Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan rekke middag?

#1

Katta sa for siden:

Tidsklemma har innhentet meg. Jeg har i øyeblikket flere dager i uka der det ikke finnes tid for middag. Det er ikke noe kjekt synes jeg. Det finnes ikke så mange middagsretter som lar seg lage OG spise i løpet av mindre enn en halvtime.

Hvordan løser dere sånne dager? Jeg kan helt klart lage mat som står klar i kjøleskapet, men hva da?


#2

tiddelibom sa for siden:

Rekker du å steke noe i ovnen på 10-15 min? Da er det jo mye som kan gjøres klart for forhånd.


#3

Chablis sa for siden:

Lager middag til kvelds isteden, eller har noe i fryseren som bare kan tas opp og varmes.


#4

Kirsebær sa for siden:

Lage middag til kvelds istedet eller lage ferdig former, pizza, gryter osv i forveien.


#5

Skilpadda sa for siden:

Vi steker ferdige karbonader og serverer i hamburgerbrød når det haster. Grove fiskekaker kan serveres på samme måte. Da kan man til og med ta den i hånden når man går, dersom man ikke rekker å spise opp.


#6

Syrin sa for siden:

Ris med pannesteikt laks og steikt kinakål, rødlløk og paprika. Soyasaus til.
Bokselapskaus
Ferdig grilla kylling med brød og tomater til
Ferdigstappe (den frosne er ok) med kokte / steikte pølser
Omelett med skinke og brød

Åkei da.. ein rekk kanskje ikkje å ete det også... bokselapskausen er mulig å få varma opp og servert, men dette kan knapt nok reknast som middag.


#7

Skilpadda sa for siden:

Lager du ferdig kjøttsaus, så rekker du å koke pasta og varme kjøttsausen på et kvarter. Brokkoli kan kokes i pastavannet, eller du kan skrelle et par gulrøtter og spise rå, eller bare ha cherrytomater i en bolle.


#8

Kiwi sa for siden:

Nå har vi ikke sånne dager så ofte, men jeg pleier da å bruke "tacolefser" eller hva en kaller de, med gulost og skinke, som jeg varmer i microen og ruller sammen. Eple eller annen frukt i hånden på veien, som avslutning.


#9

Skilpadda sa for siden:

Hvis du har hjemmelaget potetstappe i kjøleskapet, så er det kjapt og veldig godt å steke det i stekepanne som tilbehør til f.eks. karbonader eller pølse.


#10

M&amp;M sa for siden:

Vi spiser som regel havregryn med melk, litt sukker og kanel, også tar vi middags-kvelds dersom det lar seg gjøre. Altså bytter kveldsmat med middag.

Enkelte dager har vi tid til pølse med lompe, eller kalde pastaskruer med kalde kjøttboller og ketchup. Sistnevnte må planlegges og forberedes kvelden i forvegen.

Prøver å lage sunne og ordentlige middager når vi har anledning og håper på at det jevner seg ut i lengden....

(Følger med her i håp om gode tips! )


#11

Katta sa for siden:

Ja, jeg rekker å steke noe i stekovnen eller i panne, men jeg mangler konkrete tips til hva.

Det er et problem med varm kvelds også, det brukte vi mye før. De små har nemlig lagt seg når de store er klare for mat. Men vi gjør det også regelmessig, da lager vi middag til de som er der og så får de store oppvarmet når de kommer hjem. Det oppleves bare som litt kjipt.


#12

Skilpadda sa for siden:

Laks i tynne skiver eller strimler steker du forresten også fint på ti minutter.


#13

Katta sa for siden:

Ja, laks er et bra forslag. Spagettisaus laget dagen før også. Og omelett bruker vi endel.

Noen som har forslag til ting som enkelt lages klart på forhånd? Jeg er en planlegger egentlig, jeg er bare helt tom for ideer og denne uka har kostholdet hatt preg av det.


#14

Kiwi sa for siden:

Ferdigblandet kjøpt salat med mais, cherrytomater, ost og skinke i terninger.



#16

Darth sa for siden:

Lapskaus og (tyrkisk) linsesuppe er mye brukt her når vi har dårlig tid. Da lager jeg det i forveien - enten dagen før, eller jeg lager i store porsjoner og fryser ned til bruk i knappe tider. Tar opp på morgenen, og varmer i mikroen. Middag på no time.


