Jeg er så glad for lageret mitt av moussaka og lasagne fra fryseren. :) Jeg har også frosset ned en masse rotmos (bare frosne, moste grønnsaker - så tilsetter jeg melk, smør, salt og pepper etter tining).
Er det andre som har tips til gode, sunne frosne middager man kan lage i STORE porsjoner og fryse ned?
Jeg lager gjerne en ekstra stor porsjon med bolognese-saus, og fryser ned i passende middagsporsjoner. Veldig greit å bare ta opp og tine i mikroen mens pastaen koker.
Forresten - fylte paprika er jo perfekt frysemat. Dette er tradisjonell mat i Serbia og deromkring, og det er kjempegodt.
Det gjøres omtrent som følger:
1 kg kjøttdeig brunes sammen med to løk og masse hvitløk.
Har du litt bacon er dette kjempegodt å ha i, i små biter.
Noen tomater skjæres i biter og tilsettes.
To gode kopper ris blandes i.
Jeg har i Vegeta, (kroatisk) grønnsaksbuljong som kjøpes i de fleste innvandrerforretninger. Man kan selvsagt krydre/salte med det man selv liker best.
Ha på vann, ikke så mye at alt flyter, men såpass at risen har litt fuktighet å absorbere.
La dette surre noen minutter.
Ta ca 10 paprika, skjær rundt stilken og ta ut innmaten.
Fyll paprikaene med kjøttblandingen.
Plasser dem tett i tett i en kjele.
Tomatsaus:
Lag saus av passerte tomater, evt hakkede tomater som du bruker stavmikseren på slik at det blir en glatt røre.
Tilsett en del vann, krydder, buljong, hvitløk, kanskje litt fløte? :gruble:
Sausen jevnes med maisenna.
Hell sausen over paprikaene, det må være såpass at den dekker paprikaene og gir fuktighet til risen.
Kokes i ca 1 time, til risen er ferdig. Potetstappe er nydelig til.
Dette er veldig greit å lage selv om oppskriften ble noe kronglete. :flau:
Jeg synes ikke nedfryst lapskaus smaker godt, men har noen ganger fryst ned poser med opphakkede grønnsaker og kjøtt som vi bruker til lapskausen. Veldig enkelt å lage lapskausen da, og grønnsakene holder seg bedre synes jeg.