Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frysemiddager?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg er så glad for lageret mitt av moussaka og lasagne fra fryseren. :) Jeg har også frosset ned en masse rotmos (bare frosne, moste grønnsaker - så tilsetter jeg melk, smør, salt og pepper etter tining).

Er det andre som har tips til gode, sunne frosne middager man kan lage i STORE porsjoner og fryse ned?


#2

Tinka sa for siden:

Lapskaus, gryteretter, fiskegrateng.


#3

Hønni sa for siden:

:abonnerer:


#4

IOA sa for siden:

Supper og gryteretter pleier å gå greit å fryse ned.


#5

Beckett sa for siden:

Jeg lager gjerne en ekstra stor porsjon med bolognese-saus, og fryser ned i passende middagsporsjoner. Veldig greit å bare ta opp og tine i mikroen mens pastaen koker.


#6

malena sa for siden:

Abonnerer!


#7

Filifjonka sa for siden:

Flinke Polyanna! :) Jeg kan tipse om at den broccoli/blomkålsuppa som Mim har lagt ut oppskrift på, er kjempegrei å fryse ned i passende porsjoner.


#8

Pelen sa for siden:

Stekt kjøttdeig med krydrer og hvitløk og løk syns jeg er vedig greit å ha i fryseren. Det kan man gjøre mye forskjellig av.



#10

malena sa for siden:

Forresten - fylte paprika er jo perfekt frysemat. Dette er tradisjonell mat i Serbia og deromkring, og det er kjempegodt.

Det gjøres omtrent som følger:

1 kg kjøttdeig brunes sammen med to løk og masse hvitløk.
Har du litt bacon er dette kjempegodt å ha i, i små biter.
Noen tomater skjæres i biter og tilsettes.
To gode kopper ris blandes i.
Jeg har i Vegeta, (kroatisk) grønnsaksbuljong som kjøpes i de fleste innvandrerforretninger. Man kan selvsagt krydre/salte med det man selv liker best.
Ha på vann, ikke så mye at alt flyter, men såpass at risen har litt fuktighet å absorbere.
La dette surre noen minutter.

Ta ca 10 paprika, skjær rundt stilken og ta ut innmaten.
Fyll paprikaene med kjøttblandingen.
Plasser dem tett i tett i en kjele.

Tomatsaus:
Lag saus av passerte tomater, evt hakkede tomater som du bruker stavmikseren på slik at det blir en glatt røre.
Tilsett en del vann, krydder, buljong, hvitløk, kanskje litt fløte? :gruble:
Sausen jevnes med maisenna.
Hell sausen over paprikaene, det må være såpass at den dekker paprikaene og gir fuktighet til risen.

Kokes i ca 1 time, til risen er ferdig. Potetstappe er nydelig til.

Dette er veldig greit å lage selv om oppskriften ble noe kronglete. :flau:


#11

malena sa for siden:

Man kan også lage kålrulletter av samme oppskrift. :ja:


#12

Irma sa for siden:

Jeg synes ikke nedfryst lapskaus smaker godt, men har noen ganger fryst ned poser med opphakkede grønnsaker og kjøtt som vi bruker til lapskausen. Veldig enkelt å lage lapskausen da, og grønnsakene holder seg bedre synes jeg.


#13

Tussa sa for siden:

Poly, korleis fryse du lasagne og slikt? I formene? Ferdig stekt, halvstekt eller rå?


#14

safran sa for siden:

Jeg pleier å lage masse kjøttboller og fryse ned i passende porsjonsposer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.