#17

Katta sa for siden:

Nei! Fine tråden.

Jeg ser at jeg har en mulighet til jeg ikke har tenkt på: hva kan 10-11-åringer greie å lage før foreldrene kommer hjem?


#18

Mjau sa for siden:

Lasagne fungerer fint om du varmer den i micro, men har laget den ferdig dagen før.

Biffsalat er noe vi spiser en del. Rett og slett biffstrimler eller annet kjøtt, krydret og stekt. Spises med en god salat med avocado, tomater, hjertesalat, agurk, kanskje litt eple også. Og evt litt nudler. Veldig godt og veldig kjapt.

Lettvindt lapskaus er også superkjapt. Kjøp en ferdig pakke lapskausblanding. Kok opp passe mengde vann, ha i grønnsakene og oppskjært pølse, og smak til med krydder/buljongterninger. Gjort på ti minutter om vannet koker kjapt.


#19

Katta sa for siden:

Lapskaus på den måten høres ganske smart ut ja, det kan jeg rekke mange av krisedagene.


#20

ItsOnlyMe sa for siden:

Hos oss er ikke tidsklemmen så stor enda, men de gangene det skjer så tar vi feks brødskive med pålegg, speilegg eller ostesmørbrød. Til nød pølse med brød, og /eller hurtigpotetmos.
Også spiser vi skikkelig middagen senere, som kveldsmat.


#21

Skremmern sa for siden:

Lasagne og fiskegrateng er greit å ha ferdiglaget. Jeg lager mye av hver, sånn at man kan spise rester også, en annen dag i uka.


#22

Katta sa for siden:

Ja, før var det ofte jeg brukte rester til formålet, men restenes tid er forbi her eller noe sånt, det går MYE mat. Men klart - man kan jo doble oppskriftene og ta av til rester, det er ganske lurt egentlig.


#23

Che sa for siden:

Den dagen i uka hvor vi sliter med å få dagen til å henge sammen går vi for brød til middag og middag til kvelds.


#24

Skilpadda sa for siden:

Grove pizzasnurrer eller fylte horn i fryseren er også kjekt, de kan spises mens man går, hvis tiden blir virkelig knapp. Å ta dem opp av fryseren og putte dem i ovnen i ti minutter er dessuten noe ungene kan greie selv. (Bare lær dem at det ikke skal være så veldig høy temperatur.)


#25

Skilpadda sa for siden:

Ellers er det å steke karbonader eller fiskekaker antagelig den aller enkleste middagen jeg kan se for meg å lære en 10-11-åring å gjøre på egen hånd. :nikker: Skrelle et par gulrøtter greier de sikkert også.


#26

Skremmern sa for siden:

Jeg dobler. :nikker:

Spagetti synes jeg smaker best dagen etter, oppvarmet, så det kan jeg også finne på å lage før jeg legger meg.


#27

Katta sa for siden:

De er egentlig ganske flinke disse store guttene mine synes jeg. Dvs de kan ikke lage brun saus, men de kan definitivt skrelle gulrøtter. Det kan fireåringen også. :knegg: Og de kan bruke komfyren og stekovnen og lage omelett selv og sånn, men vi har ikke satt matmekkeopplæringen i system. Det kunne kanskje lønne seg. :gruble:


#28

Katta sa for siden:

Vi er flinke til å lage store mengder pizzasaus, men jeg bruker av en eller annen grunn ikke å gjøre det med spagettisaus. :gruble: Det burde jeg begynne med egentlig. Den er jo aller best oppvarmet dagen etter.


#29

LilleRosin sa for siden:

Å lage dobbel porsjon HADDE vært lurt, om det ikke hadde vært for at mannen min da bare spiser utrolig mye, og så får vi littegrann rester igjen og en svimeslått mann.


#30

Skilpadda sa for siden:

Du må ikke sette alt på bordet, da vet du. :humre:


#31

Skremmern sa for siden:

:knegg: Jeg tar det bort før middag, jeg. :sparke:


#32

Katta sa for siden:

Man må dele i to før man setter frem, ellers har jeg også minst to glupskinger som spiser mengder.

