksempel?
Noe kaker eller søte ting som det kan være fint å lage?


#2

Erica sa for siden:

Her er en blogg med fine oppskrifter:

otilieshus.blogspot.no/2013/01/glutenfritt-matpakkebrd-med-tre.html

Fylte glutenfrie horn feks med ost og skinke er mulig å lage, google det du, så finner du fine oppskrifter.

Gjærbakst er vanskelig, både å få til, men også fordi det blir tørt dagen etter det er bakt. Derfor fryser vi baksten med en gang den er stekt, og tar opp og varmer når gutten skal spise.


#3

Erica sa for siden:

Dette glemte jeg å skrive:

Kaker er enkelt å lage med glutenfritt mel, det er bare å bytte ut melet med glutenfritt. Jeg liker godt å bruke schärs melmiks b, eller sempers melmiks.


#4

veobra sa for siden:

Du får gode vafler på pose uten mel, men det er kanskje ikke vaffeljern der. Jeg mener noen jeg kjenner bruker denne posen til pannekaker også.


#5

vixen sa for siden:

Takk. Det var lurt du sa Erica. Dette med gjærbakst altså.

Takker for innspill.


#6

Einhyrningur sa for siden:

Det posen med vafler kan brukes både til vafler, lapper og pannekaker, men er kun god fersk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.