Og nå har jeg fått en glupsking til. En ettåring kan spise 4 fiskeboller med tilbehør. Mannen måtte få reservemiddag etterpå denne uka. :knegg:


#33

Skremmern sa for siden:

09'ern her spiser omtrentlig like mye som det mannen gjør. Og mannen spiser m y e.


#34

GydaG sa for siden:

Spaghettiform er fine greier, og det kan gutta sette i ovnen og sette på til dere kommer hjem.
G klarer fint å koke spaghetti og sette kjøttboller i ovnen også nå, så lenge vi kommer hjem tidsnok til å helle av pastavannet selv.
Og så koker jeg diger kjele lapskaus innimellom, og fryser ned porsjoner som bare kan tas ut og helles i kjele kvelden før, og som hun kanhente i kjøleskapet og skru på platen hvis hun får beskjed.


#35

Lyppa sa for siden:

Jeg foreslår at du lærer de to største ungene å lage grønnsakssuppe. Grønnsakene kan dere jo omså skjære opp ferdig dagen før slik at det bare er å koke vann med buljongterninger og litt salt og pepper før de har grønnsakene oppi suppa.

De kan også sette inn en form med lasagne eller mousakka hvis dere lager det ferdig dagen før og har det i kjøleskapet klar til steking. Lurt å beregne at dere voksne er hjemme når den skal taes ut siden formene pleier å bli veldig varme og tunge. De kan også lage salat til, eller dere kan ha det klart på forhånd i en vakumtett boks.


#36

Cumulus sa for siden:

Vi lager posesuppe med 5-minutters- pasta å sånne dager. Har vi en pølserest eller noe, så putter vi det oppi også.


#37

Rug sa for siden:

Hellstrøm har forslag til to ulike lapskauser man kan lage i gigaporsjoner og fryse ned. Samme med pastasausen med stjerneanis, kjempegod (jeg har i flere grønnsaker og bruker gjerne stavmikseren før jeg har i kjøttdeig).


#38

GinaK sa for siden:

Sånn gjør vi det også men strør over potetmospulver sånn at det blir litt tykkelse på lapskausen.

Stekte fiskepinner og pose potetmos.
Superenkelt som særlig minstemann er strålende fornøyd med ( og som gubben synes er skikkelig kiipern): varme grillpølse i mikron og putte i lompe med ketshup og spis. :cool: Tine karbonader i mikron, steke og putte i hamburgerbrød.


#39

millact sa for siden:

Kan jeg låne ettåringen i påsken så min yngste kan se at han bør spise litt mer?


#40

Katta sa for siden:

Minsten din har kommet i spisenektalder. Fireåringen spiser ikke i nærheten av de mengdene ettåringen setter i seg. Ikke niåringen heller for den saks skyld. Men elleveåringen kan spise et brød eller en hest og ettåringen går han en høy gang for tiden.


#41

millact sa for siden:

Ostesmørbrød
Semuljegrynsgrøt
Fiskekaker


#42

millact sa for siden:

Min har vært slik siden han var født. Nokså håpløst! Likevel er han aktiv og frisk og sunn. Merkelig!


#43

Fløyel sa for siden:

Ting som kan varmes i ovnen kan en 10-11 åring sette inn, samt koke pasta og poteter.
Lag en pai kvelden i forveien, gi beskjed til 10 åringen at ovnen skal settes på 200 grader 40 minutter før du kommer hjem. Paien settes inn når ovnen er varm, du la ger coscossalat på fem minutter, mens Paien får hvilt litt

Lasagne og fiskegrateng er også mat som kan lages kvelden før og settes i ovnen av eldste.


#44

Kaprifol sa for siden:

Når barna skal lære seg å lage mat på egenhånd syns jeg det går greit å la dem lage saus i pose som en start. Datteren min, 9 år, velger seg pasta carbonara. Hun lager da carbonarasaus fra pose, kutter terninger av en boks bogskinke, koker pasta. En voksen heller av vannet på pastaen, ellers går alt greit.

Hvis du kutter opp kyllingfilet på forhånd tror jeg det går greit at store barn steker først kyllingstrimler og har i wokgrønnsaker. Jeg ville kuttet kyllingen selv for å unngå kutt og passe på rensligheten rundt kyllingen.


#45

Fakse sa for siden:

Kjøp en kokebok for barn og la dem velge selv hva de vil lage :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.